Bouřlivé Vánoce v Paříži: Válka v ulicích, hořící auta, 53 zraněných policistů (videa)
RSS

Bouřlivé Vánoce v Paříži: Válka v ulicích, hořící auta, 53 zraněných policistů (videa)

Jistě jste již na mainstreamu četli o starším Francouzi, který se rozhodl vystřílet Kurdské centrum v Paříži. 69letý William M., podezřelý z trojnásobné vraždy, se sám prohlásil za rasistu.
Podle francouzských zdrojů právě vyšel z vězení, kde strávil rok. Právě důvod jeho uvěznění ho podle všeho vedl k jeho činu. Muž byl totiž odsouzen za to, že těžce zranil lupiče. Ten byl samozřejmě z řad obohacujících etnik, proto se pachatel ve své pomstě soustředil právě na muslimské cizince.

„V této fázi vyšetřování nemáme žádné indicie, že by bylo možné připsat tomuto muži příslušnost k extremistickému ideologickému hnutí,“ říká prokurátor republiky.
„Tento pán nebyl součástí žádné z krajně pravicových organizací, které již byly rozpuštěny. Nemůžu říct, že by byl známý svými ultrapravicovými činy,“ dodal.
Právě tento pravděpodobně zcela náhodně zaměřený „akt pomsty“ ovšem spustil nezměrnou vlnu násilí v pařížských ulicích.
Kurdové totiž hromadně vyrazili  do ulic Paříže, přičemž při samotných protestech je doprovázela i Antifa. V ulicích pak docházelo k nepokojům, různým vzájemným potyčkám a útokům koncentrovaným na policisty.
Do ulic vyrazili i Turci, úhlavní nepřátelé Kurdů. K nim se zřejmě přidávali i Arabové.
Rvačky vypukly na Boulevard du Temple poblíž Place de la République. Bezpečnostní síly se dostaly pod palbu, a to i z městského mobiliáře, a odpověděly slzným plynem.
První dvě videa jsou z pátku, další již ze včerejška, tedy ze Štědrého dne.


Nepokoje pokračovaly v pátek i na Štědrý den. Pravděpodobně se k nim postupně přidalo i další „multikulturní“ obyvatelstvo města.

Pensée pour les 53 #policiers de #Paris et #Marseille blessés lors les #manifestations #kurdes . Ce 24 décembre, à #Noël , les Français sont épuisés de ces #violences et de payer pour les casseurs. A #Marseille , ils n’ont pas hésité à brûler des voitures de #Police en centre-ville! pic.twitter.com/xnWWzaummB
— Matthieu Valet (@mvalet_officiel) December 24, 2022

 

Sous une pluie de projectiles, un véhicule de police doit faire marche arrière. pic.twitter.com/fpYzy5dWVh
— Remy Buisine (@RemyBuisine) December 24, 2022

Vánoční Paříž v plamenech:

Très violents incidents à #Paris en marge du rassemblement #kurde .
Voitures incendiées, projectiles et gaz lacrymogène. @CLPRESSFR pic.twitter.com/th2X0q5jXf
— Clément Lanot (@ClementLanot) December 24, 2022


Chaos dans le centre de Paris, des véhicules retournés et incendiés. Affrontements en cours. pic.twitter.com/h5JvCTZo94
— Remy Buisine (@RemyBuisine) December 24, 2022


Des Turcs ont provoqué les manifestants kurdes avec le signe des "Loups gris", un mouvement ultranationaliste turc pic.twitter.com/e4lqLoMDGo
— CNEWS (@CNEWS) December 24, 2022

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Bouřlivé Vánoce v Paříži: Válka v ulicích, hořící auta, 53 zraněných policistů (videa) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden