Velká výměna obyvatel je ‚fakt‘. Velice mě šokovalo, že to prohlašovali za teorii, není to žádná teorie, je to fakt
RSS

Velká výměna obyvatel je ‚fakt‘. Velice mě šokovalo, že to prohlašovali za teorii, není to žádná teorie, je to fakt

Největší francouzský žijící spisovatel říká, že Velká výměna obyvatel je fakt.
Náhledový obrázek: Kopie románu „Serotonin“ spisovatele Michela Houellebecqa vystavované v pařížském knihkupectví v pátek 4. ledna 2019. (AP Photo/Thibault Camus)
Michel Houellebecq při vystoupení během rozsáhlé diskuse s vlivným francouzským filosofem Michelem Onfrayem řekl, že ta Velká výměna, kterou popisuje jako nahrazení domorodých Evropanů ne-Evropany, je po celém Západě „faktem“. „Šokovalo mě, že tu Velkou výměnu prohlašují za teorii. Není to teorie, je to fakt,“ řekl Houellebecq. „Pokud jde o imigraci, nikdo nic nekontroluje, to je celý problém. Evropu to kataklyzma smete.“ „Co čísla objektivně říkají,“ dodal Onfray, který říkal, že si myslí, že úpadek Západu je v první řadě demografickým úpadkem.

Houellebecq / Onfray (Front Populaire) Le grand remplacement, j'ai été choqué qu'on appelle ça une théorie, ce n'est pas une théorie, c'est un fait. En matière d'immigration personne ne contrôle rien, c'est bien là tout le problème L'Europe sera emportée par ce cataclysme pic.twitter.com/4ebZA3KLgB — David Dobsky (@dobsky33) November 30, 2022 Skutečnost, že tento největší žijící francouzský spisovatel, jak je často mainstreamovým tiskem označován, řekl, že Velká výměna je fakt, jen přispívá k té rostoucí spoustě intelektuálů, akademiků a politiků, kteří jsou čím dál více ochotni o Velké výměně mluvit na veřejných fórech.
Oba tito myslitelé též diskutovali o islámu, ale zastávali odlišné přístupy. Onfray říkal, že si myslí, že islamismus „není tak významný jev,“ že jde spíše o „reakci na americkou mocenskou politiku.“ Řekl, že muslimové nakonec na Západě zapadnou do proudu konzumerismu a materialismu a svého své náboženství hodí stranou, stejně jako mnozí jiní lidé, jako ve větším měřítku už provedli Evropané.
Houellebecq to vidí jinak a říká: „Až budou veškerá území pod kontrolou islamistů, tak se myslím vzedmou činy odporu. Bude docházet k útokům a střelbě v mešitách.“ Pak navíc přidal předpověď „reverzních Bataclanů“ – což je odkaz na islamisty, kteří zabili v nočním klubu Bataclan v Paříži přes 100 Francouzů.
„Ty si myslíš, že přichází občanská válka a já si myslím, ta už tu je, i když potichu,“ odpověděl Onfray.
Houellebecq a Onfray se v tom 45stránkovém rozhovoru zabývali řadou témat včetně Evropské unie, Boha, imigrace a eutanazie.
„Chci bránit Západ, musí ale za obranu stát,“ cituje říkat Houellebecqa francouzský magazín Front Populaire, když popisuje obsah svého článku sepsaného spolu s Michelem Onfrayem, kdy varuje „milovníky pozitivní psychologie a odolných nesmyslů, aby se vydali jinou cestou!“
Tento filosof s uvedeným spisovatelem, oba přesvědčení o nevyhnutelném úpadku Západu, do hloubky diskutovali o útrapách, které Evropany čekají, včetně transhumanismu, Velké výměny, Amerikanizace, Evropské byrokracie, de-kristianizace, ekologismu a o probíhající válce na Ukrajině, všechno tedy témata s dopady v naší době.
Tato diskuse, ze které se stala esej, už sklidila ohlasy, kdy ji popisují jako „výjimečný dialog, který není depresivní, ani apokalyptický. Je brilantní, hlubokomyslný, často legrační a ve všech ohledech fascinující. Houellebecqova genialita pro absurdno vytvořila úžasnou emulzi s Onfrayovou řečnickou silou,“ píše Le Figaro.
„Houellebecq a Onfray nejenže jsou společně obviňováni, že jsou reakcionáři, za které je levicová média často označují. Oba jsou, každý svým vlastním způsobem, věštci naší dekadence. Zkoumají podstatu naší civilizace a o svém vhledu mluví upřímně. Oba jsou také velice odlišní.“
O obou spisovatelích se také říká, že jsou „oddaní lidem.“
„Ty seš jako já. Seš populista!“ řekl Onfray, na což Houellebecq odpověděl: „To mi vyhovuje. Jako pravičák, o tom pochybuji, ale ‚populista‘ mi sedí.“
December 01, 2022
editor:  REMIX NEWS
author:  JOHN CODY


Francouzský rapper se v nové písni chvástá úspěšností ‚Velké výměny obyvatelstva‘

Francouzský intelektuál odsouzen ke 2 měsícům vězení za prohlášení, že ta masová imigrace je „invazí“

Francouzská vláda zveřejnila statistiky o rychlých demografických změnách od roku 1968
Zdroj: https://rmx.news/france/top-french-intellectuals-debate-god-the-eu-euthanasia-and-immigration/


Nejčtenější za týden