Vědec z Wu-chanu promluvil, jak to bylo ve skutečnosti s vytvořením covid-19
RSS

Vědec z Wu-chanu promluvil, jak to bylo ve skutečnosti s vytvořením covid-19

Vědec, který pracoval v laboratoři ve Wuhanu, tvrdí, že virus COVID vytvořil člověk – obviňuje americké úřady z „největšího selhání zpravodajských služeb od 11. září“. (Foto: Flickr)







Vědec, který pracoval v kontroverzní výzkumné laboratoři v Číně, tvrdí, že COVID byl uměle vytvořený virus, který podle zprávy unikl ze zařízení.



Andrew Huff, který pracoval pro newyorskou neziskovou organizaci zabývající se studiem virů, uvedl, že COVID unikl z Wuhanského virologického institutu v Číně před více než dvěma lety, a obvinil úřady z „největšího selhání amerických zpravodajských služeb od 11. září“, uvedl v sobotu britský deník The Sun.



Tato laboratoř se stala středem ostrých debat o původu viru COVID, přičemž čínští vládní představitelé i pracovníci laboratoře popírají, že by virus z tohoto zařízení unikl.



Epidemiolog Huff ve své nové knize „Pravda o Wuhanu“ uvedl, že pandemie byla důsledkem financování koronavirů v Číně americkou vládou.



Uvedl, že čínské experimenty se ziskem funkce byly prováděny s nedostatečným zabezpečením, což vedlo k úniku v laboratoři ve Wuhanu.



„Zahraniční laboratoře neměly zavedena odpovídající kontrolní opatření pro zajištění řádné biologické bezpečnosti, biologické ochrany a řízení rizik, což nakonec vedlo k úniku z laboratoře ve Wuhanském virologickém institutu,“ uvedl ve své knize, z níž noviny exkluzivně čerpaly.



V posledních dvou letech přibývalo důkazů, které naznačovaly, že virus z laboratoře unikl.



Huff, který v EcoHealth Alliance pracoval v letech 2014 až 2016, uvedl, že nezisková organizace pomáhala wuhanské laboratoři po mnoho let sestavovat „nejlepší existující metody pro inženýrské zpracování netopýřích koronavirů, aby mohly napadat jiné druhy“ .



„Čína od prvního dne věděla, že se jedná o geneticky upravenou látku,“ napsal Huff. „Vláda USA nese vinu za přenos nebezpečné biotechnologie do Číny.



„Byl jsem zděšen tím, co jsem viděl,“ řekl armádní veterán z Michiganu listu The Sun. „Právě jsme jim předávali technologii biologických zbraní.“



Wuhanský virologický institut, státem řízené a financované výzkumné zařízení, kde probíhá nejrizikovější čínský výzkum koronavirů, byl podle nedávného vyšetřování, které zveřejnil ProPublica/Vanity Fair, pod obrovským tlakem vládnoucí Komunistické strany Číny, aby navzdory nedostatku zdrojů produkoval vědecké objevy, které by zvýšily globální postavení Číny.



Zdroj: nypost.com
Článek Vědec z Wu-chanu promluvil, jak to bylo ve skutečnosti s vytvořením covid-19 se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden