Probíhají u nás v režii pětikolky pětikolové volby?
RSS

Probíhají u nás v režii pětikolky pětikolové volby?




Oficiálně jsou české prezidentské volby maximálně dvoukolové, ve skutečnosti jsme v těchto prezidentských volbách definitivně najeli na pětikolový systém…



Oficiálně jsou české prezidentské volby maximálně dvoukolové, ve skutečnosti jsme v těchto prezidentských volbách definitivně najeli na pětikolový systém, jehož smyslem je předložit k hlasování pouze dokonale korporátně vyfabrikovaná, marketingově vyfutrovaná a mediálně vypulírovaná  simulákra .
1. kolo
Prvním kolem je výběr kandidátů. Musí se zpravidla objevit někdo, kdo vybere potenciálního kandidáta a nabídne mu kandidaturu a financování volební kampaně. Výjimku tvoří egomaniačtí miliardáři, ale takových, kteří by byli schopni a ochotni vyplout do kalných vod politiky, není mnoho.
2. kolo
Druhé kolo probíhá v režii ministerstva vnitra, které si pro tuto špinavou práci  najalo soukromou agenturu . Jedná se o další ze skandálů ministra vnitra Rakušana, protože to znamená, že zaměstnanci soukromé firmy s vlastníky sídlícími na Kajmanech získali od ministerstva vnitra přístup do registrů obyvatel. Ve 2. kole se tak ve vzorné spolupráci firmy fungující v „Paradise Papers“ s „ministerstvem pravdy“ pod vedením  „liberála“ Rakušana  podařilo soutěž o prezidentský post téměř dočista vyčistit od „nesystémových“ či „protisystémových“ kandidátů.
3. kolo
Třetí kolo mají na strarosti soudy, tedy  Nejvyšší správní soud  v Brně a  Ústavní soud  se sídlem tamtéž. Doufejme, že není v záloze ještě  Evropský soud pro lidská práva  a v případě nějakého překvapivého výsledku nevrátí vyřazené kandidáty do hry a nenařídí nové hlasování.
4. kolo
Čtvrté kolo, kterému se oficiálně říká „první kolo“, se odehraje v pátek a v sobotu v režii masmédií a agentur placených za oblbování mas . Ti všichni nás už celé měsíce přesvědčují, že nemáme hlasovat pro toho, kdo je nám politicky a lidsky nejblíž, ale pro toho, koho chtějí ti, co celou tu ostudnou šarádu financují.
5. kolo
Páté kolo pak už bude, pokud se uskuteční, jenom výběrem mezi čertem a belzebubem. Co myslíte, stane se zázrak?
Jak volit?
Nenechte se, prosím, ovlivnit placenými „opinion makery“, cinknutými průzkumy, sousedy ani příbuznými a volte podle vlastního rozumu a intuice. K tomu vám přeji mnoho štěstí.
Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou:  450 Kč . Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte  zde , nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!


Související články:
Protektorát volí prezidenta
ÚOHS jako svědek rozpadu státní autority
Odchovanci málem zahynuli v mediální a politické mele (XXI.)
Google ve studené válce
Konspirační teorie versus spiklenecká praxe
Polčákovo plácnutí do vody
ČR a.s. versus Lid
Momentář silvestrovský a novoroční
Problematický výnos NS ohledně „piráta“ Tulipána
Kterak národ nefunkční sKartu zaplatil a zrušil (II.)
Napsáno pro e-republika.ch



Nejčtenější za týden