Francie: Mladou ženu se pokusil podřezat stopař, křičel při tom „Allahu akbar“
RSS

Francie: Mladou ženu se pokusil podřezat stopař, křičel při tom „Allahu akbar“

Bodnutím do krku – jak je v původních zdrojích útok popsán –  je zpravidla nazýván pokus o klasické muslimské podřezání, přesně takové, jaké známe z některých záběrů Islámského státu. Náhodná oběť naštěstí tentokrát útok přežila. Ovšem je třeba se pozastavit i nad tím, že se někdo vůbec odhodlal vzít do auta uprostřed noci stopaře – černocha, tedy očividně cizince…
V úterý 17. května 2022, krátce před půlnocí, pár jedoucí v sektoru Chantilly (Oise) viděl muže, který stopoval. Pár zastavil, aby se o něj postaral. Muž afrického původu, který nemluvil francouzsky, je požádal, aby ho vzali do hotelu Campanile, který se nachází v blízkosti D1016.
Jakmile dorazili na místo určení kolem 00:20, pár doprovodil muže na recepci hotelu. Bez dokladu totožnosti mu však odmítli vydat klíč.
„Z důvodů, které je třeba ještě objasnit, pak tentýž jedinec fyzicky napadl mladou ženu, kterou zranil nožem na krku,“ vysvětluje prokurátor. Žena se pak uchýlila do místnosti za barem hotelové restaurace. Afričan při útoku křičel „Allahu akbar“.
Venku zákazníci zasáhli a zasadili mnoho ran agresorovi, který pak utekl. Muž byl zatčen 200 metrů od místa událostí příslušníky národního četnictva. Aby si ho podmanili, zatímco vyhrožoval, četníci dvakrát použili elektrickou pulzní zbraň. Během zatýkání byli také zraněni dva četníci.
Oběť útoku a četníci vypověděli, že muž „vypadal, že recituje modlitby v arabštině a to během potyčky s četníky i po jeho zatčení“.
Údajný útočník, anglicky mluvící Afričan, byl zatčen.
„Mladá oběť, velmi šokovaná, má lehká zranění krku a horní části těla, stejně jako poranění končetin. Kromě toho byli při zatýkání zraněni také dva četníci,“ říká prokurátor.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden