Polsko: Uprchlíci z Ukrajiny budou muset brzy platit za jídlo a ubytování
RSS

Polsko: Uprchlíci z Ukrajiny budou muset brzy platit za jídlo a ubytování

Lze předpokládat, že již brzy nastane hromadný přesun z Polska zejména k nám nebo do Německa. Z Polska to mají do obou zemí blízko, u nás je pak výhoda jazyková a v Německu o něco vyšších dávek.
Zdá se, že polská vláda s tím počítá a zřejmě i znatelné „zkrouhnutí“ dávek má zemi poněkud ulevit. A nepochybuji, že naše vláda, která se chová přesně naopak než ta polská a Ukrajince nadále zvýhodňuje – a to bez ohledu na jejich skutečnou finanční situaci – ráda tyto nově příchozí z Polska uvítá.
Polská vláda plánuje, že uprchlíci z Ukrajiny budou muset od začátku příštího roku platit za část svého státem poskytovaného ubytování a stravy sami.
To znamená, že ukrajinským uprchlíkům ubytovaným ve státem financovaných ubytovnách bude účtováno 50 procent nákladů, nebo až v přepočtu 203 Kč za osobu a den. Toto nařízení se použije, pokud pobývají v Polsku déle než 120 dnů. Uprchlíkům, kteří zůstanou déle než 180 dní, bude účtováno 75 procent nákladů na bydlení, nebo až v přepočtu 305 Kč  za osobu a den.
Jisté je, že v Polsku zůstane s tímto přístupem jen hrstka Ukrajinců, kteří jsou již pravděpodobně velmi dobře informováni o tom, jak štědrá je k jejich krajanům naše vláda. Lze tedy předpokládat, že většina jich skutečně vyrazí k nám…
 
 
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 4 Průměrně: 5 ] Článek Polsko: Uprchlíci z Ukrajiny budou muset brzy platit za jídlo a ubytování se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden