Skutečně se Nigerijci plavili 11 dní na kormidle lodi?
RSS

Skutečně se Nigerijci plavili 11 dní na kormidle lodi?

Poslední dva dny hýbá médii případ Nigerijců, kteří údajně vydrželi 11 dní na kormidle lodi.


Na fotografii sdílené pobřežní stráží jsou tři muži sedící na kormidle na zádi ropného tankeru a jejich nohy jsou necelý metr od vody.




Byli převezeni do nemocnice v místě určení tankeru na Gran Canarii a léčeni pro středně těžkou dehydrataci. Není jasné, zda strávili celou cestu  na kormidle.




Loď Althini II plující pod maltskou vlajkou, dorazila do Las Palmas na Gran Canarii z největšího nigerijského města Lagos – cesta je dlouhá více než 2 700 námořních mil – podle údajů shromážděných weby pro sledování námořní dopravy.




Muže spatřili zdravotníci v doku a brzy poté, co byli nalezeni, byli převezeni do nemocnice, uvedla španělská tisková agentura EFE.
Tolik informace, které uvádí většina médií. Mohli by však skutečně podobnou cestu zvládnout bez větší úhony?
Bez zásob stěží. Museli by mít u sebe nejen dostatek vody, ale na tak dlouhé cestě i nějaké jídlo. Spíš to vypadá na novou propagandu, něco jako byl příběh pečlivě naaranžované mrtvolky syrského chlapečka, jehož srdceryvný příběh měl před lety pohnout srdce Evropanů,  aby byli vstřícnější k vítání.
Sice se později zjistilo, že vše byla vykonstruovaná lež a chlapec zemřel díky jeho otci, který se vydal do Evropy pro nové zuby zdarma. Ovšem v daný moment manipulace posloužila. Má tak podobně posloužit i tento nyní hojně šířený příběh?
Třeba má Evropany přimět k tomu, aby přijímali i dospělé Afričany, kterých chce OSN do Evropy nastěhovat miliony. Podobný příběh by se jistě hodil. Možná zabere alespoň v Německu, kde již vstřícnost většiny lidí vůči obohacovačům  také zaznamenala značný pokles.
Nepochybuji, že některé z více než 300 německých obcí, které volají po dalším obohacení,  již o tyto „hrdiny“ projevily zájem.
Není to ovšem údajně poprvé, co někdo podobnou cestu absolvoval. V roce 2020 řekl údajně 14letý Nigerijec španělským novinám, že strávil 15 dní na kormidle lodi. Pil údajně slanou vodu a spal v díře nad veslem.
Tento Nigerijec tvrdil, že u kormidla strávil 15 dní Další incident se stal 30. června 2019 : Tehdy spadlo zmrzlé tělo do zahrady obyvatele londýnské čtvrti Clapham . Jistý Londýňan měl štěstí, protože mrtvý muž dopadl jen metr od něj. Údajně šlo o Keňana, který letěl jako černý pasažér letadlem Kenya Airways. Údajně spadl z výšky asi 1000 metrů z podvozku letadla.
místo dopadu těla





Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Skutečně se Nigerijci plavili 11 dní na kormidle lodi? se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden