CNN přiznává, že Ukrajinská válka je pro Západní zbrojaře zkušební laboratoří
RSS

CNN přiznává, že Ukrajinská válka je pro Západní zbrojaře zkušební laboratoří

Ukrajina se pro Západní zbraně stala „laborkou“, jelikož válka USA a jejich spojencům poskytla příležitost vidět, jak si jejich zbraně vedou v konfliktu s významnou vojenskou mocností jako Rusko, hlásila v pondělí CNN.
Zdroj ohledně této války obeznámený se Západním zpravodajstvím CNN řekl, že „Ukrajina je ve všech ohledech určitě zbraňovou laborkou, neboť nic z té techniky ještě opravdu nebylo použito při válce mezi dvěma průmyslově rozvinutými zeměmi.“ Ten zdroj to popsal jako „testování v bitvě z reálného světa.“
V červenci ukrajinský ministr obrany Olexij Reznikov svou zemi Západním zbrojařům nabídl jako „testovací polygon“. „Máme zájem o testování moderních systémů v boji proti nepříteli a zveme výrobce zbraní, aby tady testovali nové produkty,“ řekl.
Reznikovovi se jeho přání splnilo, jelikož USA a jejich spojenci od té doby značně vojenskou pomoc vystupňovali a válka se eskalovala, když Rusové v říjnu začali s rozsáhlými útoky na ukrajinské infrastruktury. Ruský úspěch s využíváním levných kamikadze dronů při útocích na infrastruktury změnil plány Západních zbrojařů.
Britský výrobce zbraní BAE Systém už oznámil, že vyvíjí nové obrněné vozidlo s přidanou ochranou na obranu proti útokům kamikadze dronů z výšky.
Mnozí zpravodajští a vojenští činitelé CNN řekli, že výroba levných dronů na jedno použití se pro mnohé zbrojní dodavatele stala prioritou.
Zpráva CNN říká, že pro americká vojska se ta válka stala „neuvěřitelným zdrojem dat využitelných pro jejich vlastní systémy.“ USA např. vidí, že zatímco systém raketometů HIMARS byl proti ruským silám účinný, tak houfnice M777 se časem ukázala být méně efektivní a méně přesná.

A source connected to Western intelligence tells CNN that Ukraine is "absolutely a weapons lab in every sense… This is real-world battle testing.” Evidently, the U.S. intelligence agencies view the people dying on #Ukraine ’s battlefield as lab rats. https://t.co/lcFwyvJuQ4 — Dimitri Lascaris (@dimitrilascaris) January 17, 2023 Válka na Ukrajině též vyvolala poptávku po zbraních, které začínaly být zastaralé, jako protiletecké rakety Stinger odpalované z ramene. Rayethon už před lety výrobu Stingerů zastavil, teď ho ale Pentagon požádal, aby rozběhl výrobu, jelikož jich tisíce poslali na Ukrajinu.
Náhledový obrázek: EPA/EFE
BY TYLER DURDEN
WEDNESDAY, JAN 18, 2023 – 01:00 AM
Authored by Dave DeCamp via AntiWar.com,

Touha EU stát se ‚společenstvím dluhů‘, aby platila Ukrajině, Evropu zruinuje, varuje Orbán

Šéfová EU von der Leyen tvrdí, že Ukrajina potřebuje 600 miliard €

20 států NATO je už hrozně vysátých z neustálého posílání zbraní na Ukrajinu

Nikdy to nebylo o Ukrajině
Zdroj: https://www.zerohedge.com/geopolitical/cnn-admits-ukraine-war-weapons-lab-western-arms


Nejčtenější za týden