Sankční bumerang – extrémně vysoká poptávka po ruské ropě
RSS

Sankční bumerang – extrémně vysoká poptávka po ruské ropě

Den ode dne se víc a víc ukazuje, že nazývat sankce uvalené EU sankcemi protievropskými je naprosto v pořádku. Neustále se totiž objevují nové důkazy o tom, že skutečným cílem těchto sankcí byla od samého začátku především Evropa.
To nyní potvrzuje i agentura Bloomberg, kterou běžně cituje i mainstream, takže z toho pohledu nelze tvrdit, že se jedná o dezinformaci. Zatímco většina lidí si pravděpodobně myslí, že jde o náhodu nebo nechtěnou střelbu do vlastní nohy ze strany EU, ve skutečnosti se naopak potvrzuje, že jde o jasný záměr, jehož cílem je zlikvidovat evropskou prosperitu.
Deindustrializace Evropy a snížení životní úrovně obyvatel je dlouhodobým cílem, který má být dosažen nejen těmito protievropskými sankcemi, ale také politikou tzv. „zeleného údělu.“
Poptávka po ropných nádržích v Singapuru raketově vzrostla.
Zájem a zisky z míchání levných dodávek paliva z Ruska s dodávkami od jiných dodavatelů vzrostly, uvedla 19. ledna obchodní zpravodajská agentura Bloomberg s odvoláním na anonymní zdroje.
Podle zprávy Singapur nezakázal dovoz ruské ropy nebo ropných produktů, ale místní finanční instituce mají zakázáno financovat ruské zboží a společnosti nebo s nimi obchodovat.
Podle agentury Bloomberg se v poslední době zvýšily toky ruské ropy a paliva do Asie a na Blízký východ.
„Takové zásilky stále častěji nachází cestu do mísících a redistribučních center, jako je Singapur a Fujairah ve Spojených arabských emirátech, kde je lze mísit, přebalovat a reexportovat do celého světa,“ uvádí zpráva Bloomberg .
Trend většího počtu zásilek z Ruska do Asie a rostoucí role uzlů při přerozdělování by se mohly v nadcházejících týdnech zrychlit, protože EU se připravuje na zavedení nových omezení na ruské ropné produkty již 5. února.
Mezitím údaje o sledování lodí Vortexa ukázaly, že singapurské terminály pro příjem ropy obdržely v prosinci více než dvojnásobek ruské nafty (surového benzínu) a topného oleje než před rokem.
Podle zprávy městský stát obdržel 2,6 milionu barelů nafty, téměř čtyřicetkrát více než o rok dříve.
Podle Williama Tana, senior viceprezidenta singapurské poradenské společnosti pro lodní paliva Miyabi Industries, se obchodníci a dodavatelé paliv v současné době velmi zajímají o skladování a mísení ropy kvůli velmi lukrativním ziskovým maržím v takových činnostech.
Je to proto, že ruský topný olej a další produkty, jako je lehký cyklický olej, jsou velmi levné, vysvětlil Tan.
Podle jeho odhadů mohou obchodníci dosáhnout ziskové marže téměř 20 procent tím, že smíchají ruské komponenty s jinými a vytvoří směsi topných olejů. Obvykle se takové zisky pohybují od 10 do 12 procent, řekl a dodal, že ziskové marže by se mohly ještě dále zvýšit, pokud by obchodní omezení přiměla prodejce k obezřetnosti při vykládání nákladu.
„Některé z těchto směsí topného oleje by mohly být použity jako palivo pro zásobníky v Singapuru nebo prodány do okolních zemí, jako je Indonésie a Vietnam,“ řekl Tan.
Všichni tedy nakonec těží z pochybných sankcí EU, zatímco Evropa se s předraženými energiemi stává konkurenceneschopnou.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ] Článek Sankční bumerang – extrémně vysoká poptávka po ruské ropě se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden