Nigerijský prezident si stěžuje, že zbraně z Ukrajiny vyzbrojily africké džihádisty
RSS

Nigerijský prezident si stěžuje, že zbraně z Ukrajiny vyzbrojily africké džihádisty

Každému muselo být od samého začátku konfliktu jasné, že v jedné z nejzkorumpovanějších zemi  se ztratí nejen jakákoli pomoc, určená civilistům, ale především zbraně . Záhy po začátku konfliktu se také zbraně dodávané na Ukrajinu objevily na darknetu , kde byly nabízeny k prodeji velmi výrazně pod jejich reálnou cenou.
Podle některých zdrojů se až 70% zbraní rozprodalo dřív, než se vůbec dostaly na bojiště. Zájemců o ně je nepřeberně, od různých mafií přes zločinecké drogové gangy až po islámské teroristy.
Jistě i ti, kdo na Ukrajinu zbraně posílají, moc dobře věděli, kde tyto zbraně skončí. Vzhledem ke vzdálenosti lze předpokládat, že nejvíc zbraní z Ukrajiny je rozprodáno zločincům a teroristům v Evropě, neboť právě sem je jejich přesun nejsnadnější. Ukrajince nikdo nekontroluje, většina zemí se k nim chová jak Indové k posvátné krávě.
Převézt tedy jakékoli zbraně do střední a západní Evropy nemohlo být nijak složité. Dalším místem, kde se zcela jistě našlo slušné odbytiště, je Asie, plná různých teroristických islámských bojůvek. A nyní se ukazuje, že zbraně si z Evropy našly cestu i do Afriky, kde již slouží teroristům, kteří působí v oblastech současného džihádu v centrální Africe.
Nyní nigerijský prezident říká, že tyto zbraně se objevují v západní Africe. Pár lidí tam na jejich dalším prodeji vydělává jmění.
Ještě  v ř í jnu zprávy ukázaly, že zbraně z Ukrajiny už dávno skončily u zločineckých muslimských gangů v zemích jako Finsko, Švédsko, Dánsko a Nizozemsko. 
Nyní si ale nigerijský prezident Muhammadu Buhari v oficiálním prohlášení veřejně stěžoval na tok zbraní z ukrajinské války do západní Afriky. 
V oficiálním prohlášení zveřejněném na webových stránkách nigerijské prezidentské kanceláře Buhari „vyzval k větší ostražitosti a zpřísnění bezpečnosti hranic, neboť došlo ke zvýšení počtu zbraní a munice z války mezi Ruskem a Ukrajinou v oblasti Čadského jezera.“  
Prezident v úterý v nigerijském hlavním městě Abuja v projevu k hlavám  sousedních států, které se účastní komise pro povodí Čadského jezera, řekl: „Situace v Sahelu a zuřící válka na Ukrajině slouží jako hlavní zdroje zbraní a bojovníků. kteří posilují řady teroristů v regionu.“
Nigerijský prezident souhlasil s posílením vojenské koordinace ve válce afrických zemí proti teroristům z Boko Haram a ISIS, kteří nyní zřejmě dostávají zbraně z Ukrajiny, spolu s vůdci Beninu, Čadu, Nigeru a Středoafrické republiky.
Podobně ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov poukázal na to, že rakety Stingers a Javelin, které Západ dodal Kyjevu, se již prodávají se slevou na černém trhu a objevily se v Albánii a Kosovu.
Tolik informace nejen z Afriky. Takto se jen potvrdilo to, co již dávno každý myslící člověk věděl. A jistě i ti, kdo zbraně na Ukrajinu ve velkém dodávají, moc dobře věděli, že tím vyzbrojí i zločinecké gangy a teroristy.
To samozřejmě nepřispěje bezpečnosti nejen v Africe, ale ani v samotné Evropě. Zde je jen otázkou času, než se objeví zbraně, ukryté zřejmě hluboko v útrobách mešit, které jsou velmi často nejen místy modliteb, ale také zbrojnicemi.
K tomu může dojít v momentě, kdy budou islámští teroristé, kterých jsou po celé Evropě zřejmě miliony, aktivováni a rozhodnou se rozpoutat džihád. Otázka ovšem je, jak se pak bude oslabená Evropa, která se všech zbraní zbavila, bránit.
Nebo to byl skutečný účel??
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Nigerijský prezident si stěžuje, že zbraně z Ukrajiny vyzbrojily africké džihádisty se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden