Strop ceny ropy EU: Rusko připravuje protiútok (video)
RSS

Strop ceny ropy EU: Rusko připravuje protiútok (video)

Jistě i papalášům v EU bylo jasné, že Rusko daný strop na ropu neakceptuje. To samozřejmě ihned na dané rozhodnutí – další z těch, která mají za cíl zničit životní úroveň Evropanů – zareagovalo.
Moskva nyní zvažuje různé reakce na cenový strop ropy ve výši 60 EUR uvalený Západem (EU, G7) – jak ve středu oznámil mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov:  „  Jakmile bude rozhodnutí přijato, zveřejníme ho.“ Ale odmítl sdělit jakékoli další podrobnosti.
Ruské obchodní noviny “  Vedomosti“ jmenovaly tři možné scénáře: Rusko by mohlo zcela zakázat prodej ropy do zemí, které vyhlásily sankce. Nebo může zakázat vývoz s jejich vlastními smlouvami o cenovém stropu. Třetí možností je stanovit cílovou cenu pro ruskou ropu Ural podle doložky nejvyšších výhod (na základě ceny ropy Brent, která se používá jako referenční hodnota).
Zatím ale Moskva žádnou z variant neschválila, ale nejsou vyloučeny ani jiné alternativy.
Rusko  by také podle americké tiskové agentury Bloomberg mohlo samo zavést pevnou cenu ropy, případně stanovit maximální slevu pro mezinárodní značky.
Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová řekla rádiu Sputnik: „Moskva odpoví vhodným způsobem na základě svých zájmů. Rusko se už naučilo žít s represivními opatřeními.“
Kremelská tisková služba uvedla, že Putin hovořil s prezidentem Spojených arabských emirátů Mohammedem bin Zayed al-Nahyanem o pokusech západních zemí uvalit protitržní cenový strop na ruskou ropu, což   porušuje zásady světového obchodu .
To byly včerejší reakce a dnes se objevilo zajímavé video, které možná naznačuje, k jakému rozhodnutí Rusko směřuje.
Video, které ukazuje, jak mají v zimě 2023 vypadat garáže evropských měst, snad nepotřebuje větší komentář, podívejte se sami:

Europe, Winter 2023 https://t.co/SYEzaTPBi8 pic.twitter.com/dZK3M1JM20
— Russian Market (@runews) December 6, 2022

 


Na konci videa se objeví  výzva (anglicky a rusky): 
„Vážený Evropane, přejděte na alternativní dopravní prostředky, benzín bude brzy příliš drahý.“
 

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 5 Průměrně: 5 ] Článek Strop ceny ropy EU: Rusko připravuje protiútok (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden