Když Michel Houellebecq řekl, že domorodí Francouzi si nepřejí, aby se muslimové asimilovali, chtějí spíš, aby ze země odešli, tak na něj podala Velká mešita Paříže žalobu
RSS

Když Michel Houellebecq řekl, že domorodí Francouzi si nepřejí, aby se muslimové asimilovali, chtějí spíš, aby ze země odešli, tak na něj podala Velká mešita Paříže žalobu

Michel Houellebecq byl největší mešitou ve Francii oficiálně zažalován, když navrhl, aby muslimové Francii opustili.
Velká mešita Paříže podala proti Michelu Houellebecqovi, považovanému za největšího žijícího francouzského spisovatele, žalobu, když řekl, že domorodí Francouzi si nepřejí, aby se muslimové asimilovali, nýbrž aby „aby je přestali okrádat a napadat je,“ nebo jestli to muslimská populace není schopna zvládnout, tak by prostě měla Francii opustit.
Houellebecq to prohlásil v listopadu během explozivního interview, v němž on a filosof Michel Onfray diskutovali o široké škále témat včetně Velké výměny obyvatelstva, islámu, Boha, Evropské unie, eutanazie a budoucnosti Francie.
„Přáním domorodých francouzských obyvatel, jak to říkají, není, aby se muslimové asimilovali, nýbrž aby je přestali okrádat a útočit na ně, nebo jiným řešením je, aby odešli,“ řekl Houellebecq.
Houellebecq rovněž mluvil o nadcházející občanské válce v důsledku šíření islámu ve Francii.
„Když jsou celá území pod kontrolou islamistů, tak si myslím, že dojde k činům odporu. Dojde k útokům a střelbám v mešitách,“ říkal Houellebeq Onfreyovi. Pak přidal dodatek, že předpovídá „reverzní Bataclany“, čímž se odkazoval na islamisty, kteří zabili v nočním klubu Bataclan v Paříži přes 100 Francouzů.
Onfray odpověděl: „Ty si myslíš, že přichází občanská válka, já si myslím, že už tu potichu je.“
Toto průlomové interview, které v listopadu vyšlo ve speciálním vydání magazínu Front Populaire, bylo 45 stran dlouhé, a je snad nejkontroverznější za jeho velmi dlouhou a velice kontroverzní kariéru a v mnoha ohledech může znamenat bod zvratu ve francouzské kulturní historii.
Velká mešita Paříže žaluje
Rektor Velké mešity Paříže Chems-Eddine Hafiz minulý týden vystoupil na BFMTV a naléhal, aby Houellebecq byl stíhán za své komentáře, které označil za „nebezpečné“.
„To, že slučuje terorismus s islámem, shledávám jako nepřijatelné,“ řekl Hafiz.
Minulý týden ve středu Velká mešita Paříže oznámila, že na tohoto spisovatele podá žalobu.
Roku 2001 byl Houllbecuq stíhán za „rasovou hrubost“, když řekl: „A nestupidnější náboženství ze všech je islám.“ Své odvolání vyhrál.
Listopadové interview se však řadí mezi nejkontroverznější za jeho dlouho a dost kontroverzní kariéru a někteří tvrdí, že tvoří bod obratu v současné kulturní historii Francie.
Ve svém interview diskutoval o Velké výměně, která popisuje, jak jsou Evropané nahrazováni ne-Evropany, což vede k jejich demografickému vytěsňování v jejich rodných zemích.
„Byl jsem šokován, že tu Velkou výměnu nazývají teorií. Není to žádná teorie, je to fakt,“ řekl Houellebecq. „Pokud jde o imigraci, nikdo nekontroluje nic, v tom je celý problém. Evropu smete kataklyzma.“
„To nám ta čísla objektivně říkají,“ dodal Onfray, který řekl, že si myslí, že úpadek Západu je především demografickým úpadkem.
Podíl Bílých Evropanů se ve všech významných Západních zemích propadá. Kdy se očekává, že menšinou se stanou jako první ve Spojených státech a dále v zemích jako Velká Británie, Německo, Francie, Norsko a Švédsko.
O tématu Velké výměny se ve Francii široce diskutovalo ve významných médiích a v některých vrcholných publikacích v zemi. Průzkumy ukazují, že velké většině Francouzů Velká výměna dělá starosti a věří, že masová migrace představuje bezpečnostní hrozbu.
January 03, 2023
editor:  REMIX NEWS
author:  JOHN CODY

Velká výměna obyvatel je ‚fakt‘. Velice mě šokovalo, že to prohlašovali za teorii, není to žádná teorie, je to fakt

Francouzský intelektuál odsouzen ke 2 měsícům vězení za prohlášení, že ta masová imigrace je „invazí“

Francouzský rapper se v nové písni chvástá úspěšností ‚Velké výměny obyvatelstva‘
Zdroj: https://rmx.news/article/after-michel-houellebecq-says-native-french-people-do-not-wish-muslims-to-assimilate-but-to-instead-leave-the-country-the-great-mosque-of-paris-files-complaint/


Nejčtenější za týden