Glosa MM: Jméno britské krize je Socialismus
RSS

Glosa MM: Jméno britské krize je Socialismus

A tak jsem prošel media, abych zjistil reakce na Zemanův projev na odchodnou a s podivem zkonstatoval, že si nikdo nepovšiml jeho nepřesné citace veršů Vítězslava Nezvala, ani prezidentští kandidáti ne.
Zdá se, že se stáváme zemanovskou zemí buranů…
Vláda podle Zelenského plní vše , co bylo dohodnuto během jeho návštěvy ve Washingtonu.
Češi na to mají přísloví: Skáče, jak pískají.
Ruský ministr zahraničí Lavrov k ukrajinskému vedení:
Splňte ruské požadavky nebo ruská armáda rozhodne o osudu Ukrajiny.
Ještě pořád jste na pochybách, že Rusko připravuje mohutnou ofenzivu? Nic jiného, než přetnout natrvalo zásobovací cesty západních zbraní na Ukrajinu a zničením infrastruktury způsobit pád Zelenského, mu totiž nezbývá.
Lavrov dále řekl:
Jsou to Spojené státy, které mají největší prospěch ze současného konfliktu, a to jak ekonomický, tak strategický. Washington se též snaží vyřešit klíčový geopolitický cíl, totiž přetrhat tradiční vazby Ruska a Evropy a vytvořit tak z evropských států ještě více závislé satelity.
Podle průzkumu společnosti Verifox (a stejné údaje zveřejnil Handelsblatt) se německým domácnostem zvednou od Nového roku ceny plynu a elektřiny o 112%, respektive 44%.
Předpokládám ovšem, že nadále budou plně podporovat proxy válku USA s Ruskem a platit americkým zbrojovkám, ropným společnostem a plynařům za ochranu Berlína před Putinem.
Berlínské úřady očekávají, že většina uprchlíků z Ukrajiny se ani po skončení konfliktu nevrátí zpět, uvedl senátor pro rozvoj měst Andreas Geisel.
Což je podivné, protože jsou jistě na svoji vlast a svého prezidenta hrdi a rádi si vyhrnou rukávy a přispějí k obnově bývalé demokracie a prosperity.
Okupovaný Krym získáme zpět, a to nejen silou, ale i za pomoci diplomacie, prohlásil šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyryl Budanov. Je přesvědčen, že se tak stane velmi brzo, do konce jara příštího roku, „možná o něco dříve“.
Kolik byste byli ochotni na jeho slova vsadit?
Alexander Tomský:
Britský pečovatelský stát narostl do obřích rozměrů. Dávky pobírá 5, 3 milionu osob v pracovním věku, téměř milion lidí se po covidu nevrátilo do práce (360 tisíc odešlo do předčasného důchodu) a masová imigrace (bez investic do infrastruktury, škol a dopravy ztěžuje lidem život a snižuje produktivitu. Státní zdravotnictví se hroutí. Jméno britské krize je Socialismus.
 

MACEK Miroslav
The post Glosa MM: Jméno britské krize je Socialismus first appeared on .


Nejčtenější za týden