Nerudová chce změnit význam manželství, podporovat homosexuální a lesbické sňatky, udělit státní vyznamenání LGBT lobbistce
RSS

Nerudová chce změnit význam manželství, podporovat homosexuální a lesbické sňatky, udělit státní vyznamenání LGBT lobbistce


Analytický komentář


Během předvolební kampaně se Danuše Nerudová jako kandidátka na prezidentku při několika příležitostech vyjádřila na podporu změny významu manželství. Ráda by jej v zákonech České republiky přepsala na „svazek dvou osob“ a tím umožnila homosexuální a lesbické sňatky v instituci manželství. Navíc podle Nerudové mají lidé tři až pět pohlaví a všechna tato pohlaví „musíme akceptovat“. ( zdroj )



Svoji podporu změny významu manželství vyjádřila například v listopadu 2022, kdy uvedla, že by jako prezidentka udělila státní vyznamenání  LGBTIQ+  lobbistce z hnutí za změnu významu manželství, advokátce Adéle Horákové ( zdroj ). Nerudová tedy považuje boj za LGBTIQ+ ideologii a takzvané „ manželství pro všechny “ za věc zásadního společenského významu.
„Za to, že se vytrvale zasazuje o narovnání práv LGBTQ+ lidí, bojuje za manželství pro všechny a staví se na stranu slabších, kteří potřebují zastání,“ napsala Nerudová na svém twitterovém účtu. ( zdroj )
Pro objasnění, zkratka LGBTQ+ jsou počáteční písmena slov: lesby, gayové, bisexuálové,  transgender osoby  (operativně změněným pohlavím) a znaménko + na konci symbolizuje celé spektrum dalších sexuálních a genderových „identit“ a orientací: například queer, intersex, pansexuální, asexuální, nebinární, genderově fluidní osoby a další.
Řada těchto způsobů chování byla v nedávné době považována za psychické poruchy nebo úchylky, nyní podle Nerudové mají být všechny plnohodnotně respektovány a má se jim dostávat prestiže.
„Potřebujeme lídry, kteří vrátí řadě opomíjených lidí důstojnost a budou k občanům přistupovat s úctou a respektem. Potřebujeme hlavu státu, která bude naslouchat všem a bude schopna komunikovat se všemi skupinami obyvatel, nejen s některými,“ píše Nerudová na svých stránkách. ( zdroj )
Jak naslouchala paní Nerudová jiným názorům? Podle našeho výzkumu o této problematice komunikovala Nerudová s lidmi zastávajícími tradiční hodnoty a tradiční kulturu minimálně. Lidem, kteří si nepřejí změnit význam manželství a navrhují, ať je pro homosexuální svazky zachována oddělená instituce, jako je již uzákoněné  registrované partnerství , nevěnovala ve svých prohlášeních žádnou pozornost. Zatímco tradičně smýšlející občany nepodpořila, hlásila se k  progresivní  ideologii. V tomto se tedy spíše profiluje než otevírá různým názorům.
Jak se kandidátka na prezidentku staví k tomu, že odpůrci takzvaného  manželství pro všechny  varují před tím, že změna významu manželství povede k dalším požadavkům ze strany homosexuálních párů, které si chtějí „pořídit miminko“ prostřednictvím  náhradního mateřství ? Deník The Epoch Times požádal paní Nerudovou o komentář.
Náhradní mateřství  pro homosexuální páry se už v některých zemích legálně praktikuje a v USA v této oblasti podnikají zavedené firmy. Celá věc probíhá tak, že si homosexuální pár vybere z katalogu dárkyni vajíčka. Vajíčko si koupí a dodají firmě své spermie. Firma nechá vajíčko laboratorně oplodnit a následně si jej za finanční úplatu nechá vložit do dělohy jiná žena (často z rozvojových zemí), která jej v podstatě na zakázku odnosí a porodí. Homosexuální pár si poté dítě osvojí a zapíše se do jeho rodného listu jako „dva otcové“.
Problém může nastat, když se narodí dítě postižené. Existují případy, kdy  objednatelé  odmítnou dítě „převzít“ a matka, která dítě odnosila, se o něho také nechce nebo nemůže starat.  Více zde…
Nejcitlivějším prvkem tohoto způsobu plození dětí jsou samotné děti, kterým je odepřeno právo na to, mít matku a být vychováváno v úplné rodině. Takové dítě má potom matku  dárkyni , matku  nositelku , a dva otce, z nichž pouze jeden z nich je skutečný biologický otec a druhý pouze pěstoun. Když bude dospívat a hledat svoje kořeny, ptát se po své matce a jejích rodičích (dědečkovi a babičce), bude se muset vyrovnat s tímto jednáním dospělých a společnosti.
Kritikové tohoto druhu  náhradního mateřství  uvádějí, že se v podstatě jedná o „obchodování s dětmi“ a pokroucení přirozeného plození dětí v neprospěch dětí a společnosti.
Nerudová tedy uvádí, že „je potřeba lidem naslouchat. Je potřeba je chápat. Pak lze věci změnit“. Otázkou je, zda Nerudová v této oblasti nenaslouchá pouze jedné straně a neprotlačuje pouze jednu ideologii na úkor tradic a tradičně smýšlejících občanů České republiky. Požádali jsme paní Nerudovou o komentář.
Rovněž není jasné, zda skutečně podporuje manželství pro všechny, nebo pouze zákonnou změnu významu manželství na „svazek dvou osob“. Požádali jsme paní Nerudovou o komentář.
Při racionálním zamyšlení by samozřejmě skutečné  manželství pro všechny  zbořilo veškeré morální a etické hranice společnosti. Byl by uzákoněn incest a sňatky s nezletilými. Babička by si mohla vzít svoji vnučku, dědeček vnuka nebo otec svoji dceru. O tom, že slogan „manželství pro všechny“ je falešným sdělením, které nemá logický základ a pouze hraje na emoce diváků, hovořil například poslanec Patrik Nacher (ANO). ( zdroj )
Skupina 54 poslanců se také postavila za ústavní definici manželství jako sňatku muže a ženy a tedy proti změně jeho významu.  Více zde…
Z komentářů Danuše Nerudové je patrné, že má negativní postoj vůči maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi ( zdroj ), jehož strana byla v Maďarsku čtyřikrát za sebou demokraticky zvolena. Orbán společně s prezidentkou Katalin Novákovou vede společnost k tradicím a zaměřuje se na podporu tradiční rodiny a byl za to opakovaně odměněn voliči znovuzvolením.  Více zde…
Dá se tedy předpokládat, že Nerudová bude mít stejně negativní postoj k italské prezidentce Meloniové, která chce, aby se tradiční rodina vrátila do středu společnosti.  Více zde…
Naopak bude v této oblasti Nerudová pravděpodobně v souladu s aktivitami  Evropské komise , která masivně financuje a podporuje zavádění LGBTIQ ideologie a uzákonění homosexuálních svazků na úrovni manželství.  Více…  Také zde jsme požádali paní Nerudovou e-mailem o komentář.
Nerudová tedy pravděpodobně podpoří také  ESG  hnutí (ESG – environmentální, sociální a správní skóre), které vytváří finanční a společenský tlak na firmy, jako je například ČEZ, aby se připojily mimo jiné také k zavádění a propagování LGBT ideologie.  Více zde…
Je také třeba dodat, že k odpůrcům LGBT ideologie se přidávají lidé, kteří si nechali pod tlakem  transgenderové ideologie  změnit pohlaví nebo odstranit prsa a následně toho litovali (např.  zde ) nebo děti, které byly vychovávány homosexuálními a lesbickými páry a v dospělosti bilancovaly své dětství, kdy postrádaly otce nebo matku (např.  zde ). Zeptali jsme se paní Nerudové, zda bere tyto skutečnosti při své podpoře LGBT hnutí v potaz.
„Ještě před covidem jsme plánovali demografickou konferenci, na které měli vystoupit demografové, ekonomové a odborníci na rodinnou politiku. Kromě jiných jsme oslovili i paní Nerudovou, která byla v té době rektorkou a předsedkyní Komise pro spravedlivé důchody,“ sdělila deníku The Epoch Times zakladatelka  Aliance pro rodinu  Jana Jochová. „Tehdy nám svou účast mile přislíbila. Měli jsme radost, protože k tématu měla co říci.“
„Kvůli covidovým opatřením se ale konference odkládala a začalo se spekulovat, že bude paní Nerudová kandidovat na prezidentku. A právě tehdy začala požadovat, ať její jméno a fotografii stáhneme z webu (konference), že s námi nechce mít nic společného,“ dodává Jochová. „Proto nás zaskočilo, když v předvolebním rozhovoru pro  Echo24  řekla, že by se s námi (i našimi názorovými oponenty) jako prezidentka ráda potkala, aby byla moderátorkou této názorové diskuse. S dodatkem, že nejhorší je nálepkování, které ona odmítá.“
Pro vysvětlení,  Aliance pro rodinu  nepovažuje zákonnou změnu významu manželství za dobrý nápad a upozorňuje na to, že to povede k požadování náhradního mateřství homosexuálními páry.
K tématu se hodí zmínit, že v rozhovoru s deníkem The Epoch Times vyprávěla o svých zkušenostech s takzvanou  genderovou ideologií  a americkým  wokeismem  (probuzenectvím) Jennifer Seyová, která byla marketingovou ředitelkou a prezidentkou značky Levi Strauss & Co. ( Zdroj )
Wokeismus je „kostým, který si levicová liberální elita obléká, aby ukázala, že jim záleží na sociální spravedlnosti. Záleží mi na všech těchto věcech. Jsem dobrý člověk“, vysvětluje Jennifer Seyová, jak podle ní levicové elity využívají podporu LGBT ideologie, aby získaly politické a mediální body pro svoji kandidaturu a politický úřad.
Tím jako autor článku nenaznačuji, že právě toto Danuše Nerudová dělá – namísto toho jsem ji požádal, aby sama vysvětlila, proč se stáhla ze zmiňované demografické konference a jednostranně podpořila progresivní hnutí.
Pokud paní Nerudová na dotazy odpoví, umístíme je do tohoto článku a celý rozhovor vydáme také odděleně jako samostatný text.


 



MILAN KAJÍNEK



The post Nerudová chce změnit význam manželství, podporovat homosexuální a lesbické sňatky, udělit státní vyznamenání LGBT lobbistce first appeared on .


Nejčtenější za týden