Německo: Kdo byl Eritrejec, který se pokusil zavraždit dvě dívky a kdo byla jeho oběť?
RSS

Německo: Kdo byl Eritrejec, který se pokusil zavraždit dvě dívky a kdo byla jeho oběť?

Útok na dvě dívky, které byly v úterý ráno na cestě do školy, přičemž jedna z nich byla ubodána k smrti, nyní otřásá nejen Německem, reakce se ozývají i v Turecku, odkud pocházeli předkové zavražděné dívky. Postupně již vyšlo najevo, že útok byl víceméně náhodný – obě dívky byly ve špatnou dobu na špatném místě.
Kdo byl ovšem útočník a kdo jeho oběť, která útok nepřežila? A jaká je reakce systému na tento útok?
14letá Ece S. byla zabita na ulici, když byla na cestě do školy s 13letou kamarádkou. Vrahem je 27letý Eritrejec. Nyní se dozvídáme stále více podrobností.
„Podezřelý je v Německu od roku 2016, má povolení k pobytu,“ řekl vrchní prokurátor Michael Bischofberger. „Kromě černé jízdy se nikdy neobjevil na policii.“ K možnému motivu vyšetřovatelé nemohou říci nic: „Dosud neposkytl žádné informace,“ zdůrazňuje Bischofberger. Podezřelému byl poskytnut veřejný obhájce.
A nyní to začíná být ještě zajímavější.
Eritrejec je stále s vážnými zraněními pod policejní ochranou v nemocnici a byl operován. Jeho zranění bude zkoumat soudní lékařství, jak zadalo státní zastupitelství. „Na první pohled si zranění způsobil sám,“ říká Bischofberger.
Státní zastupitelství v současné době zkoumá, zda požádá o vydání zatýkacího rozkazu, nebo zda existují náznaky snížené nebo vyloučené viny, což by případně znamenalo umístění do psychiatrické léčebny.
Jak tedy sami vidíte, postupně vše směřuje k očekávanému verdiktu „psychicky nemocný.“ Pokud by byl seznán za čin zodpovědným, pak by byl spíš výjimkou. Muslimští vrazi končí v Německu v posledních letech – až na výjimky – v psychiatrické léčebně a ne ve vězení.
Malá komunita Illerkirchberg není v titulcích novin poprvé kvůli bestiálnímu násilí ze strany žadatelů o azyl. V roce 2019 byla 14letá dívka několik hodin hromadně znásilňována čtyřmi žadateli o azyl z Iráku a Afghánistánu.
V roce 2021 krajský soud v Ulmu rozhodl „téměř na nejnižší hranici“ trestu a uložil obžalovaným mírné tresty dva roky a dva měsíce a dva roky a tři měsíce. „Ale znásilnění na Halloween v Beutelreuschi, čtvrti Illerkirchbergu, nemá nic společného se současným případem,“ zdůrazňuje prokurátor Bischofberger.
A kdo byla oběť úterní vraždy?
Včera ve 14:00 v kulturním centru Alevitů v Ulmu se konal pohřeb dívky, která byla v úterý zabita. Pohřbu se měl účastnit také turecký generální konzul. Ece S. byla Alevitka a měla turecké migrační pozadí.
Zde je třeba poznamenat, že Alevité jsou sice odnoží šíitského islámu, nicméně jde o odnož, která má k původnímu islámu velmi daleko. Alevité nenavštěvují mešitu, neuznávají právo šaría, nectí ramadán a ženy nechodí zahalené. To je důvod proč se tato komunita mnohem lépe integruje v Evropě. Dokonce lépe, než v islámských zemích.
Ovšem šokovaní byli i obyvatelé městečka, kde se útok odehrál, stejně jako obyvatelé nedalekého Ulmu.
Do nedalekého Ulmu týdně přijíždí 50 migrantů, ubytovny jsou plné. Ve skutečnosti by žadatelé o azyl měli být rozděleni do okolních  vesnic, nyní však je k dalšímu přijímání ve většině okolních obcí odpor.  Brání se již i výstavbě obytných kontejnerů ve svých obcích, o které bylo rozhodnuto v polovině listopadu.
Schůzky k  tématům umístění žadatelů o azyl budou odloženy nebo zcela zrušeny. Starosta Ulmu Günter Czisch (CDU) řekl: „Tento hrozný čin nás všechny rozrušil. Jsme zděšeni tím, co se děje, což se nám zdá naprosto nepochopitelné a nesmyslné. Šok z tohoto brutálního činu je velký. V této situaci je nemožné a nerozumné, aby všechny strany vedly objektivní diskusi.“
Tolik zprávy z Německa. Připomínám, že druhá dívka je stále v ohrožení života, takže z jedné vraždy mohou být kdykoli dvě. O původu či identitě těžce zraněné kamarádky zavražděné dívky zdroje nic bližšího neuvádí.
V případě jakýchkoli dalších informací bude tento článek aktualizován.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Německo: Kdo byl Eritrejec, který se pokusil zavraždit dvě dívky a kdo byla jeho oběť? se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden