Všem vám přeji krásné prožití Štědrého večera
RSS

Všem vám přeji krásné prožití Štědrého večera

Nezapomeňme, že i Vánoce, které se dokázaly rozšířit do různých míst světa, mají svůj původ v naší Evropě. A nic neukazuje lépe na rozmanitost Evropy, než právě Vánoce.
V každé zemi nosí dárky někdo jiný a různorodá jsou i tradiční vánoční jídla či zvyky, doprovázející tyto svátky. To ukazuje, jak je Evropa rozmanitá nejen mnoha svými jazyky.
Ti, kdo se nyní snaží obyvatelstvo Evropy pod pláštíkem údajné rozmanitosti proměnit v multikulturní peklo, by chtěli všechny tyto zvyky potlačit a zničit. Pamatujete si, jak před rokem útočila EU na Vánoce?
Zatímco byrokraty z EU nikdy nenapadlo zakazovat slovo „ramadán,“ tak slovo „Vánoce“ zakazovat chtěli. Dnes již víme, že tak mnozí nejspíš konali za špinavý groš z Kataru či Maroka.
Tradice jsou totiž základem jakéhokoli národa a Evropa je Evropou jen tím, že jsou zde různé národy s různými jazyky, tradicemi a zvyky, ale se společnou evropskou kulturou.
V některých částech Evropy je již však příliš pozdě.
Paradoxně právě tam, odkud přišla i část tradic, které se dnes staly součástí oslavy Vánoc. Například tradice používání jmelí pochází  z dávných dob ze Skandinávie, kde si jím lidé při oslavách prosincových svátků i v dobách předkřesťanských zdobili své domovy.
Všichni však víme, že za několik generací již ve Švédsku budou tyto svátky pamatovat jen ti nejstarší a slavit je zřejmě bude zakázáno.
Doufejme tedy, že alespoň v naší částí Evropy se podaří tisíce let staré tradice udržet. Někde je již příliš pozdě, ale zde je stále ještě šance. Nesmíme proto dovolit, abychom se za pár desítek let dostali do stejné situace.
Ať i naši potomci za pár století ví, co to byl vánoční stromek, Štědrý večer či Ježíšek….
Vše Vám přeji veselé a pohodové Vánoce !!
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 5 Průměrně: 5 ] Článek Všem vám přeji krásné prožití Štědrého večera se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden