Rakousko povoluje hidžáby v mateřských školkách
RSS

Rakousko povoluje hidžáby v mateřských školkách

V době, kdy v Rakousku vládli lidovci v koalici s FPÖ, byly hidžáby nejen ve školkách, ale i ve školách a vůbec ve veřejných budovách zakázány. Po nuceném odchodu FPÖ z vlády (tedy po předem připravené kompromitaci šéfa strany) došlo k vytvoření vládní koalice lidovců se Zelenými a islamizace se opět dostala na ten „správný“ směr.
Nejprve byl zákon zrušen s tím, že se zákaz hidžábů bude týkat už jen školských zařízení. Záhy došlo k ústupkům u škol a nyní je povolen hidžáb či šátek i pro holčičky v mateřské školce, tedy pro dívky ve věku 3-6 let, kdy zahalují své dcery jen islámští fanatici. Jim se tedy rozhodla současná vláda vyjít vstříc. To plně souzní s politikou, kterou vede rakouská vláda od doby, kdy se dala vládní ÖVP dohromady se Zelenými…
Zákon, který ÖVP sama spoluschválila, má nyní znovu padnout: zákaz hidžábů v mateřské škole. Generální tajemník FPÖ Michael Schnedlitz hovoří o „pádu, který lze považovat pouze za vyjití vstříc paralelním společnostem politického islámu“.
Ve čtvrtek, APA oznámila, že nová dohoda  mezi federální a státní vládou již nebude zahrnovat současný zákaz šátků v mateřských školách. Podle zpráv ústavní služba spolkového kancléřství dospěla k závěru, že zákaz zahalování není slučitelný s federální ústavou. Státy se údajně brání zákazu šátků, který zavedla vláda ÖVP-FPÖ.
Generální tajemník FPÖ Michael Schnedlitz ve  vysílání řekl, že ÖVP ruší své vlastní zákony. Šátek jasně symbolizuje útlak žen po celém světě, kde politický islám získal oporu.
Tento názorový převrat, který lze v Rakousku sledovat již několik let, by mohl být chápán jako služba paralelním společnostem politického islámu. Žádná jiná „forma náboženství“ by se k ženám nechovala tak hanebně a s opovržením. Šátek je způsobem, jakým brání muž (otec, manžel, bratr) svůj majetek, za nějž je žena považována.
Dokonce i v islámských zemích chodí takto malé dívky velmi často nezahalené, zahalování takto  malých děvčat je skutečně jen záležitostí zemí jako Saúdská Arábie, případně se to týká rodin nejfanatičtějších vyznavačů Alláha.
K uvedenému ještě dodávám, že naše minulá vláda si nemá ohledně hidžábů s tou Rakouskou příliš co vyčítat. Na základě soudního doporučení schválila zákon, který povoluje muslimské zahalování na školách…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden