Po nehodě nařízeno bezpečnostní vyřazení bombardérů B-2 z provozu
RSS

Po nehodě nařízeno bezpečnostní vyřazení bombardérů B-2 z provozu

Letectvo nařídilo bezpečnostní odstávku celé flotily stealth bombardérů B-2 Spirit poté, co 10. prosince došlo na Whitemanově letecké základně v Mohuči k nouzovému přistání, které poškodilo jeden z letounů za miliardy dolarů a uzavřelo jedinou přistávací dráhu základny. (Foto: Facebook)







K incidentu došlo 10. prosince poté, co si porucha za letu vynutila nouzové přistání.



Taking a look at @planet imagery collected earlier today, the B-2 Spirit that crashed on Dec 10 is shown at an angle on the only runway at Whiteman AFB, MO. This can be compared to a B-2 in a similar location on the runway just over two months ago. https://t.co/vk0hgnWmr5 pic.twitter.com/F2rKaPwugr — Amelia Smith (@ameliairheart) December 19, 2022 Fotografie z místních médií a satelitní snímky ukazovaly letadlo s jedním křídlem na zemi, částečně mimo přistávací dráhu – letectvo pouze potvrdilo, že letadlo bylo poškozeno po přistání a došlo k požáru.



Whiteman je domovem celé flotily strategických bombardérů stealth letectva, které provozuje 509. bombardovací křídlo.



„Bezpečnostní pauza se týká všech B-2 ve flotile,“ uvedla 19. prosince v e-mailu pro časopis Air & Space Forces Magazine mluvčí 509. bombardovacího křídla MSgt. Beth Del Vecchio.



Na dotaz ohledně dalších podrobností z 19. prosince 509. bombardovací křídlo upřesnilo, že všech 20 letounů B-2 z jeho flotily nebude létat, dokud služba neprovede bezpečnostní inspekce.



Zdroj: airandspaceforces.com
Článek Po nehodě nařízeno bezpečnostní vyřazení bombardérů B-2 z provozu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden