Pobaltští šílenci povzbuzují Ukrajinu k útoku na Rusko s podporou NATO
RSS

Pobaltští šílenci povzbuzují Ukrajinu k útoku na Rusko s podporou NATO

Spousta válečných štváčů po celé Evropě, tedy přesně těch štváčů, které dosud žádné jiné cizí války po celém světě nikterak nezajímaly, se nyní snaží celou Evropu dotáhnout do války, v níž by zřejmě nebylo vítězů.
Tytéž válečné štváče nikterak nezajímají statisíce mrtvých civilistů v Jemenu, které má na svědomí Saúdská Arábie. Nezajímá je ani okupace Sýrie vojsky Turecka a USA či donedávna roky trvající okupace Mali vojsky NATO pod velením Francie. A nezajímají je ani 3 miliony mrtvých (z toho půl milionu dětí) v důsledku americké agrese v Iráku.
Ostatně, tyto okupace a mnohé jiné uvedení váleční štváči většinou nejen ignorují, ale dokonce aktivně podporují. Nyní je zde ovšem konflikt, ve kterém se musí angažovat nejen otevřenou podporou, ale i vojensky. A to tak, aby byla dřív či později do všeho zatažena i celá Evropa.
Po nedávném souhlasu našeho Parlamentu s výcvikem 4 tisíc Ukrajinců na našem území jsme se nakonec svým způsobem stali také jednou ze stran války. Podobně jako stejně jednající Německo nebo Polsko.
Z Pobaltí se nyní ozývají hlasy, které trvají na tom, že celý konflikt by se měl posunout až na území Ruska. A to s pomocí zbraní dodaných NATO. Tedy opět neslyšíme výzvy k mírovým jednáním, ale k další eskalaci, která by mohla do války zatáhnout dokonce i celou Evropu.
Aliance NATO pod vedením USA by měla umožnit Kyjevu volně útočit na ruské území zbraněmi dodanými ze Západu. V rozhovoru to uvedl lotyšský ministr zahraničí. Vojenská aliance by se proto neměla bát eskalace.
Lotyšský ministr zahraničí Edgars Rinkēvičs vyzval NATO, aby „povolilo“ Ukrajině použít její západem dodané zbraně k útokům hluboko na ruské území. Nejvyšší diplomat to uvedl v rozhovoru pro americkou  obchodní agenturu Bloomberg na  okraj schůzky ministrů zahraničí NATO 29. listopadu v Bukurešti.
Zbraně by měly být použity zejména k útokům na zařízení používaná Moskvou pro raketové útoky na kritickou infrastrukturu Ukrajiny, navrhl Rinkēvičs.
Šéf lotyšské diplomacie řekl : „Měli bychom umožnit Ukrajincům používat zbraně k útokům na raketová místa nebo letiště, ze kterých jsou tyto operace zahajovány“.
Zatímco Moskva opakovaně varovala Západ, aby nezaplavoval Ukrajinu různými zbraněmi, což naznačuje, že takové chování by nakonec mohlo vést k přímému konfliktu mezi vojenskou aliancí vedenou USA a Ruskem, Rinkēvičs takové obavy odmítl. „NATO by se nemělo bát eskalace“, řekl šéf diplomat pobaltského trpasličího státu.
Jak známo, Lotyšsko patří spolu s dalšími pobaltskými státy k nejhlasitějším zastáncům Kyjeva v pokračujícím konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou. Nejvyšší představitelé země opakovaně navštívili Kyjev, aby tam vyjádřili svou podporu.
Poslední návštěva se uskutečnila minulý víkend, kdy se Rinkēvičs spolu se svými protějšky z Litvy, Estonska, Finska, Švédska, Norska a Islandu setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.
V posledních týdnech Rusko opakovaně provedlo masivní útoky řízenými střelami a kamikadze drony na ukrajinskou energetickou síť a vojenská zařízení.
Útoky následovaly „v reakci“ na výbuch, který poškodil Kerčský most, který spojuje pevninské Rusko s poloostrovem Krym. Moskva z incidentu obvinila Ukrajinu a její zahraniční podporovatele, zejména Spojené království, a označila jej za „teroristický útok“. 
Kyjev a Londýn svou účast samozřejmě popřely.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 4 Průměrně: 5 ] Článek Pobaltští šílenci povzbuzují Ukrajinu k útoku na Rusko s podporou NATO se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden