Glosa MM: Proč bylo zrušeno hlasování šesti zemí v soutěži Eurovize?
RSS

Glosa MM: Proč bylo zrušeno hlasování šesti zemí v soutěži Eurovize?

Washington doufá, že po telefonickém rozhovoru (na americkou žádost) mezi náčelníkem generálního štábu ruských ozbrojených sil Valerijem Gerasimovem a předsedou Výboru náčelníků štábů amerických ozbrojených sil generálem Markem Milleym budou strany schopny co nejdříve dospět k rozuzlení situace kolem Ukrajiny. Oznámil to ve čtvrtek 19. května vrchní velitel spojeneckých sil v Evropě, americký generál Tod Walter.
A teď otázka za sto bodů:
Bude někoho v rámci případného řešení zajímat osud územní celistvosti Ukrajiny, zachování tamní pseudodemokracie či prezidenta Zelenského, nebo půjde jen o poker velmocenských zájmů?

***

Al Jazeera: „Ukrajina potřebuje, aby ukrajinští hrdinové zůstali naživu, “ pronesl ve čtvrtečním videu prezident Volodymyr Zelenskyj. „Pracujeme na tom, aby se naši hoši vrátili domů, a tato záležitost potřebuje delikátní přístup a čas.“
Což ovšem může být obtížné, protože tyto válečné postapokalyptické hochy z plakátů vidí zcela jinak Kreml a ruská národní televize.
V očích Moskvy jsou azovští bojovníci „nacisté“ a „ultranacionalisté“, kteří vnutili svoji ideologii celé Ukrajině a prováděli genocidu rusky mluvících Ukrajinců.
Někteří z azovských bojovníků jsou skutečně ultranacionalisté a stoupenci nadvlády bílé rasy, kteří bojovali proti separatistům již v roce 2014.
Jejich ideologie a mučení válečných zajatců donutilo v roce 2018 kongres Spojených států přijmout zákaz dodávat jim vojenský materiál.
„Jsem velice potěšen, že právě přijatý soubor zákonů zabraňuje Spojeným státům dodávat zbraně a provádět výcvik neonacistů z Azovského batalionu bojujícího na Ukrajině,“ řekl tehdy kongresman Ro Khanna.
Azovští lídři poté uskromnili svoji rétoriku, zformovali politickou stranu a snažili se stát ukrajinským politickým mainstreamem.

***
A tak jsme se konečně dozvěděli, proč bylo zrušeno hlasování šesti zemí v soutěži Eurovize:
„Známky udělené porotami šesti zemí byly odstraněny poté, co si nezávislý pozorovatel všiml nesprávných vzorců hlasování ve výsledcích šesti zemí při hlasování v semifinále“, prohlásil organizátor Eurovize.
A je to. Je zřejmě jen otázkou času, kdy budou „nesprávné vzorce hlasování“ vyřazovány z parlamentních a prezidentských voleb.

***
Bývalý prezident George W. Bush promluvil ve středu večer během akce ve vlastním prezidentském centru v Dallasu v Texasu. 41. prezident přirovnal ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského k bývalému britskému vůdci Winstonu Churchillovi a ruského prezidenta Vladimira Putina zkritizoval za rozpoutání brutální invaze na Ukrajinu:
„Výsledkem je absence brzd a protiváh v Rusku a rozhodnutí jednoho muže zahájit zcela neopodstatněnou a brutální invazi do Iráku,“ řekl, aby se záhy opravil: „Myslím Ukrajinu.“ Posléze se omlouval, že mu je 75 let a v tomto věku občas člověk udělá chybu.
Jenže v roce 2003 mu bylo 56 let…

***
Daily Mail:
Čtyřhvězdičkový generál ve výslužbě a bývalý poradce prezidenta Clintona Barry McCaffrey sdílel na twitteru část videohry „Arma 3“ s textem:
„Ruské letadlo je zasaženo ukrajinskou raketovou obranou. Rusové ztrácejí velké množství útočných letadel. Ukrajinská letecká obrana je impozantní.“
Tweet byl záhy smazán.
Dodávám:
Ještěže nežije u nás, to by mu byl ihned za takovou fake news zrušen účet.



MACEK Miroslav

The post Glosa MM: Proč bylo zrušeno hlasování šesti zemí v soutěži Eurovize? first appeared on .


Nejčtenější za týden