Švédsko: Muslimka vyhrožuje Paludanovi: „Budeme tě grilovat jako kebabové maso“
RSS

Švédsko: Muslimka vyhrožuje Paludanovi: „Budeme tě grilovat jako kebabové maso“

Několik posledních akcí Rasmuse Paludana ve Švédsku, při nichž politik pálil Korán, vylákalo ven spoustu jeho odpůrců z řad muslimů, před nimiž musely dánského politika chránit špalíry policistů. V některých místech byla akce zcela zrušena a politikovi vzkázali, že se nemůže konat kvůli odhaleným plánům na jeho likvidaci.
Paludan je i nadále terčem nenávisti muslimů, pro něž je nyní na prvním místě celosvětového žebříčku lidí, kteří byli fatvou odsouzeni k trestu smrti.
Po nepokojích kvůli pálení Koránu během velikonočního víkendu, při nichž bylo zraněno asi 200 policistů, vláda násilí zmírnila tím, že tvrdila, že to byli ve skutečnosti zločinci z gangů, kteří využili příležitosti k útoku na policii. Jenže ve skutečnosti to není pravda, neboť nepokojů se zúčastnily jak ženy, tak děti. Na Paludanově volebním turné v neděli pokračovaly násilné výrazy, když žena prohlásila, že Paludan by měl být „grilován jako kebab“.
Bylo to v souvislosti s  nedělním večerním živým vysíláním  z Lilla torget v Linköpingu, po němž se objevilo více než 4 000 komentářů a mnoho z nich bylo výhružných.

Facebookový účet „Nadia Hassan“ píše: „Ty parchante, děvko, dítě, brzy se ti po právu pomstíme. Islám je jediné správné náboženství a mělo by být, před vašima očima vidíme, jak je nás zde stále více a více. Pokud jste muž, můžete přijít do Malmö. Ugrilujeme tě jako kebabové maso.“
V souvislosti s Paludanovým volebním setkáním v Hallundaplanu Nadia Hassanová poznamenala, že politik je „šílený“. Dále napsala: „Před vašima očima stavíme mnoho mešit. Co můžeš dělat.“
Stejný účet na Facebooku také sdílel obrázek s vysvětlením, že „nevolím SD“ (protimigrační strana), mimo jiné proto, že nejsem předpojatá nebo hloupá.
Vláda v čele s ministrem pro integraci Andersem Ygemanem bagatelizovala skutečnost, že nepokoje kvůli pálení Koránu byly o kulturních rozdílech a zaměřila se výhradně na zločinecké skupiny. Tuto analýzu však nesdílí hlavní prokurátorka Eva Nordhová.
„Bylo děsivé vidět několik matek s malými dětmi, jak stojí a házejí kameny na policii. Záběry zevnitř policejních dodávek jako by natočily válečnou zónu, je naprosto děsivé si představit, jaké obrovské nenávisti a násilí policie čelila, mnohem horší, než jsem si myslela. Nedokážu to popsat jinak, než že je to úplně nemocné,“ řekla Nordhová k videozáznamu.
Na snímcích je vidět, jak se ženy i děti účastní házení kamenů proti policii. Viz níže:

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden