Zelení zachránci planety sťali hlavu ikonickému berlínskému vánočnímu stromu v protestu za správnou eko-věc
RSS

Zelení zachránci planety sťali hlavu ikonickému berlínskému vánočnímu stromu v protestu za správnou eko-věc

BERLÍN (AP) – Klimatičtí aktivisté se ve středu přihlásili k uříznutí špičky vánočního stromu vztyčeného před berlínskou ikonickou Brandenburskou branou.
Skupina Poslední generace se holedbá, že dva z jejích členů použili hydraulickou zdvižnou plošinu a ruční pilu, aby uřízli dva metry vršku tohoto 15metrového stromu a vyvěsili tam transparent se slovy: „To je jen špička vánočního stromu.“
Německá policie uvedený incident potvrdila.
Ta skupina v prohlášení uvádí, že chtěla zdůraznit, že Německo zatím vnímá jen „špičku“ klimatické katastrofy, k níž ve světě dochází.

Berlín 21. prosince 2022: „To jen špička vánočního stromu,“ stojí na transparentu aktivistů z „Poslední generace“. Dva aktivisté z této ekologické skupiny přijeli se zdvižnou plošinou před vánoční strom na Pariser Platz u Brandenburské brány. Rozvinuli transparent a pak uřízli vršek vánočního stromu. Photo: Paul Zinken/dpa (Photo by Paul Zinken/picture alliance via Getty Images)
Vyzvala vládu německého kancléře Olafa Scholze, aby v boji s globálním oteplováním dělala více.
Tato skupina v posledních měsících svými přímými akcemi strhla pozornost i hněv, když blokovala důležité silnice a plácala potravinářské výrobky na slavné malby.
Scholz v kritice takových protestů aktivisty vyzval, aby radši projevili „trochu kreativity.“
Getty Images
BREITBART LONDON
21 Dec 2022

Klimatičtí extremisté z Poslední generace blokují po policejních raziích vstup do německého parlamentu

Německé ocelárně Krupp Mannesmann hrozí krach kvůli nákladům financování zelených energií
Zdroj: https://www.breitbart.com/europe/2022/12/21/green-extreme-radicals-decapitate-iconic-berlin-christmas-tree-in-environment-protest/


Nejčtenější za týden