Nová italská vláda: Rekordní čísla přistání ilegálů i začátkem ledna, vyzbrojování Ukrajiny pokračuje
RSS

Nová italská vláda: Rekordní čísla přistání ilegálů i začátkem ledna, vyzbrojování Ukrajiny pokračuje

Kdysi jsem tvrdila, že ODS nepatří do stejné europarlamentní frakce jako Meloniové Bratři Itálie. Nyní však tento starší názor beru zpět, skutečně se zdá, že obě partaje mají společného mnohem víc než se zdálo.
Denně totiž sleduji konání italské vlády a mohu zkonstatovat, že nelze hovořit o ničem jiném než o zradě voličů. A to nejen co se týká v Itálii hlavního tématu – muslimské invaze, která zemi sužuje rok od roku víc.
Meloniová ve své volební kampani slibovala uzavření přístavů v takovém stylu, jako tomu bylo v roce 2019. Tehdy skutečně klesla invaze na minimum.
Jenže nic podobného se neděje. Přístavy jsou otevřené a italská pobřežní stráž i nadále funguje jako hlavní pašerácká organizace. Nedávno připravované dekrety, které měly podvratnou činnost pašeráckých neziskovek omezit, jsou také k ničemu.
Lodě neziskovek jsou sice posílány víc na sever, což je stojí nějaký ten čas, ale další pravidla již nejsou nijak vymáhána. Například na lodích pašeráckých neziskovek nejsou přijímány žádosti o azyl, které by měly mířit na zemi vlajky, jak požadují dekrety.
To ovšem zřejmě nikomu nevadí, protože toto ignorování pravidel se zcela přehlíží. Porušován je i požadavek na to, aby každá loď přivezla vylovené „trosečníky“ záhy poté, co je vyloví a nečekala na další „klienty.“  Ve skutečnosti i toto pravidlo některé neziskovky porušují a plují tak do přístavu s plně naloženou lodí.
Dekrety určují také tresty, mezi jinými i zabavení lodi, ale ani to se nedodržuje. Dosud nebyla žádné neziskovce loď zabavena a nepřišel ani žádný jiný trest.
Invaze nyní navíc láme rekordy a dokonce zcela jistě předčí i měsíční rekord z roku 2016!! Letos v Itálii přistálo mezi 1. a 10. lednem celkem 3709 ilegálů. To znamená, že více než pravděpodobně bude do konce měsíce překročen dosavadní rekord za celý leden z roku 2016, kdy připlulo 5273 ilegálů.
Ve stávající situaci toto číslo letos padne asi za týden, na konci měsíce pak bude mnohem vyšší. V předchozích letech byla lednová čísla v této době řádově na stovkách.
Zde vidíte jak „funguje“ blokáda neziskovek. Ocean Viking připlul do přístavu v Anconě v úterý:

Ancona, sbarcano i primi dei 37 naufraghi arrivati a bordo della Ocean Viking #migranti #naufraghi #oceanviking #sosmediterranee #localteam pic.twitter.com/uebLSnbbg3
— Local Team (@localteamtv) January 10, 2023

A včera, tedy ve středu, již tatáž loď vyrazila zpět na moře:

Ancona, la Ocean Viking molla gli ormeggi e lascia il porto. Attesa domani mattina la Geo Barents #ancona #oceanviking #localteam pic.twitter.com/sil6KBlYiQ
— Local Team (@localteamtv) January 11, 2023

Italská vláda se sice nyní schází s představiteli zemí, odkud vyplouvají lodě s ilegály (Tunisko, Libye, Turecko), nicméně nelze očekávat, že se cokoli vyřeší, protože takových jednání již v minulosti proběhlo poměrně hodně a nikam to nevedlo.
Nejhorší je invaze ze zcela rozvrácené Libye, jejíž stav má ostatně na svědomí mimo jiné i Itálie. Tam nějaké dlouhodobé systémovém řešení nelze najít.
Tak to bychom měli invazi, jejíž zastavení bylo hlavním volebním slibem, který byl nejen porušen, ale situace se v tomto směru ještě mnohonásobně zhoršila.
Mnozí Italové jsou však docela naštvaní i na vládní politiku směrem k Ukrajině. Většina Italů totiž dlouhodobě nepodporuje dodávání zbraní do této země. V průzkumu z léta  dodávání zbraní podporovalo pouze 23% Italů. V tom jsou Italové v rámci EU dokonce největšími odpůrci.
Nicméně přesto se Meloniová rozhodla, že ani v tomto ohledu mnoho svých voličů neuspokojí. Jak sama prohlásila, tak Itálie bude i nadále poskytovat masivní finanční a vojenskou pomoc Kyjevu, jak požadovalo NATO a Washington.
„Tváří v tvář této situaci se Kongres USA rozhodl poslat na Ukrajinu systém Patriot, vlajkovou loď americké protiletadlové obrany. Nelze tedy vyloučit, že se tímto směrem vydá i Itálie, například se systémem italsko-francouzského programu (SAMP-T Sol-Air Moyenne-Portee/Terrestrial) pro protivzdušnou obranu.“  
To prohlásil náměstek ministra obrany Matteo Perego.
„Itálie a Japonsko poskytnou Ukrajině plnou podporu a budou pracovat na zachování ‚mezinárodního řádu založeného na pravidlech‘.“
Toto prohlášení pro změnu učinila italská premiérka Giorgia Meloni na tiskové konferenci po setkání s japonským protějškem Fumiem Kishidou.
„Itálie má v úmyslu dodat Ukrajině systém protiraketové obrany, ale před dodáním potřebuje vyřešit technické problémy,“  řekl italský ministr zahraničí Antonio Tajani.
Nedá mi v této souvislosti nepřipomenout nedávný počin Fialy, jehož ODS sdílí stejnou europarlamentní frakci se stranou Meloniové, který osobně věnoval tank T-72 Ukrajině. Věnování na tanku hlásá „Statečným obráncům Ukrajiny“.
Zdá se tedy, že ODS je přece jen ve správné europarlamentní frakci…

 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 5 Průměrně: 5 ] Článek Nová italská vláda: Rekordní čísla přistání ilegálů i začátkem ledna, vyzbrojování Ukrajiny pokračuje se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden