Musk potvrzuje, že Twitter ovlivňoval volby nejen v USA, ale také v Brazílii
RSS

Musk potvrzuje, že Twitter ovlivňoval volby nejen v USA, ale také v Brazílii

Již před pár dny Musk potvrdil, že Twitter záměrně manipuloval volbami tak, aby zvýhodnil Bidena. Zejména se jednalo o záměrné zamlčování skandálu kolem Huntera Bidena a jeho Facebooku.
Zpráva, která byla zcela pravdivá, byla nálepkována jako „ruská dezinformace“ a ti, kdo ji šířili, byli blokováni. Více jste si o celém odhalení této volební manipulace mohli přečíst již zde. 
Mnoho lidí nyní požaduje zatčení tehdejší  právní šéfky platformy sociálních médií Vijayi Gaddeové . Ta po dohodě s Bidenovým volebním štábem rozhodla o cenzuře těchto zásadních informací. Tím zřejmě značně ovlivnila volby.
Jako poděkování za její služby byla Vijaya Gadde, dříve s vysokou pozicí na Twitteru, najata Bidenovou administrativou, aby „bojovala proti dezinformacím.“
Dokonce i sám Donald Trump komentoval události posledních několika dní na své vlastní stránce Truth Social:

Ale nebyly to zdaleka jen USA, kde se pokusili tímto způsobem ovlivnit volby.
Nedávno se v Brazílii konaly volby, ve kterých úřadující prezident Jair Bolsonaro údajně prohrál s extrémně malým rozdílem. Od té doby se již více než měsíc prakticky bez přestávky konají obrovské demonstrace, při nichž veřejnost protestuje proti  volebním podvodům a žádá armádu o pomoc, aby zabránila bývalému kriminálníkovi socialistovi Lulovi da Silvovi převzít tento post.
Na otázku australského novináře Avi Yeminiho, zda Twitter mohl zasahovat i do jiných voleb, než těch amerických,  Musk odpověděl , že viděl mnoho znepokojivých tweetů týkajících se brazilských voleb, a pokud jsou pravé, bývalí zaměstnanci platformy mohli Lulu da Silvu zvýhodnit.
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Musk potvrzuje, že Twitter ovlivňoval volby nejen v USA, ale také v Brazílii se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden