Soňa Peková děkuje za „dva roky pekla“
RSS

Soňa Peková děkuje za „dva roky pekla“





MUDr. Soňa Peková, molekulární genetička a mikrobioložka, byla první vědkyní v ČR, která označila virus SARS-CoV-2 za uměle vytvořený v laboratoři. Za svůj výrok byla dehonestována, označena za dezinformátorku. Avšak umělý původ viru nyní již připouští další vědci, lékaři a už i tajné služby.





Omluvil se Dr. Pekové někdo za její perzekuci? ptá se redakce  Svědomí národa , která si ji do studia pozvala k vánočnímu rozhovoru loni koncem roku.
Omluvu nežádá a ani o ni nestojí – odpovídá mikrobioložka a dodává, že:
„V podstatě ti, kteří toto způsobili, jsou typy lidí, od kterých bych omluvu ani nepřijala. Lze je pozorovat po dobu 2,5 roku, jak vystupují.“
„Zda je virus umělého původu, ví pouze ten, kdo ho vyrobil. A ten to zatím nahlas neřekl,“ vyslovila se k původu viru. Avšak podle Pekové je tam tolik indicií ze všech stran, a to jak původ viru zpočátku rozeznala, bylo díky tomu, že se věnuje molekulární mikrobiologii a byla zvyklá dívat se na různé druhy koronavirů.
„Moje tvrzení, že virus pochází z laboratoře, mělo tehdy znamenat: Pozor! Máme tady humanitární katastrofu. Ani ve snu mne nenapadlo, že by to byla taková humanitární a lidská katastrofa globálního charakteru.“
V současnosti už se jedná o žalobách – a to znamená, že soudce musel přijmout ten dokument, což předtím ani nebylo možné – a nyní běží soudní žaloba na člověka jménem Peter Daszak, na doktora Ralpha S Barica z univerzity v Severní Karolíně – to je ta „dvojka“, která pasírovala vše do Wu-hanu. Rovněž dr. Fauci je pod drobnohledem. Mainstream o tom stále informuje nedostatečně, což je velkou závadou, míní Dr. Peková.
„Kdyby to tak nepřeháněli a nehnali do extrému, tak by se mi tak nedostalo pod kůži. Úplně mi to zahltilo receptory pro vnímání. Extrémní, vymyšlené, úchylné, ďábelské – stékalo to po mně pryč,“ vzpomíná na dobu propagace nepravdivých informací.





S odstupem času na to vzpomíná pozitivně. Díky tomu se dostala k věcem a ke knihám, o kterých ani netušila, že jsou. Využila to období a posunula se do jiných sfér molekulárního oboru. A tak vlastně děkuje za dva roky toho pekla.
SN: Nejsme sice v Číně, nikdo z nás nezmizel, ale byly tu obrovské tlaky, zejména na vás – odpustila jste?
„Pro mne to byla úžasná škola! Nebýt toho, tak bych nikdy nezažila, co člověk dokáže vydržet. Té nenávisti bylo tolik!“
Tlak, pod kterým byla v posledních letech, ji dle jejích slov nezlomil, nedostal se jí pod kůži, vypověděla redakci Svědomí národa.
„Zjistila jsem, co všechno dokáže člověk vydržet a vyvzdorovat… A využila jsem tu dobu i jinak. Dostala jsem se k novým sférám zkoumání, k věcem, o kterých jsem předtím ani nevěděla, že existují,“ komentuje vědkyně.
Člověk má svědomí, které nemá nekonečný objem
K vakcinaci a propagaci očkování sdělila Peková, že „generální pardon nemůže nastat, protože zemřelo příliš mnoho lidí. Amnestie nemůže nastat.“
Ale – jak dodává: „Člověk má jednu takovou strukturu. Jmenuje se svědomí. To svědomí nemá nekonečný objem, neunese tíhu extrémních událostí. Až to svědomí bude přeplněno, ti lidé promluví. I lékaři veřejně promluví. Nevím, kdy se to stane, ale bude to mít neuvěřitelné konsekvence a bude to určitě vyžadovat velkou míru schopnosti lidí odpouštět,“ říká Soňa Peková k tématu následků doby nedávno minulé.
Kvantová fyzika – koníčkem
Jejím dlouholetým koníčkem je kvantová fyzika, se kterou se seznámila kdysi, když byla těhotná – a to ji vlastně přivedlo k prostudování tlusté knihy o tématu kvantové fyziky. Poté naznala, že toto téma je úplně famózní a že kvantový fyzik je vlastně – umělec. Musí mít ohromnou představivost.
Kvantoví fyzici dokáží svůj obor podat pomocí rovnic, ale umí to i přetavit do jazyka, kterému rozumí běžný člověk. Tam začal ten vztah.
SN: Jaké knihy čtete?
„ Jiné dějiny římského impéria  od Alexandra Tamanského, knihu najdete na „zakázaném vzdělání“.
A v ní se dočtete, že vlastně historie římské říše je z velké míry vymyšlená. A bylo to provedeno nikoliv proto, že historii píšou vítězové, ale historii píšou mocnáři. A píšou ji tak, aby to vyhovovalo jejich mocenským zájmům. Většina toho, co se nám říká, je faleš.“
MUDr. Peková překládá S. Hawkinga do češtiny: Ve vesmíru byl pravděpodobný zásah stvořitele, uznal kosmolog na sklonku života
Další kniha, kterou se mikrobioložka zabývá, má název Darwinův omyl. To se týká biologie. Poskytuje trochu jiný pohled na evoluci.
Peková pokračuje, že měla nyní velké štěstí, když se dostala ke knize Tomase Hertoga, kterou napsal se Stephenem Hawkingem. Tuto knihu Peková právě překládá do českého jazyka. A je o tom, že kvantová fyzika přidala velký kus filozofie do svého oboru a dospěla k tomu: Vesmír se zdá jakoby hologram a všechno v něm je jakási projekce něčeho. A zde se člověk musí zeptat: Projekce čeho? Koho?
To tam Hawking explicitně neříká, ale připouští, že „nelze vyloučit zásah stvořitele“.
To vše kvantová fyzika ukazuje. Než Hawking zemřel, přehodnotil svůj život, usoudil, že jeho ateistický přístup byl chybný, vyznal se z toho, neuměl to ještě pojmenovat – ale řekl, že zásah stvořitele je velice pravděpodobný. Fyzikální zákony to umožňují, jen je potřeba se na to podívat silně kvantovým pohledem, dodává Peková.
„Je to další krok, který my lidé musíme udělat. Protože se vědomí lidí dostává na vyšší úroveň. Jsou tady věci, které neumíme změřit, ale nemůžeme říct, že neexistují. Uvědomit si, že to není o 3D,“ uzavírá doktorka svoje poznání o kvantové fyzice.

 


ZDENKA DANKOVÁ

The post Soňa Peková děkuje za „dva roky pekla“ first appeared on .


Nejčtenější za týden