Dánská vláda zavádí klimatickou daň cestujícím, kteří využívají leteckou dopravu a zemědělcům
RSS

Dánská vláda zavádí klimatickou daň cestujícím, kteří využívají leteckou dopravu a zemědělcům

Nyní se ještě jednou podíváme na dánskou vládu, která po nedávném převzetí moci začíná řádit jako „černá ruka.“ Po zrušení tradičního křesťanského svátku ve prospěch Ukrajiny deklaruje i další nově zaváděnou politiku.
Dánové by měli mít méně dovolené a svátků a měli by více pracovat. Je to jedno z několika oznámení nové červeno-modré dánské vlády. Peníze jsou potřeba k financování vojenské aliance NATO a aktuálně také Ukrajiny.
Nová dánská vláda také čelí přísným klimatickým závazkům: do roku 2045 musí být země „neutrální vůči oxidu uhličitému.“ Aby bylo tohoto cíle dosaženo, musí být dánským farmářům a cestujícím, kteří budou využívat leteckou dopravu, uloženy mimo jiné nové klimatické poplatky.
„Jsme ambicióznější, než jsme byli dříve,“ říká podle dánské TV2 premiérka Mette Frederiksenová.
Důležité ale není jen klima. Více peněz se investuje také do armády. Dánsko je členem NATO, jehož cílem je, aby členské státy vynakládaly alespoň dvě procenta svého hrubého domácího produktu na „zajištění vojenské připravenosti aliance“.
Nyní však  Dánsko, které zatím požadovaná 2% nepřispívá, chce dosáhnout cíle NATO a Dánové kvůli tomu musí více pracovat. To znamená méně dovolené než dosud a trvalé zrušení svátku, který je v zemi slaven po staletí…
Mimochodem, onen 2% cíl si stanovila také naše vláda. Tak nám už chybí pouze výše uvedené klimatické cíle. Ale nepochybuji, že i na ně brzy dojde. Ostatně, je to požadavek EU. A co řekne Brusel, je pro naši ukrajinskou vládu svaté…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Dánská vláda zavádí klimatickou daň cestujícím, kteří využívají leteckou dopravu a zemědělcům se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden