Francie: Dobroseři se nabourali do domu staršího páru a nastěhovali tam žadatele o azyl
RSS

Francie: Dobroseři se nabourali do domu staršího páru a nastěhovali tam žadatele o azyl

Představte si, že na nějakou dobu opustíte svůj domov, abyste záhy zjistili, že váš majetek okupuje tlupa cizinců, Ty posléze nejste schopni ze svého příbytku dostat a nepomůže vám ani zvrácený systém.
Tak přesně něco podobného je poměrně hojně známá praxe v některých evropských zemích – zejména ve Španělsku, Itálii a Francii.  Zákony jsou zpravidla takové, že pokud vše nenahlásíte 48 hodin poté, co se vám vetřelci do domu nabourají, zákon se na jejich straně.
A co víc, veškeré energie, které spotřebují, jste nuceni coby majitel sami zaplatit. Tato praxe se stává stále častější a ve Francii toho nyní zneužila skupina fanatických vítačů, kteří si vyhlédli dům dvou důchodců, kteří poslední měsíc pobývali v pečovatelském zařízení. Dům byl tedy prázdný, čehož dobroseři okamžitě zneužili…
Vnuk staršího páru, který nemovitost vlastní, zpochybnil, zda ve Francii stále existuje právní stát.
Krajně levicoví aktivisté ve Francii podnikli v sobotu radikální akci tím, že se vloupali do soukromého domu a obsadili ho, aby tam mohli ubytovat žadatele o azyl.
Členové organizace Maison du Peuple (Lidový dům) zabavili nemovitost poblíž parku Grand-Blottereau v západním městě Nantes a tvrdili, že jim nebyla ponechána jiná možnost poté, co úřady nereagovaly na jejich obavy z nedostatku dočasného bydlení dostupného pro žadatele o azyl.
Soukromá budova patří staršímu páru ve věku 87 a 89 let, který je v současné době v opatrovnictví v pečovatelském domě, a dům je proto neobsazený.
V  prohlášení zveřejněném na twitterovém účtu organizace Maison du Peuple tvrdil, že čekal týdny bez odpovědi úřadů na jejich obavy o blaho nově příchozích do oblasti.
„Čelíme naléhavosti. Viděli jsme příliš mnoho lidí umírat na ulicích. Tak co bychom měli dělat?“ stálo v prohlášení.
Organizace obvinila stát, že se rozhodl utratit „přemrštěné částky“ na soukromé bezpečnostní firmy a zařízení proti squatům, místo aby poskytl útočiště rostoucímu počtu žadatelů o azyl a ekonomických migrantů ve městě. Tvrdila také, že přímá akce podniknutá v sobotu nebyla volbou, ale nutností.
„Je to pro nás jediný způsob, jak jednat a poskytnout odpověď těmto rodinám, které úřady opustily. Z tohoto důvodu a pro nedostatek jiných možností nyní obýváme soukromý dům, prázdný a opuštěný více než rok,“ dodali.
Po nezákonném zabavení majetku se do domu, který patří dvěma seniorům, nastěhovaly dvě syrské rodiny a konžská rodina se třemi dětmi.
V rozhovoru pro zpravodajský kanál  Ouest France vyjádřil vnuk majitelů domu své zděšení a hněv nad podniknutými kroky a prozradil, že podal stížnost úřadům.
Označil tento krok za „nepřijatelnou a nezákonnou situaci“ a zpochybnil, zda ve Francii stále platí právní stát.
Měli bychom vykonat spravedlnost sami?“ zeptal se a tvrdil, že „nečinnost veřejných orgánů a nezákonné převzetí moci militantními sdruženími může vést ke skutečným tragédiím.
Spolek nemá právo nahrazovat veřejné orgány a rekviziční bydlení. Také nevědomky ohrožují lidi, které chtějí přemístit.
Odsuzujeme situaci lidí bez bydlení, ale jejich jednání musí zůstat v souladu se zákonem,  dodal.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ] Článek Francie: Dobroseři se nabourali do domu staršího páru a nastěhovali tam žadatele o azyl se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden