Elon Musk je horší než Hitler
RSS

Elon Musk je horší než Hitler

Není žádným přeháněním říci, že uchvácení Twitteru Elonem Muskem je nejděsivějším vývojem v nedávné historii. Jen fašista by mohl na lidstvo uvalit svobodu slova.
Proto se teď od levicových komentátorů, celebrit a influencerů ozývá takový chór jeho proklínání. V den, kdy Musk uchvátil kontrolu nad Twitterem, uvedla sloupkařka Washington Post Taylor Lorenz, že „tuto noc je to na této stránce jako by se otevřely brány pekelné.“ Charlie Warzel napsal do The Atlantic, že „přišel apokalyptický pocit utrpení.“
Ale bylo to Independent, kdo opravdu vystihl plnou závažnost toho okamžiku. Jeho nadpis zní – „Odpočívej v pokoji, Twittere, 2006-2022: Zemřel rukou Elona Muska.“ To je svědectví o stoicismu chladných hlav levicových žurnalistů, s jakým zvládají ubránit se přehnané reakci.
I já se pokouším, jak jen mohu, dívat se na to z nadhledu, ale uchvácení Twitteru Muskem je daleko horší než cokoliv, co kdy spáchal Hitler.
Sice neschvaluji masovou genocidu, ale i ta bledne ve srovnání s tím, co poskytuje platforma sociálních médií, kde může být transgenderové Eddie Izzard označováno nesprávným genderem.
Hlavním účelem Twitteru je zajistit, aby masy nebyly vystaveny divokým konspiračním teoriím. Pokud tweety nebudou cenzurovány, lidé by si mohli začít myslet, že Covid-19 by mohl pocházet z laboratoře ve Wuhanu nebo že na notebooku prezidentova syna Huntera Bidena by mohlo být něco nekalého.
Musk argumentoval, že by Twitter měl být místem, kde se smí vytrubovat všechny politické názory.
Když ale lidi necháte informované, může to mít děsivé důsledky. Když lidé budou pořád trvat na svém, že budou volit nesprávné kandidáty, tak nemá demokracie šanci řádně fungovat.
Rozhodl jsem se proto jako mnozí další levičáci na protest svůj twitterový účet vymazat.
Musk nemá ponětí, co ho postihlo. Bez mé moudrosti na této platformě tato společnost brzy upadne do zapomenutí.
Dojde k pobouření, ceny jeho akcií se propadnou a Musk mě začne prosit, abych se vrátil. Já si ale udržím pevný postoj.
Když o tom přemýšlím, tak možná s vymazáním svého účtu počkám do příštího týdne. Mám totiž knihu na prodej.
BY TYLER DURDEN
MONDAY, DEC 05, 2022 – 03:27 PM
Authored by Titania McGrath via The Critic,
Zdroj: https://www.zerohedge.com/political/elon-musk-worse-hitler


Nejčtenější za týden