Švéd byl odsouzen za to, že si stěžoval, že jeho dcery učí zahalené muslimky
RSS

Švéd byl odsouzen za to, že si stěžoval, že jeho dcery učí zahalené muslimky

Země, která dopouští, aby se otevřeně propagoval islám na školách, se sama aktivně na islamizaci podílí. V zemích, které tvrdí, že jsou sekulární, by neměly být na veřejných místech přípustné žádné náboženské projevy. Ovšem nyní se zdá, že Švédsko se již vydalo zkratkou k chalífátu – a to nejen nekonečným vítáním muslimských invazistů, ale také jejich neúměrným protěžováním.
Co byste dělali, pokud byste zjistili, že vaše dítě (či vnouče) na veřejné škole učí zahalené muslimky? Mávli byste nad tím rukou nebo byste se ozvali? Myslím, že v takové případě je namístě se ozvat. Něco podobného lze akceptovat v jakékoli oficiálně muslimské zemi, ale ne v zemi, která tvrdí, že je demokratická a oficiálně se nehlásí k právu šaría. Jenže pokud se proti něčemu podobnému vymezíte ve Švédistánu, tak můžete očekávat, že se záhy objevíte před soudem a budete prohlášeni za zločince…
Bývalý politik SD Tomas Lundberg z Ronneby kritizoval, že čtyři učitelky ve škole jeho dcery nosí hidžáb a plné muslimské oblečení. Tomas byl nahlášen policii a při výsleších vyšetřovatel řekl, že se nesmí srovnávat muslimské oblečení s Islámským státem (ISIS).
Vyšetřovatele navíc znatelně znepokojují Tomasovy protiislámské názory. Ale tím to nekončí – za obžalobou je prokurátor nenávidějící stranu SD. Nyní okresní soud v Blekinge odsoudil Tomase za zločin a zaplatí desítky tisíc švédských korun učitelkám v hidžábu a státu. Jedna ze zahalených učitelek uvedla, že by raději viděla, jak policie vezme Tomase na nucený kurz islámu kvůli jeho „nevědomosti“.
K incidentu došlo v listopadu 2019, kdy 70letý majitel nemovitosti a otec Tomas Lundberg zveřejnil na Facebooku příspěvek, ve kterém ukázal fotografii několika muslimských učitelek ve Snäckebacksskolanu.
V příspěvku Tomáš mimo jiné napsal: „děti ve třídě mé dcery –  8. třída v Säckebacksskolan v Ronneby – by neměly mít učitelky, které svým děsivým oblečením vyjadřují sympatie k cizím náboženským názorům“.
Dále napsal: „Nezlepšuje se to, protože islám je k nerozeznání od islamismu. Daesh (ISIS) by neměl dostat další šanci ve Švédsku.“
Tomas také dal svým sledujícím na Facebooku jasně najevo, že „nevyčleňuje skupinu muslimů, ale pouze požaduje, aby škola byla politicky a nábožensky neutrální, zejména by to mělo platit pro pedagogické pracovníky“.
Chtěli byste, aby někdo takový učil vaše děti či vnoučata? Tomasův post byl něčím, co policisté z Útvaru pro demokracii a zločiny z nenávisti a státního zastupitelství v Karlskroně nemohli tolerovat. Bylo zahájeno policejní vyšetřování, které vyústilo v obvinění z obtěžování a pomluvy, ale také z nenávistných projevů.
Byla to prokurátorka Lena-Marie Bergströmová, která nenáviděla SD, kdo stál za vyšetřováním Tomase. Je to tatáž prokurátorka, která byla zapojena do předchozího honu na čarodějnice proti politikovi SD Christopheru Larssonovi v Karlskroně.
V roce 2017 byl Christopher Larsson (SD)  nahlášen policii  pro podezření ze zločinu nenávistných projevů poté, co napsal příspěvek na Facebooku, ve kterém ten den popsal jako „den smutku“ a odkazoval na mešitu v Karlskroně, která tehdy začala s veřejným svoláváním k modlitbě.
Dále napsal: “ Pak budou z minaretu poprvé skandovat nad Karlskronou, že „Alláh je veliký“, stejnou frázi „Alláhu akbar“, kterou islamisté křičí, když se vyhodí do vzduchu“
Během vyšetřování bylo odhaleno, že prokurátorka Bergströmová nenávidí SD, když sdílela video na sociálních médiích, kde je strana ztotožňována s nacismem. V důsledku toho musela vyšetřování opustit. Níže je obrázek z facebookového účtu prokurátorky Bergströmové:
Zástupkyně hlavního žalobce Marie Lindströmová převzala vyšetřování proti Larssonovi (SD) a sdílela názor Bergströmové, že se jedná o porušení zákona. Ale u okresního soudu v Blekinge soud rozhodl, že příspěvek není trestný. Lindströmová argumentovala, že se okresní soud mýlil a odvolala se k odvolacímu soudu.
„Nevěřím, že odsouzení obviněných z nenávistných projevů je omezením svobody projevu,“ řekla náměstkyně hlavního žalobce Marie Lindströmová.
Ale i u odvolacího soudu musel zástupce hlavního žalobce Linströmovou zklamat, když byl Larsson (SD) zproštěn  obvinění z porušení názoru.
Když Tomas zjistil, že vyšetřování kritiky žen v hidžábu vede Bergströmová, která nenávidí stranu SD, jejímž byl členem, okamžitě požadoval výměnu prokurátora. Policejní vyšetřovatelé však zpočátku nechtěli uznat obvinění, že Bergströmová je politická aktivistka.
Policejní vyšetřovatelé se ptali, proč by prokurátorka Bergströmová měla být zaujatá navzdory Tomasovu předchozímu politickému angažmá ve Švédských demokratech a jeho explicitní kritice islamizace ve Švédsku.
Z právních dokumentů je zřejmé, že státní zástupkyně Marie Lindströmová a Malin Niklassová byly zapojeny do vyšetřování Tomase poté, co byla Lena-Marie Bergströmová opět nucena odejít.
Zatímco policejní vyšetřovatelé shromažďovali důkazy proti Tomasovi, pořídili snímek obrazovky s fotografií Tomase v čepici Donalda Trumpa.
Vyšetřovatelka Therese Brorssonová z oddělení pro demokracii a zločiny z nenávisti v policejním regionu Jih sdílela podezření, že by měl být Tomas obviněný ze zločinu s vysvětlením, že poukazuje na čtyři ženy ve škole jako na „trestuhodné ve svém způsobu života kvůli jejich víře a náboženské příslušnosti“. Vyšetřovatelka dále tvrdí, že Tomas vyjádřil bezohledné jednání, které ženy urazilo.
Tomas popírá, že by svým výrokem o islamizaci ve švédské škole udělal něco zločinného. V policejním rozhovoru říká, že stojí za tím, co je napsáno v příspěvku a mohl by si to také vytetovat na tělo.
Při výslechu Tomas říkal, že by se mu také nelíbilo, kdyby učitelé měli symboly křižáků nebo nacistů. „Ale pak srovnáváte náboženství s nacismem,“ odpověděl vyšetřovatel Per Petersson.
Policejní vyšetřovatelé jsou také znepokojeni tím, že Tomasovi je jedno, jak se cítí učitelky v hidžábu poté, co vyjádřil svůj názor. Tomas se však snažil dát jasně najevo, že chce vyjádřit svůj názor, že škola by měla být sekulární.
Jedna z učitelek v hidžábu sdělila policii, že chce odškodné ve výši 12 000 švédských korun, a že Tomas by měl být poslán na nucený kurz islámu. Údajně proto, že „jeho zločin není nic menšího než nevědomost“.
Do incidentu byla zapojena i státní televize. Aktér veřejné služby financovaný daňovými poplatníky, který je obvykle restriktivní při zobrazování fotografií odsouzených, tentokrát zveřejnil fotografii Tomase již v době trestního stíhání.
Okresní soud v Blekinge v úterý oznámil, že Tomas je odsouzen za obtěžování a pomluvu poté, co vyjádřil svůj názor na školu. Soud uvádí, že Tomas musí učitelkám v hidžábu zaplatit každé pokutu 10 000 SEK (asi 25 tisíc Kč) a náhradu škody v celkové výši 34 000 SEK (asi 85 tisíc Kč). Kromě toho zaplatí státu za svého obhájce 11 200 (28 tisíc Kč) švédských korun.
Tomas je zklamán justicí poté, co využil svého ústavou chráněného práva mluvit o vývoji ve škole své dcery.
„Je to tak urážlivé. Otec, který chce jen chránit své děti, jak takového člověka pokutovat? Také mě prohlásili za zločince. Neposkytují mi vůbec žádnou ochranu založenou na ústavě a svobodě projevu. Je pro mne velkým šokem, že společnost se je tak zmanipulovaná,“ řekl Tomas.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden