Španělsko: Džihádista útočil mačetou v kostelech: 1 mrtvý a několik zraněných (video)
RSS

Španělsko: Džihádista útočil mačetou v kostelech: 1 mrtvý a několik zraněných (video)

Nejméně jeden člověk zemřel a čtyři další byli zraněni při útoku mačetou ve dvou kostelech v centru města Algeciras v Cádizu ve středu odpoledne. Zatčeným mužem je 25letý Maročan jménem Yasdine Kanjaa.
Do kostela San Isidro v centru města vstoupil po 19. hodině a začal mluvit s přítomnými farníky a žádal je, aby následovali muslimské náboženství. Poté z místa  odešel, ale kolem 19:20 se vrátil s mačetou a napadl kněze, čímž mu způsobil vážná zranění.
Pak šel do kostela La Palma, pouhých 200 metrů od prvního kostela, na konci eucharistie, a začal mačetou shazovat na zem krucifixy a svíce, dokonce šel až k oltáři kostela. Kostelník k němu přistoupil a požádal ho, aby opustil kostel.
Podezřelý odmítl a nadával mu. Arab vyhrožoval dvěma ženám a kostelník ho vyzval, aby odešel. V tu chvíli ho útočník začal pronásledovat, dokud ho nedohonil na nedalekém náměstí, kde ho bodl a sekal do hlavy, dokud nezemřel. Po tomto útoku se útočník snažil ukrýt v poustevně, kde byl zatčen členy místní policie.
Policejní zdroj řekl, že byl v době útoku oblečen v djellabě (islámský oděv) a „něco křičel“.
 

marocký džihádista  


zraněný kněz zavražděný kostelník  
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Španělsko: Džihádista útočil mačetou v kostelech: 1 mrtvý a několik zraněných (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden