Změna klimatu způsobená člověkem? Arktida má více ledu než před 3000 lety!
RSS

Změna klimatu způsobená člověkem? Arktida má více ledu než před 3000 lety!

Celá klimatická lež je založená na tom, že údajné globální oteplování (nyní již nazývané „klimatická změna) je způsobené výhradně lidskou činností. Tedy například používáním fosilních paliv či konzumací masa.
Klimatičtí propagandisté zde zneužívají faktu, že každý si pamatuje jen tu dobu, kterou sám prožil. A rozhodně si nikdo nemůže pamatovat, co bylo před několika tisíci lety. Snaží se nám tedy namluvit, že pokud se člověk zásadně neomezí, dojde k hrůzné apokalypse, která je vykreslována různě, vždy záleží na aktuálním počasí.
Nyní, kdy na mnoha místech zaznamenávají mrazivé rekordy, pak jen stěží mohou hovořit o globálním oteplování, proto se již používá výraz „klimatická změna,“ který lze případně navléci na cokoli.
V minulosti přitom byla období, kdy bylo jak výrazně tepleji než nyní, tak výrazně chladněji. Mnohem vyšší průměrné teploty byly na naší planetě již v dobách, kdy na Zemi žil jen zlomek lidí než je tomu nyní. Výmluvy na oteplení vlivem lidské činnosti tak absolutně neobstojí.
Podle klimatických fanatiků jsou za údajné odmrazování Arktidy zodpovědní lidé. Nová studie však ukazuje, že před třemi až sedmi tisíci lety měla výrazně méně ledu než dnes. Léta tam proto byla mnohem teplejší než dnes.
Neustálé strašení klimatických fanatiků a svědků Gretiných ohledně arktického ledu se ukazuje jako naprosto přehnané. D ostupná data  dokazují, že arktická ledová pokrývka je již asi 200 let relativně stabilní. A nejen to:  v období asi před třemi až sedmi tisíci lety (tj. asi 1000 až 5000 př. n. l.) byla výrazně menší a tenčí než dnes. A to vše bez emisí CO2 způsobených člověkem .
Podle studie, která byla nedávno publikována v časopise  Nature , byla zejména léta výrazně teplejší během středního holocénu a bylo zde mnohem méně mořského ledu. Východosibiřské moře bylo proto v této letní době z velké části bez ledu. Kromě toho bylo v průměru vyšší množství srážek, které také přinášely více (teplejší) sladké vody z řek do arktické oblasti.
Další studie , která byla publikována v roce 2008, předpokládá v této době v arktické oblasti v průměru o 2 až 6,5 stupně Celsia vyšší teploty.  V té době existovala ledová pokrývka po dobu 5,5 až 9 měsíců, což je o 1,5 až 5 měsíců méně než dnes (10,5 měsíce) – a to bez globální populace čítající miliardy a bez industrializace, založené na spalování uhlovodíků.
A jak je jasně vidět z tisíciletých dat, arktický led je v současné době v mnohem lepším stavu, než byl před 3000 lety. Přijmou to ale klimatičtí fanatici?
Jak dlouho se nechají zmanipulované masy oblbovat nesmysly o globálním oteplování, na jejichž základě mají být v příštích letech zničeny životy miliard lidí??
Další články s důkazy o tom, že celá klimatická propaganda je založena na účelových lžích, najdete například zde , zde , zde , zde , zde nebo zde .
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Změna klimatu způsobená člověkem? Arktida má více ledu než před 3000 lety! se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden