Německo: Teroristka z ISIS odešla od soudu s krátkou podmínkou
RSS

Německo: Teroristka z ISIS odešla od soudu s krátkou podmínkou

Před sedmi lety se provdala za muslima, konvertovala a svého muže následovala do Sýrie, kde žila mezi bojovníky ISIS, jejichž ideologii plně podporovala. Zřejmě měla na svědomí i smrt bezvěrců a prokazatelně se podílela na zneužívání jezídské otrokyně. Každopádně plně podporovala zrůdnosti ISIS.
Protože však byla v době jejího konání příliš mladá a nyní si  sype popel na hlavu, dostala jen symbolický trest krátké podmínky. Trest, který je nesrovnatelně mírnější, než trest, který nedávno dostal odpůrce islámu za jeho upozorňování na hrozby islamizace Německa i celé Evropy.
Ten dostal 7 měsíců vězení natvrdo, zatímco džihádistka ISIS si může zůstat na svobodě a své děti vést v duchu ideologie, kterou již 7 let sama vyznává. Ideologie, která ji přivedla do řad nejkrvavější teroristické organizace současnosti. A pokud někdo věří jejím slovům o znovuzačlenění, pak by si měl zjistit co je to muslimská přetvářka – takíja….
Jako 15letá prý bojovala za teroristické milice Islámský stát v Sýrii.  O sedm let později Vyšší zemský soud v Naumburgu mladou ženu odsoudil.  Zohledňuje také její snahu o znovuzačlenění.
Po členství v teroristické milici Islámský stát (IS) v Sýrii dostala 22letá žena podmíněný trest pro mladistvé na dva roky. „Opustila tak soudní centrum v Halle jako svobodná asi půl roku po zahájení procesu,“ řekl ve středu mluvčí Vrchního zemského soudu (OLG) v Naumburgu. Veřejnost byla vyloučena z hlavního líčení od prvního dne hlavního líčení, neboť obviněná byla v době spáchání trestného činu nezletilá a podle soudu musela být zvláště zajištěna ochrana osobnosti.
Podle soudu jí bylo prokázáno členství v zahraniční teroristické organizaci, stejně jako porušení zákona o zbraních a zákona o kontrole válečných zbraní. Soud však obžalovanou zprostil obžaloby z napomáhání zločinu proti lidskosti.
V roce 2015 se tehdy 15letá obžalovaná připojila k IS a provdala se za jednoho  z jeho bojovníků, uvedl mluvčí soudu. Ztotožnila se s cíli teroristické milice a přispěla k její propagaci „podle svých nejlepších schopností“. Dívka byla mimo jiné zaměstnána v jedné z nemocnic organizace. Údajně také vlastnila střelné zbraně, mimo jiné i kalašnikov – zbraň, podléhající zákonu o kontrole válečných zbraní.
Soud však neviděl dostatečné důvody pro obvinění, že se svým manželem držela v otroctví jezídskou otrokyni. Mluvčí vysvětlila rozhodnutí soudu tím, že kontakt s otrokyní, kterou držel její manžel, byl jen „příležitostný“.
Soudci pozitivně hodnotili z velké části přiznanou výpověď obžalované, nedostatek předchozích odsouzení a vysokou ochotu zabývat se trestným činem. „Mladá žena projevila silnou vůli k resocializaci,“ pokračoval mluvčí. „Byla odhodlána do značné se míry znovu začlenit do společenského života. To zahrnovalo rodičovskou péči o její děti a její úsilí o vzdělávání.“
Dokument na televizním kanálu ARD ukazoval otcovy snahy o repatriaci jeho dcery před lety a vykreslil obrázek dívky – v té době jako poněkud naivní, ale v žádném případě zlomyslnou postavu. Tento nedostatek „škodlivých tendencí“ potvrdil soud i pro nyní 22letou ženu, která  vzala verdikt na vědomí bez přítomnosti své rodiny v soudní síni.
Verdikt zatím není právně závazný. Obviněná a obžaloba se proti němu mohou do jednoho týdne odvolat.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden