Elon Musk tvrdí, že čelí „poměrně značnému“ riziku, že bude zavražděn
RSS

Elon Musk tvrdí, že čelí „poměrně značnému“ riziku, že bude zavražděn

„Dokud opravdu nezpůsobíte škodu někomu jinému, pak by vám mělo být dovoleno říkat, co chcete,“ řekl Elon Musk během konverzace na Twitteru Spaces. (Foto: Flickr)







Nový majitel Twitteru Elon Musk v sobotu prohlásil, že riziko, že se mu stane něco zlého, nebo že na něj bude dokonce doslova vystřeleno, je „poměrně značné“. Ve dvouhodinovém audiorozhovoru na Twitter Spaces pan Musk prohlásil, že „rozhodně“ nebude dělat žádné přehlídky aut pod širým nebem.



„Upřímně řečeno, riziko, že se mi něco zlého stane, nebo že mě dokonce doslova zastřelí, je docela značné,“ řekl a dodal: „Není tak těžké někoho zabít, kdybyste chtěli, tak doufejme, že se tak nestane a osud se na situaci se mnou usměje a nestane se to …“. Určitě tam nějaké riziko je.“



Dále během diskuse generální ředitel společností Tesla a SpaceX hovořil o důležitosti svobody projevu a o svém budoucím plánu pro Twitter. Řekl, že „nakonec prostě chceme mít budoucnost, ve které nebudeme utlačováni. (Kde) náš projev není potlačován a kde můžeme říkat, co chceme, bez obav z represí“.



„Dokud skutečně nezpůsobujete škodu někomu jinému, pak by vám mělo být dovoleno říkat, co chcete,“ dodal pan Musk.



Technologický miliardář rovněž uvedl, že v průběhu historie byla svoboda projevu „velmi neobvyklá, nikoli běžná. Takže musíme opravdu tvrdě bojovat, abychom si ji udrželi, protože je to tak vzácná věc a v žádném případě to není něco, co je standardní“.



„Kontrolovaný projev je výchozí, nikoliv svobodný projev,“ řekl.



Pozoruhodné je, že Muskova diskuse o Twitter Spaces přišla den poté, co novinář Matt Taibbi zveřejnil interní komunikaci mezi vrcholnými představiteli Twitteru, z níž vyplývá, že platforma pozastavila a cenzurovala uživatele, kteří komentovali článek deníku New York Post o notebooku Huntera Bidena. Pan Musk prohlásil, že ze spisů vyplývá, že Twitter „jednal jako odnož“ Demokratického národního výboru v období před prezidentskými volbami v roce 2020.



Zároveň poškádlil zveřejnění dalších souborů v blízké budoucnosti a řekl: „Prostě zveřejníme všechny informace a pokusíme se získat čistý štít, budeme iterativně lepší a donutí to ostatní mediální společnosti, aby byly také pravdivější, jinak ztratí své čtenáře.“



Během chatu na Twitter Spaces však pan Musk také připustil, že zveřejnění takzvaných „Twitter Files“ obsahovalo některé chybné kroky, včetně několika případů, které podle něj měly vyloučit některé e-mailové adresy.



Zdroj: ndtv.com
Článek Elon Musk tvrdí, že čelí „poměrně značnému“ riziku, že bude zavražděn se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden