Česká ministryně obrany nepřímo potvrdila, že česká armáda chystá válku proti Rusku! Její lidé budou z ukrajinských vojáků během jejich výcviku v ČR vytěžovat zpravodajské informace o tom, jak bojuje Ruská armáda na Ukrajině a jaké má slabiny, většina z n
RSS

Česká ministryně obrany nepřímo potvrdila, že česká armáda chystá válku proti Rusku! Její lidé budou z ukrajinských vojáků během jejich výcviku v ČR vytěžovat zpravodajské informace o tom, jak bojuje Ruská armáda na Ukrajině a jaké má slabiny, většina z n

Česká ministryně obrany nepřímo potvrdila, že česká armáda chystá válku proti Rusku! Její lidé budou z ukrajinských vojáků během jejich výcviku v ČR vytěžovat zpravodajské informace o tom, jak bojuje Ruská armáda na Ukrajině a jaké má slabiny, většina z nás ty informace ocení, prohlásila ministryně! Po šílených výrocích náčelníka generálního štábu o přípravě na válku s Ruskem je to další politické prohlášení, které potvrzuje přípravy AČR na zapojení do operací na Ukrajině! Kdo vlastně bude koho cvičit v Česku? Není to náhodou naopak, že Ukrajinci budou školit české vojáky, co čekat od Rusů na Ukrajině?
A je to tady znovu a opět další skandál! Když minulý týden náčelník generálního štábu AČR Karel Řehka hovořil [ 1 ] o tom, že se česká armáda musí připravit na válku s Ruskem, tak se nejednalo jenom o náhodný výrok, ale bylo to potvrzení šíleného a zatím utajeného procesu, na jehož konci má být zapojení AČR do války na Ukrajině v nějaké formě, která dosud není zcela jasná.
V úterý poslanecká sněmovna odhlasovala [ 2 ] výcvik přibližně 4 000 ukrajinských vojáků, kteří v roce 2023 přijedou do ČR a v celkem 5 turnusech po zhruba 800 ukrajinských vojácích v každém z turnusů budou cvičení a školeni pro boj. Alespoň takto to přednesla ve sněmovně ministryně obrany Jana Černochová [ 3 ] . A celé to bude stát 1 miliardu korun [ 4 ] a peníze na to půjdou bez ohledu na deficit státního rozpočtu.
Jana Černochová, ministryně s tankem v kabelce Pro výcvik zvedli ruku všichni poslanci, s výjimkou poslanců za SPD, kteří konečně šli do sebe a jasně hlasovali proti, nikdo se nezdržel. To samo o sobě ukazuje, jak kritická je situace a tohle už opravdu není legrace. Zdálo by se, že ministryně prostě jede politiku Londýna, že když se můžou cvičit ukrajinští vojáci ve Velké Británii, proč by se nemohli cvičit i v Česku? Ano, zdálo se, že to je právě ta motivace opičit se po Londýnu. Jenže, to by Černochová nesměla v úterý dát rozhovor [ 5 ] pro server Novinky, ve kterém odpálila doslova termonukleární informační bombu, až lidem popadaly hodiny ze zdí.
Černochová to vypustila ven na plná ústa, bude se totiž od Ukrajinců zjišťovat, jak bojovat proti Ruské armádě!
Ministryně Černochová totiž novinářům sdělila něco, co asi mělo zůstat utajené a skryté, protože doslova řekla toto: “ Při výcviku vojáků získá i naše armáda zkušenosti od Ukrajinců. Budeme získávat informace přímo od ukrajinských zástupců. Budeme lépe vědět, jak Rusové bojují a jaké mají slabé a silné stránky. To myslím, že většina z nás ocení, “ uvedla ministryně. A je to venku! Celá ta maškaráda se cvičením zhruba 4 000 ukrajinských vojáků je ve skutečnosti maskírovka, která má zakrýt skutečný účel pobytu ukrajinských vojáků v ČR. Budou totiž podle všeho cvičit české vojáky a předávat jim informace o válce na Ukrajině a o tom, jak je potřeba bojovat a válčit s Ruskou armádou.
Jana Černochová v transportéru Ministryně nepokrytě přiznala, že obrana bude vytěžovat z Ukrajinců vojenské zpravodajské informace o Ruské armádě, což jsou informace, které jsou nezbytné pro přípravu AČR na válku s Ruskem, o čemž minulý týden hovořil právě náčelník genštábu Karel Řehka . A Černochová to zabejčila ještě výrokem, že většina z nás (myšleno na ministerstvu obrany) ty informace od ukrajinských vojáků o Rusech ocení. Takhle narovinu to práskla ministryně úplně na komoru, jako by se nechumelilo. Ona už si dokonce ani nedává pozor na ústa, protože má pocit, že už se může říkat všechno nepokrytě, že válka s Rusem prostě bude.
Podle všeho to spíš vypadá, že Ukrajinci budou na útvarech školit české vojáky o tom, jak se připravit proti Ruské armádě
Když si dáme dohromady výroky náčelníka Řehka s výrokem ministryně Černochové, začne nám z toho vylézat úplně nový a děsivý obraz přípravy na válku s Ruskem. A není to příprava už jen teoretická a rétorická, ale skutečná a praktická. Teď se ale nabízí otázka, kdo vlastně bude koho cvičit? Co může nabídnout česká armáda ukrajinským vojákům, kteří jsou ve válce s Ruskem? Jaký výcvik? Copak AČR má zkušenosti s bojem v otevřeném konfliktu?
Proč se bude jednat o výcvik jen 4 000 vojáků, když navíc do ČR nepřijedou naráz, ale v celkem 5 turnusech po cca. 800 vojácích? Britové naráz cvičili 20 000 Ukrajinců, Česko bude naráz cvičit jen 800 Ukrajinců. Zkusme se nad tím zamyslet. Když chcete válku s Ruskem a chcete poslat české vojáky na Ukrajinu do války proti Ruské armádě, co budete potřebovat? No přece logicky výcvik a průpravu před nasazením do boje. A k tomu jsou potřeba ukrajinští vojáci, kteří vám předají zkušenosti.
Ukrajinští vojáci A k předávání zkušeností stačí v jednom turnusu zhruba 800 vojáků na celou ČR, kteří se rozjedou po skupinkách po českých posádkách a útvarech a začnou školit a předávat informace českým vojákům. Chápete? Tohle nevypadá na výcvik ukrajinské armády českými instruktory, ale spíš na výcvik českých posádek na útvarech ukrajinskými vojáky, kteří předají posádkám informace o tom, jak bojují Rusové, jakou mají taktiku, jak je potřeba se připravit a tak dále.
Tito Ukrajinci potom budou cvičit s českými vojáky a budou jim ukazovat, jak to funguje v boji. A právě k tomu jsou ti ukrajinští vojáci rozděleni do miniaturních turnusů po 800 vojácích. První turnus budou ukrajinští vojáci z pěchoty. Druhý turnus budou ženisté. Třetí turnus ukrajinské PVO jednotky, dronisté atd. Při každém turnusu ukrajinští vojáci proškolí jiné české vojenské útvary s jinou specializací. A k tomu přesně stačí těch 800 Ukrajinců v každém turnusu.
Nová Řehkova doktrína o přípravě na válku s Ruskem potřebuje nezbytně bojové informace o Rusech z fronty od ukrajinských vojáků
Ukrajinští vojáci budou vytěženi a předají informace české pěchotě, motostřelcům, protivzdušné obraně, ženistům atd. Jak prohlásila Černochová: “ Budeme získávat informace přímo od ukrajinských zástupců. Budeme lépe vědět, jak Rusové bojují a jaké mají slabé a silné stránky… ” Ano, přesně tak!
Během těch 5 turnusů získají jednotlivé české útvary vojenské zpravodajské informace o taktice a o boji Ruské armády, které náčelník genštábu Řehka zakomponuje do nové doktríny přípravy na válku s Ruskem . Zapadá to do sebe naprosto dokonale a ministryně to svými výroky dokonce nepřímo potvrdila. Ti ukrajinští vojáci se prostě budou v ČR vytěžovat na jednotlivých útvarech a posádkách, budou učit české vojáky stylu ruského boje, aby dokázali po vstupu na Ukrajinu proti Rusům bojovat.

1/ Dnes byl ve Sněmovně úspěšný den pro @ObranaTweetuje . ????
✅Nejdříve jsme schválili návrh mandátu na působení @ArmadaCR v Iráku, Kuvajtu a @VojenskaP v Kosovu do roku 2024 a pobyt a výcvik ukrajinských vojáků v ČR.
Zbývá tedy, aby o návrhu ještě rozhodli kolegové v Senátu. pic.twitter.com/bBQRJGijNA
— Jana Černochová (@jana_cernochova) November 29, 2022

Pokud by někdo chtěl opravdu cvičit ukrajinské brance v ČR, potom by se nejednalo o 800-členné turnusy, které Ukrajině neřeší vůbec nic vzhledem k tomu, jaké má Kyjev ztráty ve válce. Naráz by se tak cvičilo alespoň 5 nebo 8 tisíc ukrajinských branců v ČR, aby to mělo význam. Ale pozor, je tu další háček. Jestlipak víte, jaký? No přece na čem se budou ti Ukrajinci učit? Česká armáda používá Pandury a starou ruskou techniku již AČR odevzdala Ukrajině do války, takže Ukrajinci nebudou mít v ČR na čem cvičit.
Britové např. cvičili Ukrajince pouze v tom, jak ovládat protitankové britské systémy NLAW a rovněž britská děla, houfnice a obrněná auta Mastiff, Husky a Wolfhound. Jenže, na co a na jaký typ techniky bude učit skupinky Ukrajinců Černochová a její armáda? Budou je učit pořadová cvičení na buzeráku s českými SA-58 v rukách? Tohle je přece nesmysl už na první pohled.
Ukrajinští vojáci v Česku nemohou cvičit, nemají totiž na čem. Celé je to maskírovka, prohlásil vojenský znalec pro naši redakci
Výcvik cizí armády musí vždy probíhat se zbraněmi a technikou, se kterou ti vojáci budou bojovat na frontě po skončení výcviku. A na Pandurech určitě proti Rusům nepojedou, pokud je tedy Černochová Ukrajincům nedaruje, ale to by česká armáda potom neměla sama na čem jezdit. Výcvik Ukrajinců v Polsku, které nakoupilo mamutí objemy západních zbraní a techniky před mnoha lety, a která se teď dodává na Ukrajinu, by dával smysl. Ale výcvik Ukrajinců v Česku, kde nemají na čem cvičit, prostě postrádá smysl.
Česká armáda se bude od Ukrajinců učit, jak bojovat proti Ruské armádě, ruským tankům atd. Podle našeho kolegy a vojenského znalce, který nás na výrok Černochové pro Novinky upozornil, je celé cvičení Ukrajinců jen maskírovkou, která má zamaskovat zpravodajskou těžbu informací od ukrajinských vojáků na útvarech a posádkách AČR s cílem předat českým vojákům vojenské informace o Ruské armádě a zakomponovat je do nové Řehkovy doktríny AČR na přípravu války s Ruskem . To je celé.
A Černochová to prostě jenom provalila, protože huba jí pochoduje rychleji než hlava. Taková je realita. Takže si to shrňme: Náčelník generálního štábu AČR vyzval k přípravě na válku s Ruskem a ministryně obrany bude od Ukrajinců těžit zpravodajské informace o Ruské armádě na Ukrajině, protože se to bude hodit českým útvarům armády pro chystanou válku s Ruskem, o které mluvil Řehka. Kruh se uzavřel. Všechno to dokonale teď do sebe zapadá. Pánbůh s námi a zlé pryč!
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden