Americký výbor pro dezinformace pozastaven, šéfka podala rezignaci
RSS

Americký výbor pro dezinformace pozastaven, šéfka podala rezignaci

Po vlnách kritiky šéfka nově vytvořeného vládního výboru pro dezinformace Jankowicz odstoupila a činnost byla pozastavena. (Foto: Twitter)







„Velkou ironií je, že rada byla vytvořena na ochranu právě proti tomu, z čeho je obviňována,“ řekl novinářům během středečního telefonátu jeden z představitelů DHS.



Homeland Security ‘paused’ newly created Disinformation Governance Board after its leader came under online attack https://t.co/qb46JPEY5U — The Washington Post (@washingtonpost) May 18, 2022 Mezitím budou bývalý jmenovec George W. Bushe Michael Chertoff a bývalý Clintonův generální prokurátor Jamie Gorelick pověřeni přezkoumáním poslání rady pro dezinformace.



Ministerstvo vnitřní bezpečnosti „pozastavilo“ svou nově vytvořenou Radu pro řízení dezinformací poté, co byla její šéfka Nina Jankowiczová označena za trutherku Russiagate a za plnou „libu TikToku“ s písničkami na téma Disney s falešným britským přízvukem – což jí propůjčilo přezdívku „Děsivá Poppins“.



Biden’s head of the new “Disinformation Governance Board” pic.twitter.com/RZqILqT18c — Clown World Today (@cwt_news) April 29, 2022 Podle deníku Washington Post byla 33letá Jankowiczová „vržena do centra pozornosti právě těmi silami, kterým zasvětila svou kariéru,“ a byla „vystavena neutuchajícímu přívalu obtěžování a urážek“.



Ano, protože vedoucí zbrusu nového orwellovského oddělení by neměla být zpochybňována.



Nyní, pouhé tři týdny po svém oznámení, je podle několika zaměstnanců DHS „pozastavena činnost“ Rady pro řízení dezinformací, čímž se završuje týden zpětných rozhodnutí, která se měnila v průběhu zpravodajství o tomto příběhu. V pondělí se DHS podle několika osob obeznámených se situací rozhodlo radu zrušit. V úterý ráno Jankowicz v reakci na rozpuštění rady vypracoval rezignační dopis.



V úterý večer měli úředníci DHS s Jankowiczovou naléhavý telefonát, kde jí dali na výběr, zda chce zůstat v práci, i když bude práce pozastavena.



Podle zprávy byly „pracovní skupiny v rámci DHS zaměřené na „nesprávné, dezinformační a špatné informace“ pozastaveny“.



WaPo poukazuje na první tweety novináře Jacka Posobiece, které odstartovaly to, co se stalo lavinou útoků na „ministerstvo pravdy“.



I’m dying pic.twitter.com/5Sll8ynEBh — Posted A Tweets Poso (@JackPosobiec) May 18, 2022 Jankowicz dříve působil jako odborník na dezinformace ve Wilsonově centru a v rámci Fulbright-Clintonova stipendia pro veřejnou politiku radil ukrajinskému ministerstvu zahraničí. Dohlížela také na programy pro Rusko a Bělorusko v Národním demokratickém institutu.



Zpívá také erotické písně o Harrym Potterovi.



Before she was a fierce feminist color revolution debunker, Nina Jankowicz sang erotic Harry Potter songs. I don’t use the word Renaissance Woman too often… pic.twitter.com/46nUGCB67H — Ironic Effort Poster (@IronicEffort) September 26, 2020 A je fanynkou vměšování do voleb:



Podle mluvčího DHS „byl účel rady hrubě zkreslen; nebude dohlížet na svobodu projevu“ a dodává: „Právě naopak, jejím cílem je zajistit ochranu svobody projevu.“



Hádejme, válka je také mír, svoboda je otroctví a nevědomost je síla.



Zdroj: thehill.com
Článek Americký výbor pro dezinformace pozastaven, šéfka podala rezignaci se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden