Rekordní invaze v Rakousku: „Migranti ztrácejí pasy, nikdy ne nože,“ říká opoziční politik
RSS

Rekordní invaze v Rakousku: „Migranti ztrácejí pasy, nikdy ne nože,“ říká opoziční politik

A k nadpisu bych ještě dodala, že nikdy neztrácí ani své chytré mobily, ve kterých je zpravidla uložena i trasa jejich cesty a různé instrukce, včetně telefonních čísel na pašeráky či příslušné úřady.
Již v několika článcích jsem zde upozornila na to, že sousední Rakousko letos hlásí rekordní invazi ilegálů z neevropských zemí, tedy ze zemí Středního a Blízkého východu či Afriky. Letošek již překonal rekord z roku 2015 a Rakušané také dali svoji nelibost najevo tím, že preference jediné skutečně protimigrační strany, která navíc požaduje i vystoupení Rakouska z EU, jsou na vrcholu a pokud by nyní byly volby, tak by FPÖ jasně vyhrála.
Rakousko by se tak stalo první zemí v EU, kde ve volbách zvítězila politická strana, která chce uspořádat referendum o odchodu z této genocidní instituce. FPÖ byla zároveň jedinou parlamentní stranou, která protestovala proti povinnému očkování a fašistickým praktikám tvrdě covidistické vlády.
Ovšem hlavní důvod vzestupu preferencí FPÖ nyní pramení zejména z toho, že jde o jedinou politickou stranu, která má skutečně vůli zastavit nekončící invazi a zároveň deportovat všechny nepracující a na dávkách dlouhé roky parazitující muslimské vetřelce.
Na pozadí pokračujícího masového přílivu žadatelů o azyl se rakouská FPÖ opět prezentuje vítěznou kampaní na řešení krize. Na středeční tiskové konferenci tři přední politici FPÖ poskytli více podrobností. Tisková konference se odehrála v dolnorakouském Traiskirchenu, který je sídlem velkého přijímacího střediska a je již měsíce „horkým místem“ pro masovou invazi.
„Vládnoucí ÖVP pokračuje s výprodejem naší vlasti na úkor vlastního obyvatelstva a mladí migranti jsou obrovským bezpečnostním rizikem pro naši vlastní populaci“, uvedl předseda dolnorakouské FPÖ Udo Landbauer.
„Azylové centrum v Traiskirchenu je symbolem totálního selhání vlády,“ řekl Landbauer. FPÖ (Strana svobodných) je jedinou stranou, která v této otázce stojí za obyvatelstvem. „Kdy budou postaveny hraniční ploty, které tato země tak zoufale potřebuje?“
Záplava žadatelů o azyl tvrdě zasáhla obyvatelstvo. „Vojáci a policisté dosahují svých duševních a fyzických limitů, ale ministr vnitra Karner zjevně nevidí potřebu jednat. Boj proti nelegální migraci musí být nemilosrdný, cílem je nulová imigrace. Všichni migranti, kteří v současné době přicházejí, jsou sociální a ekonomičtí migranti. Všichni kupodivu na hranicích ztrácejí své pasy, ale nikdy ne nože,“ zdůraznil.
Jen v tomto roce přijelo do Rakouska 180 000 lidí (z 99% muslimů). To odpovídá počtu obyvatel St. Pöltenu a okolí. „Každý útok, každé znásilnění, každé obtěžování zpochybnilo pohádku o chudácích migrantech“, řekl Landbauer. Znovu se vyslovil pro výrazné zpřísnění azylového zákona. V případě nejmenší nesrovnalosti nebo lži by měl být azylový status odňat nebo zamítnut.
Předsedkyně salcburské frakce FPÖ Marlene Svazek dodala: „Jen v tomto roce bylo na postupy a péči o žadatele o azyl v Salcburku  vynaloženo 866 milionů eur. Vzhledem k velké vlně inflace to bylo nepřijatelné. Salcburská zemská vláda chce navíc nyní přijímat 60 lidí týdně a distribuovat je do každé obce v Salcbursku.“
Mario Kunasek, bývalý ministr obrany a šéf štýrské strany Svobodných, připomněl ohromnou pohostinnost Rakouska. Německo s desetkrát větším počtem žadatelů o azyl nepřijalo ani dvakrát více žadatelů o azyl ve srovnání s Rakouskem, přičemž Itálie a Španělsko jich přijalo méně.
Pod levicovou černozelenou vládou se Rakousko stalo ohniskem ilegální imigrace. „V Itálii je 27 migrantů na milion obyvatel, ve Francii 18 a v Rakousku 452,“ řekl Kunasek.
Do konce října bylo v Rakousku podáno 89 867 žádostí o azyl, což je více než za celý rok 2015. Jen v říjnu jich bylo 17 982, což je více než za celý rok 2020 nebo i za roky 2019 nebo 2018. Občané doufají v řešení FPÖ.
ÖVP zcela zmařila důvěru Rakušanů. Kancléř Karl Nehammer nicméně nechce odstoupit z vlády. Navzdory korupčním skandálům a prohrám v průzkumech veřejného mínění se lidová strana stále považuje za způsobilou vládnout. Pokud jde o otázku azylu, kterou předchozí kancléř Sebastian Kurz doslova ukradl FPÖ, si občané uvědomují, že od probruselské ÖVP nelze očekávat nic jiného než prázdné sliby a oznámení.
Je to horší než v roce 2015, kdy statisíce nelegálních migrantů zaútočily na hranice Evropy. Dosud bylo jen na hranicích Rakouska zadrženo 75 000 migrantů. Občané jsou masivně neklidní a bojí se, protože uprostřed měst vyrůstají stanová městečka pro přistěhovalce.
„To je více než v letech 2017 až 2021 dohromady,“ řekl Gernot Gasser, vojenský velitel Burgenlandu. A je to známka naprostého selhání černozelené vlády. Východní provincie Rakouska musí nést nápor „uzavřené“ balkánské trasy.
Starosta SPÖ Roman Kainrath médiím řekl, že do jeho obce denně přichází 30 až 40 takzvaných uprchlíků. V Eisenstadtu je nyní přeplněno i vězení. Místo 175 je zde obvykle 200 až 220 vězňů a asi 70 procent si odpykává trest za pašování.
Podle vojenského velitele je skutečnost, že v Burgenlandu každý týden zadrží 2 800 až 3 000 migrantů, nyní nad možnosti specializovaných pracovních skupin. Dokonce i hlavní operace proti pašerákům jsou jen kapkou v moři. Všichni příchozí jsou odváženi do azylových středisek nebo jsou jednoduše posláni dál v naději, že se přesunou do Německa, kam beztak většina míří.
Ačkoli údaje o azylu rakouského spolkového ministerstva vnitra za září ještě nejsou k dispozici, tak již srpen byl  rekordním měsícem se 14 240 žádostmi o azyl. I v kritických měsících roku 2015 bylo  o 2 000 žádostí méně.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Rekordní invaze v Rakousku: „Migranti ztrácejí pasy, nikdy ne nože,“ říká opoziční politik se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden