Kdo jinému válku kopá, sám do ní padá
RSS

Kdo jinému válku kopá, sám do ní padá

ANTIVIRUS
Před měsícem a půl jsem psal o tom,  kdo vyhraje a kdo prohraje  „válku“ na Ukrajině a jak to asi pro všechny dopadne . Operace Z je teď v chodu téměř 3 měsíce, takže se dá zhodnotit, jak si kdo vede a co se z toho dá vyvodit. Zatim nemůžu říct, že bych na svejch předpovědích shledával nějakou závažnou vadu.
Na bitevním poli je situace poměrně jasná, když se podíváme na celej obrázek. Rusko systematicky postupuje a plní svoje cíle, přestože proti němu bojuje prakticky celý NATO. Ukrajina se může chlubit jen věcma, který si vymyslí v médiích, což jim ale v konečnej fázi bude houby platný. Pohádkama o tom, jak „Ukrajina vyhrává“, se ta válka fakt nevyhraje. Ukrajina topí ve válce miliardy dolarů a tuny šrotu ze Západu, přičemž odpovídající úspěchy nejsou nikde k vidění.
Pepe Escobar  píše :
Moskva utrácí v Ukrajinském divadle mnohem méně než kontingent NATO. NATO už vyhodilo 50 miliard dolarů a ve vyhazování pokračuje, zatímco Rusové utratili zhruba 4 miliardy a získali Mariupol, Berdyansk, Kherson a Melitopol, vytvořili pozemní koridor do Krymu (a zajistili tam dodávky vody), mají pod kontrolou Azovské moře a jeho hlavní přístav, a osvobodili strategicky vitální města jako Volnovacha a Popasnaya v Donbasu, jakožto i Izyum u Charkova.
Ukrajinců je víc a utrácí 10-krát tolik, co Rusko, ale neni to nikde vidět. K tomu některejm zemím NATO pomalu dochází zbraně, zatímco Rusko údajně zatím použilo kolem 10% svýho arzenálu. (Což by nemělo překvapovat ve světle faktu, že Rusko se na tuhle operaci 8 let připravovalo.) Zároveň se ukazuje, že všechny ty magický zbraně západu jako Javeliny a Stingery stojí v boji proti Rusku za starou belu, stejně jako Bayraktary a další vychvalovaný hračky. Rusko to šrotuje jak na běžícím pásu, případně sbírá tam, kde to utíkající ukronacisti nechaj ležet. Kadyrov nedávno děkoval vrchnímu pacientovi z Bílýho Domu za všechny ty zbraně, co mu posílá.

Rubl se po dočasnym propadu vrátil na původní hodnotu a pak ještě posílil, navzdory veškerý snaze Západu dosáhnout přesnýho opaku. V Evropě zuří inflace jak tornádo a nabírá na síle. Ekonomickej a energetickej masakr je teprve na začátku a většině lidí to asi ještě pořád nedochází, ale všichni odborníci varujou, že to bude horší než si kdo dokáže představit a ujišťujou nás, že si  nedělaj prdel . Do televize je ale nikdo moc nepouští. Vláda zřejmě chce, aby to pro lidi bylo překvapení. Asi to tak bude zábavnější.
V protikladu k rozjíždějícímu se vlaku EU na trase Ekonomická Apokalypsa s konečnou stanicí Totální Kolaps, Rusko vydělává na ropě a plynu víc než kdykoliv předtím.  Gazprom má o 50% vyšší zisky než před Zetkem – evidentně výsledek našich brilantních a dobře mířenejch sankcí, kterejma drtíme ruskej energetickej sektor jak sbíječkou – ovšem jen v halucinacích členů strany Obludně Destruktivní Stupidita (ODS) a dalších mentálně postiženejch v EU. Dokonce i na Západě už některý hlasy v mainstreamu přiznávaj tu nežádoucí pravdu, že sankce maj podle všeho na Rusko minimální dopad. Poučí se z toho EU? Blbá otázka. Poučení se by vyžadovalo stupeň inteligence, jenž je v EU asi stejně běžnej jako pravdomluvnost v masmédiích.
Jak jsme na tom my tady v ČR? Máme z našeho počínání nějakej zisk? Zatím jsme „získali“ jednu z nejvyšších inflací v Evropě, ceny benzínu a jinejch energií, ze kterejch se lidem protáčej panenky, problémy s připrchlíky všeho druhu, a vedoucí pozici na seznamu nepřátel jedný z nejmocnějších zemí světa. K tomu jsme v době ekonomický krize vyházeli stovky miliónů na zbraně nacistům, i když jak už jsem zmínil, spousta z toho končí v rukou Rusů, tak třeba aspoň něco z toho bude mít nějaký pozitivní využití. Asi to neni úplně to, co Fialovej Hnus plánoval, ale jeho „plánování“ je na úrovni předškolky, takže to se neni čemu divit.
Západu se začíná rozpadat i ten narativ. Sice si můžete denně vymejšlet pohádky o tom, jak Ukrajina vyhrává, ale dřív nebo pozdějc si i ti pomalejší všimnou, že Ukrajinci za stálýho „vyhrávání“ tak nějak jenom ustupujou a ztrácej pořád víc území a lidí. (Možná jsem to vyhrávání pochopil špatně a ve skutečnosti si vyhrávaj na trubku k tomu ústupu.) To, že někde prej sestřelili dva vrtulníky nebo zničili tři tanky, je naprosto irelevantní bez ohledu na to, jestli je to pravda nebo ne. Západní analytici ten tok mediálních zvratků začínaj pomalu ale jistě brzdit poněkud realističtějšíma zhodnoceníma situace, z nichž je patrný, že – velmi mírně řečeno – situace na Ukrajině „bohužel“ není tak růžová, jak si mnozí zombifikovaní SPOLUobčané myslí.
Žoldáci ze Západu se vrací domů (nebo informujou ze zajetí) se zprávama, že na ukrajinskej straně opravdu bojujou nacisti (což je zřejmě pro některý bioroboty stále překvapením) a je to banda nebezpečnejch magorů, kteří ty žoldáky zatahujou do věcí, do kterejch ani tyhle vymytý mozky zatažený bejt nechtěj, jako například mučení lidí. Neboli to, co tu říkáme už bezmála tři měsíce, že se děje, se asi fakt děje nebo co. Čert aby to vzal, tyhle nečekaný zvraty.
Samozřejmě jsou tu pořád i odpírači jako Seznam Zvratky, kteří do lidí stále hustí, že nacisti v Azovstalu jsou „hrdinové“ a „poslední obránci Mariupolu“. Takový tvrzení vyžaduje notnou dávku halucinogenů. Jak banda fašounů zavřená ve sklepě se žádnou možností útěku „brání Mariupol“, kterej mezitim slaví, že už je ti magoři nemůžou mučit a střílet, je otázkou, na kterou mohou odpovědět jen  hardcore  dementi z MSM. Tito popírači reality se doposud tváří, jako že civilisti v Donbasu jsou snad na straně Ukrajiny.
Tito civilisti mezitím minulej tejden oslavili Den osvobození 9. května v bezmeznej radosti z toho, že to po 8 letech konečně můžou beztrestně slavit. Jakoby snad vůbec nechápali, že je okupujou Rusové a že potřebujou osvobodit od těch nacistů, co po nich 8 let stříleli. Jak se médiím daří udržet pohromadě tu jejich slátaninu pitomostí, je mi záhadou, ale vím z první ruky, že zombíci to dál baští ráno, v poledne a večer.
Mnohem víc ale trpí narativ ohledně sankcí a ekonomiky. Představa, že sankcema dosahujeme něčeho pozitivního, je už naprosto neudržitelná. A to ten průser ještě ani pořádně nezačal. Tohle bude opravdu na podzim zábava pozorovat, obzvlášť až přijde Válek s další očkovací válkou, náhubkama a dalšíma kravinama, na který budou mít určitě všichni náladu.
Jak se teda komu v tej slavnej ukrajinskej válce vede? Kdo to dělá dobře a kdo špatně? Strategie každýho státu by se měla posuzovat ne podle toho, jak vypadala na papíře na začátku konfliktu nebo jak „vznešený“ má cíle, ale podle toho, jaký jsou po nějakej době opravdový výsledky. Jak jsme si ukázali, situace obecně neni nijak zvlášť nejasná a z těch dosavadních výsledků si může strategii Ruska, Ukrajiny, USA a zemí EU lehko zhodnotit každej sám.
Možná by pomalu ta strana, která je ekonomicky na začátku tobogánu do pekla a vojensky tlačená do kouta, mohla začít uvažovat o tom, že by nebylo od věci začít brát tu druhou stranu vážně, a třeba zkusit… takový tamto divný slovo, co osm let odmítali… jo, diplomacii.  Jenže diplomacie po americku je něco jako „dáte nám, o co si řekneme, a my vás chvíli možná necháme žít“ (což funguje jen když vyhráváte), a v EU už zřejmě neni nikdo, kdo by aspoň chápal význam slov, takže tam už asi pomůže jen ten obrovskej meteor.
Taky je tu samozřejmě ta globalistická smečka psychopatů, která to všechno přesně takhle chce, a kterej poskoci jako Fiala nebo Čaputová rádi dělaj rohožku. Na druhou stranu,  jedním ze znaků psychopatie je zatvrzelý popírání reality, což nevyhnutelně končí tím, že psychopati padaj do tý jámy, kterou vykopali jinejm . A momentálně kopou ze všech sil, aby si ten pád pořádně užili.
Je evidentní, že většina politickejch loutek v EU dělá všechno úplně blbě a jejich strategie (pokud máme dostatek dobrý vůle to tak nazvat) je naprosto sebevražedná. Je to totiž ve skutečnosti strategie USA, jejíž součástí je víceméně destrukce EU. Jestli tohle pseudovůdcům EU nedochází, tak jsou ještě mnohem hloupější než vypadaj, a jestli to ví a myslí si, že jim to lidi budou trpět do nekonečna, tak se šeredně pletou. Vzpoura v EU bude. Je jen otázka kdy a kolik politiků to přežije.
The post Kdo jinému válku kopá, sám do ní padá first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden