Německo v rámci Velkého resetu zakazuje sedlákům řádně hnojit pole kvůli Zelené agendě
RSS

Německo v rámci Velkého resetu zakazuje sedlákům řádně hnojit pole kvůli Zelené agendě



Freshly harvested wheat grain falls from a Lexicon combine harvester, manufactured by Claas KGaA, into a trailer during the summer harvest in Nauen, Germany, on Thursday, July. 28, 2022. Food inflation will get worse than previously expected this year before easing in 2023, according to US government forecasts, as millions of tons of grain are stuck in Ukraine after Russias invasion blocked its major ports. Photographer: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg via Getty Images
Německo v jedné ze svých spolkových zemí zakázalo řádně hnojit velké rozsahy pozemků kvůli požadavkům Zelené agendy EU.
V Severním Porýní Vestfálsku je od čtvrtka na rozsáhlých výměrách pozemků silně omezeno používání dusíkatých hnojiv, kdy tato změna v rámci Zelené agendy značně sedláky rozzuří, neboť nejspíš drasticky sníží výnosy.
Ač to zavádí německé úřady, je tento zákaz v podstatě příkazem Evropské unie, která v rámci Zelené agendy v určitých částech Evropy protlačuje omezení množství dusíku.
Tato politika už vyvolala rozvrat v Holandsku, kde teď nizozemská vláda, aby splnila požadavky Bruselu, usiluje buď o vykoupení, nebo o nucené zavření až 3 000 farem. I přes dopad, jaký by to mohlo mít na potravinovou bezpečnosti Evropy, se tento tlak zjevně rozšiřuje do Německa, kdy jak referuje Bild, teď budou sedláci nuceni ve všech oblastech považovaných za problematické ohledně množství chemikálií používat o 20 procent méně dusíku.
Tato publikace tvrdí, že do nových restrikcí bude spadat celkem třetina veškeré použitelné orné půdy v nejlidnatější německé zemi, v Severním Porýní Vestfálsku.
„Je-li třeba pro optimální výnosy pšenice na pole 200 kilo hnojiv, tak budou teď sedláci nuceni použít o 40 kilo méně,“ vysvětluje jeden místní sedlák Erich Gussen. „To znamená utrpět pokles výnosů a kvality pšenice!“
Gussen uvedl, že mezi sedláky v této zemi panuje „ohromné pobouření“, když mnozí z nich jsou už na dně, neboť v této době jsou ceny hnojiv a paliv hrozně vysoké, a oni hrozně trpí.
S tím jak Evropská unie údajně vyhrožuje Německu pokutami, pokud nepřistoupí na omezení množství dusíku, tak jistě i jiné spolkové země budou brzy nuceny jednat, aby sedlákům omezily použití hnojiv.
Toto by mohlo mít škodlivé dopady na výrobu potravin v zemi v době, kdy celosvětově kvůli probíhající válce na Ukrajině klesá potravinová bezpečnost s rozvratem globálních dodávek pšenice a dalších zrnin.
EU však i přesto zjevně protlačuje své cíle velkého resetu, když holandská vláda už hrozí, že ve své zemi, aby posloužila svému bruselskému panstvu, zavře až 3 000 farem.
Sedláci v tomto členském státě vedou proti uvedeným opatřením aktivní odpor spoustou protestů, při nichž došlo k blokádám dálnic a k rozvratům akcí, ale takové demonstrace zatím ani tak nesnížily nadšení vlády, s jakým se chystá zemědělské podniky zavírat.
„Ukazuje vám to, že pro naši vládu vůle lidu neznamená vůbec nic,“ řekla Breitbart politická komentátorka Eva Vlaardingerbroek. „I přes všechny ty protesty a celonárodní i zahraniční odpor, stejně protlačují tu svou, podle mě zločinnou politiku.“
„Naše vláda se nestará o přání svých vlastních občanů, stará se o globalistické instituce, jejichž zájmem je kontrolovat dodávky potravin, aby mohli kontrolovat nás,“ pokračovala. „To je ten velký reset v plné parádě.“
Zdroj



Nejčtenější za týden