V Irsku se již brzy můžete za špatný názor dostat až na 6 let do vězení
RSS

V Irsku se již brzy můžete za špatný názor dostat až na 6 let do vězení

Zákon, který má být v Irsku schválen do konce roku, je zaváděn na základě požadavků EU. Připomínám, že právě tam padlo rozhodnutí, že všechny státy EU musí podobný zákon schválit, i když tresty budou pravděpodobně v různých zemích rozdílné. Jistě vám netřeba připomínat, kdo v EU tento zákon prosadil.
U nás zatím platí obdobný zákon o předsudečné nenávisti, který byl schválen již v roce 2018 a na jeho základě byli dosud trestáni výhradně tvrdší kritici islámu či muslimské invaze. Ovšem všichni, kdo na jeho základě stanuli před soudem (kolem 100 lidí), zatím skončili „pouze“ s podmínkou.
V Německu však padl na základě totožného zákona i nepodmíněný trest 7 měsíců. Trest byl uložen odpůrci islamizace země, pro něhož může být vězení jasným rozsudkem smrti.
Zde je třeba upozornit i na to, že  v EU existuje něco jako nenávist povolená a nepovolená. Tedy někoho můžete veřejně nenávidět a kritizovat jak libo a žádný postih vám nehrozí, byť budete vyzývat k vraždě či vykrvení dané osoby.
Ovšem jsou pak osoby a instituce zcela nedotknutelné. Právě za negativní vyjádření jejich směrem můžete být nyní v některých zemích trestáni nejen podmínkou, ale také nepodmíněným trestem. Další takovou zemí je Irsko, kde se v poslední době strhla vlna protestů proti přijímání invazních muslimských vojáků, které vláda ve velkém rozmisťuje po celé zemi.
Nový zákon tak má zřejmě umlčet i tyto davy protestujících:

Dublin: Des centaines d'Irlandais se rassemblent une deuxième nuit pour protester contre les 500 migrants hommes dans un centre. pic.twitter.com/d51LUENaQx
— Damien Rieu (@DamienRieu) November 25, 2022

Zákony o „nenávistných projevech“ dnes umí využít systém na cokoli, tedy nemusí jít vyloženě o vyjádření nenávisti, často stačí k tomu, abyste se dostali před soud, běžná kritika jakékoli „nedotknutelné“ skupiny.
Irská vláda nyní plánuje poprvé kriminalizovat projevy nenávisti a trestné činy z nenávisti v irském zákoně, který by měl vstoupit v platnost do konce roku.
Kdo tedy rozhodne, co je to „nenávistný projev“?
Cokoli, co  diktátorský režim považuje za urážlivé, je považováno za projev nenávisti. Definice „nenávistných projevů“ je pokusem vás umlčet.
„Nová legislativa kriminalizuje jakoukoli úmyslnou nebo bezohlednou komunikaci nebo chování, které může podněcovat násilí nebo nenávist vůči jednomu nebo více jednotlivcům, kteří jsou spojeni s chráněnou charakteristikou,“ uvedla vláda. (Pozn.: v EU mají chráněnou charakteristiku nebílé rasy, muslimové, migranti všeobecně a LGBTQ).
V případě prokázání viny vám za tento trestný čin hrozí až pět let vězení.
„Vytvoří také nové, přitěžující formy určitých existujících zločinů, kde jsou tyto zločiny motivovány nenávistí k chráněné skupině. Tito budou podléhat zvýšeným trestům a v trestním rejstříku bude jasně uvedeno, že jde o trestný čin z nenávisti,“ dodala vláda.
Podle Helen McEntee, irské ministryně spravedlnosti, nenávistné projevy nejsou o svobodě projevu. Řekla, že cílem nenávistných projevů je umlčet lidi a vyděsit je.
„Všichni jsme zděšeni, když slyšíme o homofobních, rasistických a jiných nenávistných incidentech v naší zemi. Zatímco tyto odpudivé násilné činy a zneužívání nevinných lidí byly široce hlášeny, víme, že někteří lidé žijí své životy v neustálém strachu ze zneužívání jen pro to, kým jsou,“ řekla.
„Ačkoli je to malá menšina jednotlivců, kteří se dopouštějí těchto odsouzeníhodných činů a vyslovují tato zneužívání, existuje jasné přání veřejnosti, aby se s těmito jednotlivci zacházelo přiměřeně,“ tvrdí vláda.
Tento návrh zákona stanoví oddělené zacházení s trestnými činy z nenávisti a nenávistnými projevy, ale na základě stejných chráněných charakteristik.
Všechna ustanovení zákona byla pečlivě vytvořena tak, aby zajistila soustředěnost na oběť a účinné odsouzení za závažné trestné činy, a legislativa je založena na rozsáhlých veřejných konzultacích a výzkumu.
K uvedenému jen dodávám, že nenávist k nemuslimům, která je šířena v mešitách, samozřejmě patří k nenávisti povolené, takže nehrozí, že by byl jakýkoli muslim za veřejně projevenou nenávist k původnímu obyvatelstvu stíhán.
Původní evropské obyvatelstvo – na rozdíl od onoho muslima – totiž podle definicí EU nepatří k oněm „chráněným skupinám.“
Titulní obrázek: protesty Irů proti nadměrnému přijímání  žadatelů o azyl z nekompatibilních kultur
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 4.5 ] Článek V Irsku se již brzy můžete za špatný názor dostat až na 6 let do vězení se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden