Eskalace konfliktu: Německé tanky Leopard jsou již na Ukrajině, USA posílají tanky Abrams M1
RSS

Eskalace konfliktu: Německé tanky Leopard jsou již na Ukrajině, USA posílají tanky Abrams M1

Dlouho se hovoří o tom, že zaslání těchto útočných tanků, k nimž by měla být údajně dodána i domácí obsluha, může být Ruskem považováno za již skutečný vstup NATO do války na Ukrajině.
V Německu většina lidí podle všech aktuálních průzkumů se zasíláním zbraní na Ukrajinu nesouhlasí, německá vláda proto účelově lhala, když tvrdila, že tanky nepošle. Ve stejnou dobu již totiž byly dávno na cestě. Ze strany vlády tak šlo skutečně jen o čistě zastírací manévr.
Německá vláda navíc směrem k USA prohlásila, že Leopardy pošle jedině tehdy, pokud pošlou USA tanky Abrams. I to byl tedy pouhý trik, pravděpodobně jela v celém divadle i americká administrativa.
V USA již totiž také není ze strany občanů většinová podpora dalšímu zasílání zbraní na Ukrajinu. Americká vláda se tak zřejmě vymluví na německou a naopak.
Mohlo jít samozřejmě především o zastírací manévr před Ruskem, nicméně lze očekávat, že Rusko na zaslání tanků z obou zemí brzy zareaguje…
A jak je to tedy s německými Leopardy ?
Na televizním kanálu „WarGonzo“ krizový novinář Semjon Pegov s odvoláním na své zdroje  uvádí, že tanky Leopard 2  již byly spatřeny v ulicích Nikolajeva na jihu Ukrajiny.
Podle informací, které reportér poskytl, byly spatřeny kloubové nákladní vozy s tanky německé výroby směřující k továrně na tanky Nikolajev.
Válečný zpravodaj napsal: „Zatímco veřejnost je zaujatá otázkou dodávek tanků Leopard 2 na Ukrajinu, což je pro Německo citlivé téma, operační zdroje projektu hlásí, že v Nikolajevu již byly spatřeny nejméně dvě jednotky německých vozidel.
WarGonzo podotýká, že evropská média aktivně diskutují o dodávkách německých tanků na Ukrajinu.
Podle jeho kanálu je to v souvislosti se snahou oddálit novelu zákona o kontrole válečných zbraní, která by neumožňovala třetím zemím prodávat nebo převádět německé zbraně bez souhlasu „Berlína“.
Pegov však poznamenává: „Ve skutečnosti však již bylo válečné vybavení na Ukrajinu dodáno a záležitost je nyní pouze záležitostí byrokracie.“
Podle zdrojů byly tanky naloženy na litevském vlakovém nádraží Sestokai (viz obrázek v titulku, na němž vojáci z Bundeswehru tanky nakládají). To by se dalo považovat za docela věrohodné a pochopitelné, už jen kvůli příliš horlivému chování politiků v pobaltských zemích.
Jinými slovy, evropské obyvatelstvo, a zejména pravděpodobně německé obyvatelstvo, mělo být zaměstnáno „nekonečnými diskusemi“, zatímco „obchod s německou vládou“ pod transatlantickým tlakem již dávno proběhl.
A jak je to s americkými Abramsy ?
Bidenův režim včera souhlasil s vysláním tanků Abrams na Ukrajinu. USA budou nuceny vyslat vlastní personál, aby obsluhoval a prováděl údržbu tanků, nejvýkonnějších na světě.

Zdroje z Pentagonu potvrzují, že Biden je připraven převézt 10 tanků Abrams na Ukrajinu, údajně aby zvýšil tlak na Německo, aby převedlo tanky Leopard 2 do Kyjeva.
Nyní již víme, že včera zveřejněná výmluva je lživá, neboť USA zcela jistě ví, že Leopardy na Ukrajinu dorazily. Co za takovými manévry tedy stojí? Jde o to zmást Rusko nebo snad americké obyvatelstvo, které již většinově dodávky útočných zbraní – podobně jako Němci – nepodporuje?
Rusko již dříve varovalo před jadernou válkou , pokud bude Západ pokračovat ve vyzbrojování Ukrajiny sofistikovanými zbraněmi a bojovými tanky. A nyní posílají tanky jak Němci, tak Američané. A to i s obsluhou.
Právě toto může být krok, který bude Rusko již skutečně považovat za otevřené zapojení NATO do války na Ukrajině….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Eskalace konfliktu: Německé tanky Leopard jsou již na Ukrajině, USA posílají tanky Abrams M1 se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden