Davoský summit WEF: Jourová poučovala Američany jak se zavádí cenzura
RSS

Davoský summit WEF: Jourová poučovala Američany jak se zavádí cenzura

SLOVANKA
Včerejšího „dezinformačního“ panelu na davoském fóru se vedle vrchní bruselské cenzorky Jourové účastnili také zastánci cenzury a milovníci totality z USA.

Jourová jim radila, jak obejít i v USA ústavně zakotvenou svobodu slova, tedy první dodatek americké Ústavy. Jourová se tak opět stala nejznámější českou političkou, neboť je nyní hojně zmiňována i v USA.
Jourová se zúčastnila úterního panelu WEF o „jasném a přítomném nebezpečí dezinformací“ spolu s bývalým moderátorem CNN Brianem Stelterem, demokratickým poslancem z Massachusetts Sethem Moultonem, vydavatelem New York Times Arthurem Sulzbergerem a mediální manažerkou Jeanne Bourgaultovou.
Jourová prohlásila:
„Nenávistné projevy budete mít brzy ilegální i v USA. Myslím, že máme pádný důvod, proč to máme v trestním právu.“

Jourová měla v tomto panelu zřejmě na mysli „ zákon o předsudečné nenávisti ,“ který byl u nás schválen v roce 2018 a v současné době již platí ve většině zemí EU.
Na jeho základě u nás bylo již mnoho odsouzených, většina skončila s tříletou podmínkou. Tito „ideozločinci“ zpravidla napsali něco „závadného“ na sociálních sítích (většinou na adresu muslimů).
Připomínám, že jedním z odsouzených byl i  asistent poslance  Foldyny, který před pár lety napsal článek, v němž vedl úvahy o tom, jak nejlépe zastavit muslimskou invazi. V jeho případě skončil s pokutou.
Americkým totalitářům Jourová radila, jak takový zákon zavést a zároveň obejít Ústavu. Jourová také nabádala k „mediální výchově“ – tedy každý by se měl učit jedinou správnou pravdu a jiné názory by měly být automaticky nálepkovány za dezinformace.
Na kompletní panel, kterého se účastnila Jourová, se  můžete podívat zde (v angličtině).
Dnes odpoledne proběhne i další diskuzní panel nazvaný „Ochrana kyberprostoru uprostřed exponenciálních změn“, který se týká cenzury. A opět se ho bude účastnit Jourová. Na její dnešní vystoupení se můžete podívat  mezi 17.30-18.15.
Podle všeho půjde o cenzuru sociálních sítí a cenzuru internetu vůbec. Na tomto panelu se zřejmě bude probírat zejména nový zákon schválený EU, podle něhož budou v maximální míře dotována všechna prorežimní média, zatímco viditelnost těch, které nejsou v souladu se systémem, bude potlačována…
 

Slovanka
The post Davoský summit WEF: Jourová poučovala Američany jak se zavádí cenzura first appeared on .


Nejčtenější za týden