Německo: Ibrahim útočil ve vlaku: 2 mrtví a sedm zraněných
RSS

Německo: Ibrahim útočil ve vlaku: 2 mrtví a sedm zraněných

Pokud bychom sečetli současná obohacování k nimž dochází po celé Evropě, zřejmě bychom z nich získali takový jeden pořádný teroristický útok. Lze předpokládat, že dřív či později dojde i k větší akci, zejména v situaci, kdy je všeobecně známo, že právě evropští džihádisté v posledních měsících nakupují ve velkém zbraně z Ukrajiny.
V Německu nedávno více než 300 obcí žádalo vládu o větší obohacení. Co si o tom myslí příbuzní zavražděných či sami zranění z těchto obohacujících akci, si lze jen domýšlet…
Při útoku nožem v regionální vlaku z Kielu do Hamburku byli ve středu zabiti dva lidé a pět lidí bylo zraněno. Muž krátce před 15:00 zaútočil na stanici Brokstedt s nožem na cestující. Krátce nato byl zatčen.
Sedm lidí bylo zraněno a dva lidé zemřeli. Policie muže zatkla krátce poté v Brokstedtu.
Regionální vlak zastavil kvůli útoku nožem v Brokstedtu, podle mluvčího Flensburgské federální policie. Tísňové volání bylo přijato ve 14:58. Bylo oznámeno, že ve vlaku do Brokstedtu byla osoba s nožem a jedna osoba byla zraněna. V 15:16 se ozvalo druhé tísňové volání, že pachatel byl zraněn na rukou, a že vlak je nyní ve stanici Brokstedt.
V 15:18 byla na místě federální policie. V 15:30 policie oznámila, že zemřeli dva lidé, pět je zraněných. V 15:40 přebralo velení Kripo.
Vlaková trať byla podle Deutsche Bahn od té doby uzavřena. Stanice byla uzavřena kvůli policejnímu zásahu.
Policii byl pachatel údajně  znám kvůli několika sexuálním a násilným trestným činům. Do Německa přišel v roce 2014 a žil nejprve v Severním Porýní-Vestfálsku a poté ve Šlesvicku-Holštýnsku. V roce 2016 mu byla udělena doplňková ochrana. Předběžná zjištění však naznačují, že  útočník na sebe dříve jako extremista neupozornil.
33letý pachatel byl ještě před šesti dny ve vazbě. Podle prvotních zpráv byl považován za Syřana. Mluvčí ministerstva vnitra nyní hovoří o Palestinci bez státní příslušnosti.
Z osvědčení o povolení k přechodnému pobytu, které měl  u sebe, nebylo možné věk vyčíst. Důvod: Dokument byl potřísněn krví.
Podle posledních informací je pachatelem 33letý Ibrahim A. Narodil se v pásmu Gazy a je Palestinec. Dva lidé po jeho útoku zemřeli. Sedm lidí bylo podle federální policie zraněno, tři vážně a čtyři lehce.
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Německo: Ibrahim útočil ve vlaku: 2 mrtví a sedm zraněných se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden