Co je to Deagelův seznam, který předpověděl masové vymírání na Západě?
RSS

Co je to Deagelův seznam, který předpověděl masové vymírání na Západě?

Seznam, který již od roku 2003 odhaduje následující zbrojní, populační i hospodářský vývoj zemí světa, se údajně až dosud do populačních čísel trefil téměř přesně – jen s malými odchylkami. To samozřejmě neznamená, že se nemůže mýlit, ale pokud by se trefil s předpověďmi pro rok 2025 stejně, jako se trefil u roku 2017, pak by to znamenalo, že během tří let musí vyhynout podstatná část obyvatel některých zemí, především západního světa.
Šokující data, která se vztahují k době, která přijde již velmi brzy, můžete najít zde . Jde o verzi z roku 2017. Velmi zarazí například údaje u zemí jako Německo, USA nebo Francie, kde je předpovídán velmi razantní pokles obyvatel – a to o desítky milionů obyvatel v každé zemi. Jen pro zajímavost – pro ČR je předpověď počtu obyvatel na rok 2025  –  9 873 060 obyvatel, což by při stávajícím počtu obyvatel znamenalo úbytek asi milionu lidí. U Slovenska je uveden úbytek o pár set tisíc na 5 078 180 obyvatel.
Stránka , kterou provozovaly neznámé osoby s adresou ze Španělska, se snažila předpovědět vojenské kapacity i populační vývoj. V současné době bylo v mnoha západních zemích předpovězeno masové vymírání: do roku 2025 stovky milionů úmrtí.
Stránka Deagel, která byla poprvé publikována v roce 2003, je obklopena četnými mýty, které tvrdí, že za ní jsou tajné služby a vlády. Jedná se především o inventář vojenské techniky. Samozřejmě ji mohli založit i soukromí nadšenci do zbraní.
Do dubna 2021 Deagel také provozoval stránku s prognózami populačního vývoje, HDP, kupní síly a vojenského rozpočtu. Podle různých zdrojů na internetu to mělo být v jejich předchozích vydáních velmi přesné. To je v současné době velmi obtížné ověřit, protože seznam předpovědí byl z domovské stránky odstraněn bez náhrady.   Konstantin Kirsch citoval důkaz o tom  ve svém blogu v roce 2017.
v předpovědi populace pro rok 2017 se docela přesně trefil (předpověď v posledním sloupci) – populace je na prvním řádku V poslední dostupné verzi byla zveřejněna například tato šokující čísla:
Spojené království -41 milionů / -78% obyvatel
Spojené státy -233 milionů / -70% populace
Německo -52 milionů / -65% obyvatel
Izrael -4,7 milionu / -54% obyvatel
Španělsko -23 milionů / -46% obyvatel
Francie -28 milionů / -42% obyvatel
Švýcarsko -3,1 milionu / -37% obyvatel
Norsko -1,7 milionu / -31% obyvatel
Kanada -11 milionů / -30% populace
Rakousko -2,7 milionu / -30% obyvatel
Švédsko -2,2 milionu / -28% populace
Ukrajina -10 milionů / -24% obyvatel
Itálie -19 milionů / -19% obyvatel
Turecko -11 milionů / -13% obyvatel
Masivní úbytek obyvatelstva postihuje především některé země NATO a jejich spojence.
Prognózy na rok 2025 byly vypracovány již v letech 2016/2017 a od té doby byly znovu a znovu opravovány.
Ovšem je namístě brát předpovědi Deagelu s obrovskou rezervou. Spojení s vládami a tajnými službami není ověřitelné. To je zpochybněno neznámým tvůrcem samotné stránky. Odvolává se pouze na použití otevřeně dostupných vládních dat pro své prezentace a prognózy.
Mnoho spekulací kolem předpovědí navíc míří na dohady, že by se mohly předpovědi týkat poklesu populace kvůli jaderné válce, jenže pak by byly miliony mrtvých i v zemích, které sousedí s těmi, kde má dojít k razantnímu úbytku obyvatel (tedy i u nás coby sousedů Německa) a jistě by bylo značně zasaženo i Rusko, kde se však žádný razantní úbytek podle predikcí konat nemá.
Pokud by se tedy měla hledat nějaká možná příčina tak razantního úbytku obyvatel jen v některých zemích, pak by bylo dobré hledat nějaký jiný důvod. Ale především je dobré brát tyto předpovědi – alespoň prozatím – s velkou rezervou.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden