Mediální hovínka LXXI.
RSS

Mediální hovínka LXXI.


Za pálením koránu ve Švédsku stojí Moskva. Vida. To je ovšem naprosto překvapivé zjištění, které jistě vůbec nikdo nečekal.
Už se to blíží
Vyhládlí Rusové bez munice po sérii porážek, panických ústupů a svržení Putina  dobyli Soledar. Přemítám, kde asi udělali soudruzi z NATO chybu. Protože soudě dle médií naše zbraně přece už měsíce postupují vítězně vpřed.
Anomálie
Čína pomáhá Rusku ve válce. Zjistili Američani a dali ji na pranýř. No, fuj! Pomáhat jiné zemi ve válce, protože to vyhovuje vašim národním zájmům. Svět má velký štěstí, že takto odporně se chová jenom Čína.
Lekce z dialektiky
Lidem, kterým to správně politicky nemyslí, musí postupně stále masivnější západní podpora Ukrajiny celkem logicky připadat jako postupné zavlékání Západu do války. Ovšem lidé, kterým to správně politicky myslí ví, že stále masivnější západní podpora jedné strany konfliktu naopak hrozbu zavlečení Západu do války snižuje. Pro ty, co nepamatují bolševika: Říká se tomu dialektika a k dokonalosti ji dotáhl Němec jménem Marx A Němec Scholz ji zjevně bravurně ovládá . Budu se smát až do nezavlečení.
V soudružském kolektivu už nebylo místo
Seznamte se: Petr Drulák, politolog, bývalý diplomat, publicista jehož  geopolitické analýzy mají vysokou kvalitu a nově taky disident.  Vyhozen z práce  na ministerstvu zahraničí kvůli svým politickým názorům. Bláboly o nadbytečnosti nemá smysl komentovat. A podotýkám, že fakt veřejně nevelebil ani Třetí říši, ani Sovětský Svaz a ani nevyzýval k rozvěšení vlády po kandelábrech. Žádný primitivní radikalismus, prostě jen vnímá svět jinak než je povoleno a nebojí se to říct nahlas. A s tím si prostě dneska v „ liberálních “ demokratůrách  naserete do bot úplně stejně spolehlivě jako za bolševika. Podle genderově vzorně vyváženého dua jakýchsi dvou uvědomělých prvoků z uvědomělé redakce Seznamu se dokonce některé z jeho názorů  „kryjí s tezemi šířenými ruskou propagandou…. “ Ha! Jako třeba, že při  protivládním puči na Ukrajině se významně angažovali Američané. No, ono bude pro člověka s mozkem asi celkem dost těžký nekrýt se sem tam s tezemi ruské propagandy pokud jeho pohled na věc i ty  teze  vycházejí z faktů. My ovšem patříme k té části světa, kde zvítězila pravda, takže fakta jsou to úplně poslední, co se při výrobě veřejného mínění používá.  A kdo na nich staví, šíří ruskou propagandu a proto z něj pro začátek veřejně uděláme idiota, co touží žít v samoděržaví a pak ho vyhodíme z práce. A tak dále, všichni, kdo jsme byli před rokem 89 schopni vnímat  a nežili jsme ve vzorných socialistických rodinách, jako byli třeba Pavlovi, to dobře známe. A myslím, že takto postiženým je celkem putýnka, jestli se jim to děje za vlády bolševiků nebo neobolševiků.
Žádáme nejvyší trest!
A dalším, kdo už brzo dostane padáka pro nadbytečnost , je děkan VŠE Ševčík.  Rozhovor pro nemainstreamové médium, to je skoro stejné, jako by v uniformě SS a s ruskou vlajkou v ruce pomočil Havlův hrob a pověsil to na jůtůbko. 99 nových pragováků už dokonce sesmolilo rezoluci, která jménem lidu rozhořčeně žádá pro ruského švába nejvyšší trest. K tomu bych rád podotknul, že příčetných akademiků nám zbývá jako šafránu. A až budou za normalizace všichni topit biomasou v kotelnách, hlídat v noci solární elektrárny, či kutat na Cínovci lithium pro naše spojence, budou vysoké školy definitivně plodit už jen tukany s intelektuálním potenciálem listového salátu z Kauflandu.
Vymýtit to hadí plémě
Ruskou propagandu  přímo z bojišť spočívající v jiném pohledu na věc než má Reuters a ARD prý šíří i jedna mladá Němka. A už ji zato taky dostihla revoluční spravedlnost. Vyhodit z práce jako Druláka jí nešlo, tak jí demokrati rovnou zavřou. Správně. Kam bychom my na Západě přišli, kdyby si tady každý nahlas říkal co chce, o čem chce. A nebo dokonce vyvolával pochybnosti o narativech , že.
Éljen a tizennegyedik regiment!
Aktuálně. cz se zase zavzdušnilo z Orbána. Protože je málo bojechtivý a veřejně se rouhá, že válka na Ukrajině není maďarskou válkou. No, to je fakt hrozný. A Maďaři to tomu mírovému štváči určitě hned při nejbližších volbách konečně spočítají.
Staré známé věčné časy
Náš, po Antonínu Zápotockém, druhý nejlidovější předseda vlády v historii míní , že prezident musí mít jasnou prozápadní orientaci a schopnost spojovat společnost . Hm. Přemítám, co ty bláboly asi znamenají. Jakože se Západem na věčné časy a nikdy jinak? To už tady jednou bylo. A fakt se to moc povedlo. Takže červík pochybností vrtá a zkouším si představit, co bude, když se na tom Západě, ke kterýmu teď přimontováváme úplně všechny ty trubky, co jsme kvůli svaté válce USA s Ruskem odmontovali od Východu, něco posere. A že mě na první dobrou napadá fakt hodně možností. Co když se třeba naplní demografický prognózy a Západ se stane muslimským, včetně všech vymožeností islámu? Co když na Západě, zbídačelém válkou s Ruskem na Ukrajině, sankcemi a zeleným údělem, vyhrajou už příští volby drtivě extrémisti, populisti a šiřitelé kremelských dezinformací? Co když si Američani vezmou od magorů svojí zemi zpátky? Nehodila by se v takovým případě orientace i trubky pro sichr na víc světových stran? Abysme je zas v kalupu nemuseli předělávat. Třeba zase zpátky na Východ.  A neměl by prezident mít spíš hlavně pročeskou orientaci? Spojování společnosti je z podobně inteligentního kadlubu. Ať mi Dmytro proboha ukáže nějakou spojenou společnost. Která nefunguje zároveň jako velkej koncentrák. Aspoň  jednu. Svobodná společnost je z logiky věci přirozeně rozpojená . Protože různý názory. Protože hádání se, kterej je blbější. Ze spojené společnosti a těch co furt chtějí někoho spojovat, mám husí kůži.
Máme viníka
Češi mají nejdražší elektřinu v Evropě a podle ministra deindustrializace a návratu k výměnnému obchodu za to může Bohemia Energy. Ne proto, že Evropské unii, jejím členům i koloniím jako jsme my vládnou už desítky let pouze exportní vemena jako je on sám, ale proto, že klekla jedna česká firma. Určitě. To bude vono. Pro posilování důvěry občanů v naši báječnou vládu dělá tenhle kouzelník hned po šílené ministryni války fakt asi nejvíc.
Game changer
Bez stíhaček F-35 se prostě neobejdeme . Jistě. My totiž nejsme malá a chudá kolonie s domorodou pidiarmádou na baterky jejíž historicky nejpoužívanější zbraní je bílý prapor, ale něco jako Švýcarsko říznuté Saúdskou Arábií a Tureckem. Zdroje prostě jsou. Takže jenom to nejlepší je pro nás dost dobré. A to zvlášť teď, když naše koloniální pidiekonomika jde do kopru a vláda národní spásy lidem radí, aby si, když nemají na plyn, vzali svetr. Nejlepší doba na nákupy podobných věcí. Protože klíčovou zbraní moderní války, jak všichni vidíme na Ukrajině, jsou přece stíhačky. Američani zjevně objevili perpetuum mobile: Nejdřív vám v yrobíme nepřítele. Pak vám k boji s ním prodáme naše hyperdrahé hyperzbraně. Tím posílíte naší ekonomiku. A až to u vás díky „boji“ s tím nepří telem klekne, tak budeme investovat do vaší rekonstrukce . Což zase posílí naši ekonomiku. A vliv, pochopitelně.  Základním předpokladem fungování cyklu pochopitelně je, že američtí „ spojenci “ musí být bezobratlí, ideálně s žebříčkovou nervovou soustavou. Jinak to nefunguje. Tohle prostě nejde v jádru neobdivovat.
Bezpečnostní riziko
„ Závislost Gruzie na Rusku je bezpečnostní riziko, “ říká jakási moudrá hlava. Aha. Tak tohle by mě fakt nenapadlo a proto mám několik otázek. Bezpečnostní riziko pro koho, proboha? Pro Evropskou unii? A šlo by kapku upřesnit v čem to riziko spočívá? A co byste s tím asi tak chtěli dělat? S tím, že malá země daleko od Evropy v sousedství velké země, které spolu mají silné historické, ekonomické i kulturní vazby, je na té velké závislá? S tím, že to funguje i bez evropských hodnot? S tím, že ta velká země si ale celkem logicky hlídá, co se u malého souseda děje, protože, opět celkem logicky, chce mít na svým dvorku klid? A není takový vztah a vazby úplně normální a nepraktikují to úplně všichni? Co my a naše totální závislost na Německu? Není ta, vzhledem k tomu, kam Německo směřuje, mnohem větším rizikem? A neměli by proto moudré hlave (pardon, to asi ty televizní debaty) raději řešit tohle, než závislosti nějaký daleký, absolutně nedůležitý prdele? A fakt vám připadá úplně normální pokoušet se tyhle vztahy po celý zeměkouli cíleně rozesírat, protože si z nějakýho záhadnýho důvodu myslíte, že celej svět musí vypadat jako Německo?  Bože můj…..
Touché! 
Podle Macrona je válka na Ukrajině důsledkem existenční krize Ruska. A Putin si prý myslí, že „ ruský úděl je imperialistický a spočívá v koloniální válce proti sousedním mocnostem. “ Aha. Takže ne především důsledkem idiocie Západu? A koloniální války po celý zeměkouli, včetně Evropy, vede posledních 33 let Rusko a ne především NATO? Francouzi mají velký štěstí, že v jejich čele stojí v těchto převratných dobách myslitel takového formátu.
Teď to přijde
Všem mediálním odborníkům přes vojenství, co právě teď všude jásají nad tím, že Helmuti „ zcela nečekaně “ konečně přestali dělat Zagorku a pošlou Dmytrům Leopardy, což, podle toho co vidíme a slyšíme, zjevně znamená porážku Ruska do tří dnů, poskytnout zásadní informaci. Několik desítek Leopardů , se kterýma notabene neumí zacházet a který fakt rozhodně nejsou nezničitelný, bude Ukrajincům zhruba tak platných, jako byly před časem samotným Němcům na stejném bojišti bájné  Tigery . Než jich dostanou dost a než se s nima naučí zacházet, bude po válce. A při představě tolika dalších, zcela odlišných typů na údržbu mimořádně náročných zbraní o kterých víte pendrek, úplně vidím tu famózně fungující logistiku, která ten tankový Babylon udržuje cestou do Moskvy v chodu. Přeju hodně štěstí.
Tak dělej!
Tanky, no konečně. A teď mi honem přičaruj letadla a lodě a ponorky a hodně moc! Tak dělej !! Aneb podej čertu prst…. Budu se smát až do pravoslavných vánoc. Pochopitelně ukrajinských.

63 total views, 63 views today



Nejčtenější za týden