Bidenovo „Ministerstvo pravdy“ muselo být pozastaveno poté, co se zjistilo, že samo vedení šíří dezinformace
RSS

Bidenovo „Ministerstvo pravdy“ muselo být pozastaveno poté, co se zjistilo, že samo vedení šíří dezinformace



Po celém západním světě jsou nyní zakládána nová „Ministerstva pravdy“ orwellovského typu. V mnoha zemích již něco podobného po nějakou dobu funguje. Například u nás před asi 7 lety založené ministerstvo pravdy pod MV (založeno za tehdejšího ministra Chovance za vlády ČSSD, ANO a KDU), takzvané CTHH, nyní nahradí poněkud rozsáhlejší cenzurní aparát, který připravuje naše současná vláda. Cenzura tak v budoucnu předčí i tu, kterou si pamatujeme třeba z 80. let, kdy se spíš vše uvolňovalo a cenzura postupně mizela.






Nyní se vracíme do 50. let a nejde jen o naši zemi a stávající vládu, která již dala dostatečně najevo, že je zásadním odpůrcem svobody slova, ale také o vlády ostatních evropských zemí, které se nejspíš vydávají ve stopách jejich hegemona – USA, kde Biden nedávno ohlásil založení úřadu pro boj proti dezinformacím, mezi lidmi ihned pojmenovaným „Ministerstvo pravdy“.
Je celkem běžné, že ti, kdo tvrdí, že jiné názory jsou dezinformace, sami dezinformace hromadně šíří. Spíš než o boj proti dezinformacím tak jde ve skutečnosti o snahu umlčet v mnoha ohledech pravdu či jiný názor, který se neslučuje s názorem „strany a vlády“. Právě to vyšlo najevo i v případě nově zakládaného amerického „ministerstva jediné pravdy,“ kde prokazatelně roznášela dezinformace i nově jmenovaná šéfka…
Reportér shrnul vtipné vysvětlení dezinformační rady Bidenovy administrativy, která  byla uzavřena kvůli dezinformacím  během tiskového briefingu v Bílém domě tento týden.
Korespondent   Fox News  Peter Doocy se zeptal tiskového mluvčího Bílého domu: „Dezinformační rada je kvůli dezinformacím uzavřena? To je to, co se tady děje?“
Výběr Niny Jankowiczové  (viz titulek) do čela Rady pro správu dezinformací (DGB) se zdá být katastrofální volbou. Rada bude nyní řízena bývalým tajemníkem ministerstva vnitřní bezpečnosti (DHS) Michaelem Chertoffem poté, co byla „pozastavena“ kvůli značné kritice.
Ale Chertoff, stejně jako Jankowiczová, otevřeně lhal o tom, že notebook Huntera Bidena je ruská dezinformace, jen několik týdnů před volbami v roce 2020.  Obsah notebooku Huntera Bidena byl od té doby nezávisle ověřen četnými forenzními analytiky, kteří donutili  New York Times  a  The Washington Post , aby ustoupily od podobných falešných tvrzení opakovaných Chertoffem a Jankowiczovou.
Ministerstvo pravdy, které bylo podle všeho jen pozastaveno, tak nakonec fungovat časem zřejmě bude, jen s výměnou jednoho dezinformátora ve vedení úřadu za jiného…

 

Slovanka







 
The post Bidenovo „Ministerstvo pravdy“ muselo být pozastaveno poté, co se zjistilo, že samo vedení šíří dezinformace first appeared on .


Nejčtenější za týden