Americký generál smazal tweet, ve kterém vydával videohru za záběry z války na Ukrajině
RSS

Americký generál smazal tweet, ve kterém vydával videohru za záběry z války na Ukrajině

Stanice MSNBC šíří falešné zprávy o ukrajinsko-ruském konfliktu pomocí stylizovaných záběrů z videohry. (Foto: Youtube)







Ano, opravdu.



„Vojenský analytik“ stanice MSNBC a čtyřhvězdičkový generál Barry McCaffrey v pondělí sdílel klip z videohry „Arma 3“ z roku 2015 a tvrdil, že jde o skutečné záběry ukrajinských sil, které sestřelily ruské letadlo.



„Ruské letadlo je sestřeleno protiraketovou obranou UKR. Rusové přicházejí o velké množství útočných letadel. Protivzdušná obrana UKR se stává hrozivou,“ pochlubil se McCaffrey na Twitteru.



How does it make you feel that a former Army four star general is fooled by OBVIOUS video game footage? pic.twitter.com/XDw044wCCe — Rosie’s No Refund Policy (@DarnelSugarfoo) May 16, 2022 McCaffrey po několika hodinách tweet smazal, ale ne předtím, než ho propagandista CNN Max Boot přeposlal.



And of course the self-styled military historian and so-called foreign policy “expert” @MaxBoot retweeted this fake video as well thinking it was actual combat footage. https://t.co/NlkcSkja4N pic.twitter.com/IshE2fiCVx — Dan Caldwell (@dandcaldwell) May 16, 2022 Záběry dokonce informovaly, že jde o krátký klip z videohry Arma 3, který ukazuje sestřelení ruského letounu MiG-29 systémem protivzdušné obrany.



MSNBC/NBC analyst and retired four-star U.S. general sharing video game footage, claiming it shows real-life combat in Ukraine. IT EVEN SAYS „ARMA 3“ IN THE VIDEO DESCRIPTION. pic.twitter.com/fxVEeyK2Wk — Becket Adams (@BecketAdams) May 16, 2022 Ukrajinská vláda v posledních měsících vydala dva samostatné propagandistické klipy k videohrám.



První, nyní již smazané video, které zveřejnilo ukrajinské ministerstvo obrany, údajně ukazuje ruské síly, jak se nechávají rozmetat na kusy, opět s využitím záběrů z videohry Arma 3.



This is the clip. pic.twitter.com/MXquGccRdP — Ian Miles Cheong (@stillgray) March 24, 2022 Zdroj: thepostmillennial.com
Článek Americký generál smazal tweet, ve kterém vydával videohru za záběry z války na Ukrajině se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden