Silvestr ve Francii: Hořící auta a kontejnery, napadena četnická kasárna, požár v dětském domově a pár důchodců zachráněn před plameny (videa)
RSS

Silvestr ve Francii: Hořící auta a kontejnery, napadena četnická kasárna, požár v dětském domově a pár důchodců zachráněn před plameny (videa)

Jak se dalo předpokládat, tak silvestrovská noc byla ve Francii tradičně velmi divoká. K nepokojům došlo v různých městech, přičemž asi největší řádění zažilo město Nantes.
I přesto, že se po zkušenostech z předchozích let snaží majitelé aut svůj majetek ochránit, přece jen se stále najde i dostatek, těch, kdo i přes značné riziko ponechávají svá auta v ulicích.
Terčem Molotovových koktejlů a pyrotechniky však nebyla jen auta, ale také zasahující četníci či hasiči.
Desítky aut shořely v Nantes:

La nuit du Nouvel an s’agite à #Nantes . Après une première voiture brûlée quartier Halvêque vers 22 h, trois véhicules sont en feu à 23 h face au Sillon de Bretagne. Pompiers et policiers accueillis par des tirs de mortiers d’artifice. pic.twitter.com/ysAormKBIy
— Christophe JAUNET (@JAUNET3) December 31, 2022

Právě v Nantes byli terčem útoků i četníci.
V Séchelienne se požár auta rozšířil na další vozidlo, pak na domy. Pár v důchodu zachránili před plameny četníci, kteří vstoupili do domu, jehož vchod byl v plamenech. Bylo zahájeno vyšetřování.
z hořících aut na ulici přeskočil požár i na dům, odkud musel být zachráněn pár důchodců  
Dnes kolem 5. hodiny ranní vykonali četníci brigády z Vizille zásah v Séchilienne. Neváhali vstoupit do domu, jehož dveře a vchod již zachvátily plameny, aby vyprostili pár důchodců, přičemž muž byl na zdravotnickém lůžku. Tragédii se podařilo na poslední chvíli odvrátit díky odvaze četníků.
O něco dříve vypukl požár u auta zaparkovaného podél silnice 1091A na čísle 627. Plameny se rychle rozšířily na další vozidlo a pak na nejbližší domy.
Divoká byla noc i v v Seině v Saint Denis: 57 zatčení, 15 požárů vozidel, 14 požárů odpadků, 233 rachejtlí a 5 hodů Molotovových koktejlů, říká policejní zdroj.
Silvestr v Yvelines: mezi 20:00 a 6:00 bylo zaznamenáno 39 incidentů městského násilí včetně 22 zapálených vozidel a 13 spálených popelnic, 8  útoků na policisty.
Pierrelatte : Ohňostroje byly vypáleny na četnická kasárna.
Silvestr v Haute-Garonne: Podle prvního odhadu museli hasiči během letošní silvestrovské noci zasáhnout u 41 požárů.
Požár vypukl i v dětském domově krátce po půlnoci v Auzeville Tolosane. Požár, který hasiči rychle dostali pod kontrolu, se omezil na přízemí.  5 dětí a jeden dospělý byli na místě, když se plameny rozšířily. Podařilo se jim dostat ven dříve, než dorazila pomoc.
Lyon: v noci ze soboty na neděli bylo spáleno asi padesát aut, zejména na východě Lyonu.
Saône-et-Loire: Po požáru automobilu, ke kterému došlo v sobotu v podvečer v okrese La Chanaye jižně od Mâconu, hasiči ze Saône-et-Loire během této silvestrovské noci několikrát zasahovali u požárů venkovních popelnic. Nejprve krátce po 23. hodině na rue Edouard-Herriot v Sanvignes-les-Mines, pak o 20 minut později v Cluny na Place de l’Eglise.
V Mutzigu se četnická posádka a hasiči dostali pod palbu  při hašení požáru popelnice kolem 0:45. V Molsheimu a Mutzigu shořelo několik popelnic.

#Mutzig #nouvelan A Mutzig, un équipage de gendarmerie et des pompiers ont essuyé des tirs en cloche et des tirs tendus alors qu'ils assuraient l'extinction d'un feu de poubelles vers 0h45. Plusieurs poubelles brûlées à Molsheim et Mutzig pic.twitter.com/SgYnJwiuMJ
— DNA (@dnatweets) January 1, 2023

V Mutzigu (Alsasko) byla situace velmi napjatá, hořel také autobus:

#MUTZIG #NOUVELAN A Mutzig. Situation toujours tendue pic.twitter.com/R5J0O7ouNp
— DNA (@dnatweets) January 1, 2023

V Eure došlo k asi 30 požárům vozidel. Dvě vlny požárů však zasáhly i autosalony.
Marseille:

À #Marseille boulevard #Baille des délinquants mettent ont mis le #feu aux poubelles ! Quelle satisfaction en tirent-ils ?! Courage à nos forces de l’ordre et pompiers qui sont sollicité cette nuit de #stsylvestre #NouvelAn #incendies pic.twitter.com/1feR5ULtf4
— Jean-Marc Graffeo (@jm_graffeo) January 1, 2023

 
 
V mnoha městech preventivně zakázali jakoukoli pyrotechniku, zákaz však byl zcela ignorován. Během dne se jistě objeví i další informace o škodách i v jiných francouzských městech. Případná videa zveřejním v aktualizaci článku.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 10 Průměrně: 5 ] Článek Silvestr ve Francii: Hořící auta a kontejnery, napadena četnická kasárna, požár v dětském domově a pár důchodců zachráněn před plameny (videa) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden