Saúdská Arábie právě zabila petrodolar
RSS

Saúdská Arábie právě zabila petrodolar

Posledních 24 hodin znamenalo zase další vykročení po cestě potvrzující mé dávné přesvědčení, že Rusko, Čína a Saúdská Arábie provedou ohromný kolektivní výpad ve snaze svrhnout US dolar z trůnu globální rezervní měny.
Každý, kdo četl můj článek 23 Stocks To Watch For 2023  (nebo jakýkoliv jiný z posledních článků diskutujících o tom, jak se k těmto tezím osobně stavím), ví, že si myslím, že jsme na skluzavce do bezprecedentní geopolitické éry.
Řeknu-li to jednoduše, myslím si, že nastává historické rozdělení mezi národy BRICS vedené Ruskem a Čínou a Západem vedeným Spojenými státy.
V létě jsem byl jedním z mála kanálů, co vůbec referoval o skutečnosti, že Rusko s Čínou otevřeně oznámily „novou globální rezervní měnu“ (oznámenou v červenci 2022, kterou jsem v únoru 2022 předpověděl já). A samozřejmě, že Rusko s Čínou to nemohou udělat sami, spolupracují se zeměmi jako Saúdská Arábie a Indie, aby jim s uvedením jejich plánu do praxe pomohly.
Pro svrhnutí US dolaru bude klíčové, bude-li vytlačen ze svého používání k nákupům a prodejům ropy, tj. ze systému, který byl zaveden v 70. letech, když USA slíbily Saúdskému království bezpečnost výměnou za systém petrodolaru podpírající sílu dolaru jako globální rezervní měny. To je téma, které jsem v září dlouze rozebíral s Andym Schectmanem v jeho podcastu.
V září 2022 mi Andy řekl: „Hegemonie dolaru je těsně před zhroucením, když pomyslíte, že Saúdská Arábie je před vstupem mezi národy BRIC. Myslíš si snad, že Biden by tam letěl, aby poprosil o více ropy? Vydal se tam, aby je prosil, aby do BRIC nevstupovali.“
„Z dolaru rezervní měnu udělala jen ochrana Saúdského království,“ pokračoval Andy. Pak mazaně poznamenal, že Saúdská Arábie podepsala novou dohodu o obraně s Ruskem. „Všechny východoevropské země, které repatriovaly své zlato, jsou sice součástí EU, ale obchodují všichni svojí vlastní měnou. Ti všichni se ze Západního systému vymaní,“ dodal.
A teď to vypadá, jako by měl Andy pravdu: vypadá to, že Saúdská Arábie právě zazvonila umíráčkem pro exkluzivitu dolaru, jak jsme ji znali, to je první z několika domin, které je třeba, aby spadly, než budou USA finančně odhaleny jako imperátor, který je nahý.
„Saúdská Arábie je otevřená diskusi o obchodu v měnách …( READ THIS FULL ARTICLE HERE ).”
BY QUOTH THE RAVEN
WEDNESDAY, JAN 18, 2023 – 14:46
Submitted by  QTR’s Fringe Finance

Přechod k multipolárnímu světovému systému má dopady na trhy energií a dolarový systém

Nenechte se obalamutit posledním posílením dolaru. Post-dolarový svět už nadchází

Rusko říká, že BRICS pracuje na společném platebním systému bez dolarů
Zdroj: https://www.zerohedge.com/news/2023-01-18/saudi-arabia-just-killed-petrodollar


Nejčtenější za týden