Žádná izolace Ruska se nekoná: Jižní Afrika, Rusko a Čína plánují společné vojenské manévry
RSS

Žádná izolace Ruska se nekoná: Jižní Afrika, Rusko a Čína plánují společné vojenské manévry

Protievropské sankce, které někdo zcela mylně nazývá sankcemi protiruskými, byly a stále jsou namířeny především na zničení evropské prosperity.
Nekoná se nic z toho, co proklamovali bruselští propagandisté: Rubl neklesl na historické minimum, Rusko nijak zásadně nedoplatilo na odklon evropských zemí od nákupů většiny komodit, neboť evropské zákazníky jen vyměnili za asijské, africké a jihoamerické a země není ani izolovaná, neboť sankce byly uvaleny v celosvětovém souhrnu jen velmi málo zeměmi.
A spolupráce s mnoha zeměmi nadále pokračuje, což dokládá i avizované rozšiřování formátu BRICS+.  I když například v případě Brazílie je to nyní, po výměně vedení země v režii CIA velmi sporné, některé další země zůstávají v uskupení i nadále a další se hodlají přidat.
Nyní se ukazuje, že spolupráce některých zemí světa s Ruskem nekončí ani v oblasti vojenské…
Jihoafrické ozbrojené síly oznámily, že země uspořádá v únoru 2023 deset dní společných námořních cvičení s Ruskem a Čínou. Jde o druhé vojenské cvičení tohoto typu od prvního společného námořního cvičení na konci listopadu 2019.
Jihoafrická armáda v prohlášení napsala: „Jako prostředek k posílení již tak vzkvétajícího vztahu mezi Jižní Afrikou, Ruskem a Čínou se mezi těmito třemi zeměmi uskuteční mezinárodní námořní cvičení.“
Očekává se, že druhé společné námořní cvičení s názvem „Mosi“, což v místním jazyce Tswana znamená „kouř“, se bude konat na dvou místech po dobu deseti dnů mezi 17. a 27. únorem 2023.
První má být u pobřeží města Durban v provincii KwaZulu-Natal a druhé u města Richards Bay, které je 180 kilometrů od Durbanu.
Očekává se, že během cvičení se námořních manévrů hostitelské země u východního pobřeží  zúčastní ruské a čínské námořní a válečné lodě.
Jména a typy ruských a čínských lodí, které se zúčastní „cvičení Mosi“, zatím nebyly oznámeny.
„Letošního cvičení Mosi se spolu s ruskými a čínskými kolegy zúčastní více než 350 příslušníků jihoafrických ozbrojených sil z různých odvětví a divizí, aby si vyměnili operační dovednosti a znalosti,“ uvedla jihoafrická armáda.
Mezinárodní cvičení se shoduje s oslavami Dne jihoafrických ozbrojených sil, které se budou konat v obci Mhlathuze v Richards Bay.
První cvičení tohoto typu za účasti jihoafrických, ruských a čínských námořních sil se uskutečnilo u Kapského Města v listopadu 2019.
Může to skoro vzbudit dojem, že některé státy – včetně Jihoafrické republiky – vědí, jak číst znamení doby a nejenže se k Evropě, která je na „cestě pádu“, obracejí zády, ale spíše, téměř provokativně, „nastavují směr.“
A jsme-li u Afriky a jejích postojů k Evropě, tak poté, co po letech okupace vyhnali nezvané vojáky NATO – pod vedením Francie (a i s účastí našich zástupců) – z Mali, nyní se totéž děje také v Burkině Faso, kam se jednotky přemístily.
Podobně jako v Mali probíhají i v této africké zemi protesty proti evropským okupantům. Evropanům již skutečně zůstává jen oddané lokajství USA a spojenectví s několika málo dalšími zeměmi, jejichž vlády jsou také pouhými lokaji světového drába.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Žádná izolace Ruska se nekoná: Jižní Afrika, Rusko a Čína plánují společné vojenské manévry se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden