pravdive+seznam

Bratislava 29. marca 2020 (SITA/HSP/Foto:SITA/Národná rada SR)

Členovia vlády majú do 3. apríla predložiť svoje návrhy na Programové vyhlásenie vlády, z ktorých bude vypracovaný konečný návrh. Vláda je povinná do 30 dní po svojom menovaní predstúpiť pred Národnú radu SR, predložiť jej svoj program a požiadať o vyslovenie dôvery. Vyplýva to z Ústavy Slovenskej republiky
Na snímke Igor Matovič, Veronika Remišová, Ricahrd Sulík, Boris Kollár
Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala novú vládu Igora Matoviča, ktorú tvoria hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Sme rodina a strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Za ľudí, v sobotu 21. marca. Ešte v ten istý deň schválila vláda na svojom prvom rokovaní dokument, ktorým sa zaviazala, že Programové vyhlásenie vlády predloží do 13. apríla.
Programové vyhlásenie vlády vychádza z programových priorít strán tvoriacich vládnu koalíciu, na ktorých sa vopred dohodli lídri koalície. Býva rozdelené do viacerých oblastí. Napríklad Programové vyhlásenie vlády, ktorú v roku 2016 vytvorili strany Smer-SD, Slovenská národná strana (SNS) a Most-Híd, bol založený na posilnení spoločenskej a politickej stability; pružnom reagovaní na príležitosti a negatíva vonkajšieho prostredia; plynulom pokračovaní v podpore hospodárskeho, sociálneho a environmentálneho rozvoja krajiny; prehĺbení hospodárskej, sociálnej a územnej súdržnosti Slovenska a posilnení úlohy štátu a ochrany verejného záujmu.
To, že je vláda zodpovedná parlamentu, je jedným zo základných znakov parlamentnej demokracie na Slovensku. Národná rada SR jej môže kedykoľvek vysloviť nedôveru. „Vláda môže kedykoľvek požiadať Národnú radu SR o vyslovenie dôvery. Vláda môže spojiť hlasovanie o prijatí zákona alebo hlasovanie v inej veci s hlasovaním o dôvere vláde,“ píše sa v Ústave SR. Parlament môže vysloviť nedôveru aj jednotlivému členovi vlády, v takom prípade ho z funkcie odvoláva prezident republiky.

Príspevok Členovia vlády majú do 3. apríla predložiť svoje návrhy na Programové vyhlásenie vlády zobrazený najskôr Hlavné správy .
Jak poznat nevěru?

Máte podezření, že vás váš protějšek podvádí?

Rychlá půjčka ihned

Není nic jednoduššího než si vybrat rychlou půjčku na www.finmoney.cz.

Špionážní technika

Jak zjistit pravdu? Pomocí profesionálních pomocníků.

Jirkovo rychlé půjčky

Srovnejte si online půjčky z pohodlí vašeho domova. 100% přes Internet

Slevové kupóny

Ušetřete nemalé peníze na online nákupech. Slevové kupóny do e-shopů.

Půjčka do výplaty online

Výhodná nabídky půjčky do výplaty až 30 000 Kč. Vyřízení online.

Účetní program AdmWin

Nabídky, zakázky, objednávky, sklady, faktury, dod.listy, účtenky EET

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

Dnes nejprohlíženější